Pescuit Stationar

Acum este 25 Noi 2024, 04:55

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 196 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: 08 Mar 2014, 13:16 
Neconectat
Moderator global

dodost scrie:
Acum 10 minute, am primit un telefon de la un amic pescar, sa mergem maine la un pescuit in zona Sibiu! As vrea sa-l intreb pe domnul Alex( alem), cum as putea eu sa ma duc la ora asta sa-mi platesc taxa la banca? :x Sau la Sibiu se poate merge doar cu "programare" cu cateva zile inainte, ca sa ai timp sa ajungi la banca? Din experienta, cele mai frumoase partide de pescuit, au fost cele neprogramate, exact ca aceasta de maine! Asa ca va astept cu drag la controale, pentru ca ADEVARATUL DUSMAN( vezi hatarul, parasutistul, plasarul) nu doarme, dar veniti va rog ca toti ceilalti ( Covasna, Fagaras, Buzau-ca sa-i exemplific doar pe cei din zonele unde merg la pescuit) cu chitantierul, si va platesc cu cea mai mare placere! Cat despre amenda, m-am interesat si eu si ...sa fim seriosi! :o Si pentru pensionari, ce solutii aveti? sau vreti sa cred, ca aveti pretentia sa intre pe net, sa va caute site-ul, contul...etc, si sa mearga si ei la banca? Mai ganditi-va si la ei!

Daca tot stii ca mergi in Sibiu la peste, an de an , fa un amarat de permis anual ca nu e mult si nu va mai plangeti atat, ca ny aveti cum plati....la o balta cu taxa platesti 30-50 lei pe zi si aici nu poti plati 80-100 lei pe an?
Daca nu va convin regulamentele administratorului pescuiti altundeva. Simplu.
Vrei sa cheltuie o asociatie bani pe combustibil sa taie o taxa de 10lei? Poate ar trebui sa va ganditi la problema in ansamblu si nu doar la voi,personal.

Sus

Subiectul mesajului: Re: BRACONIERI pe Mures langa ALBA IULIA
MesajScris: 08 Mar 2014, 14:02 
Neconectat

Nu este vorba ca nu as plati, dar nu inteleg incapatanarea celor de la Sibiu care sunt destul de activi in controale( daca ma gandesc bine, este cam singura zona in care am mai vazut controlul pe apa) De ce nu pot sa vina cu chitantierul, daca tot sunt in control in fiecare zi....daca la altii este posibil...de exemplu, eu lucrez de multe ori pana mai tarziu, nu-i chiar asa de usor de ajuns la banca in timp util, in plus pana aproape de sfarsitul saptamanii nici nu stiu daca voi avea timp sau nu sa merg la pescuit....cat despre platit permisul, merg de maxim 5-10 ori pe an la Sibiu, iar pe balti private..doar in prohibitie, si atunci rar...Din ce am citit, sibiul a instituit taxa asta prin banca de 2 ani, si de atunci se chinuie sa-i invete pe pescari cu plata in cont, dar nimic! Da, stiu ce o sa spuneti..ca astea sunt doar pretexte, scuze neintemeiate..etc dar asta-i adevarul! Oricum, nu-mi place sa merg la pescuit, intr-o zona, daca nu sunt ok, din punct de vedere al taxelor , si tocmai de aceea, de multe ori am renuntat sa mai merg(azi din cauza ploii)!

Ultima oară modificat de dodost pe 08 Mar 2014, 15:09, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 08 Mar 2014, 14:33 
Neconectat

Ca sa-ti raspund , vom rezolva problema strict romanester. Se lucreaza la o documentatie prin care solicitam ca zonele din amonte-aval poduri Mures ( toate podurile) sa fie declarate zone de protectie/refugiu sau cum se vor numi , in care pescuitul va fi interzis. Nu se poate face fata braconajului , acesta este adevarul , asa ca alegem varianta dura , o taiem la toata lumea. ;) Si nu vor avea acces sa pescuiasca nici unii , nici cei corecti(cred ca le facem un bine) si nici braconierii( nu vor mai avea pe ce sa-si cumpere bautura...). Asta ca sa-ti raspund......... D-le Alin, sper sa reusiti in demersul dumneavoastra, aceeasi situatie cu braconajul este si la Avrig si Turnu rosu. La Avrig, stiu ca s-a incercat restrictionarea pescuitului ca"zona de iernat', dar nu stiu din ce cauza, din ce am citit (rapitori.ro), nu s-a aprobat, poate d-nul Alex(alem) sa stie mai multe. Iarna asta am fost pentru prima data la Avrig, si m-am speriat de ce am vazut acolo, am si scris pe rapitori.ro ce am vazut. :shock:

Sus

MesajScris: 08 Mar 2014, 15:33 
Neconectat

andrei, nu e vorba de plata unei sume atat de irelevante insa pe mine ma deranjeaza controalele astea excesive asupra cui? asupra celor care sunt cel mai usor de controlat si de futut! daca sunt atat de protectori ai naturii si faunei piscicole de ce nu stau la panda noaptea sau de ce nu se baga in gastile de braconieri? aaa... le e frica sau incomod...
pai da, cel mai simplu de futut e unul ca mine care nu are cum sa fuga, avand atatea scule desfacute si insirate...
iar invectivele de genul celor cinci lei sunt chiar penibile in contextul in care se stiu adevaratele probleme si care sunt dusmanii pisciculturii si dezvoltarii si practicarii acestui sport...

Sus

MesajScris: 08 Mar 2014, 16:23 
Neconectat
Moderator global

Mai ....daca vreti sa pescuiti in sibiu va supuneti regulilor lor. Daca nu pescuiti in alt judet.
O taxa de balta egala cu un permis pe tot anul. Nu vi se pare ca bateti spre penibil. No offence.

Sus

MesajScris: 08 Mar 2014, 16:52 
Neconectat

None taken, Andrei! Cat despre controale, cat mai multe si mai dese, cheia marilor succese! :D Restul, om vedea.... :?

Sus

MesajScris: 08 Mar 2014, 20:57 
Neconectat

noi ne plangem?...tot ce vreau eu sa vina sa taie chitanta pe malul apei cu se taie in toate judetele.

Sus

MesajScris: 08 Mar 2014, 21:20 
Neconectat
Moderator global

Mai omule ...e simplu, daca nu-ti convine stai acasa.

Sus

MesajScris: 08 Mar 2014, 21:28 
Neconectat

pai nu, mai bine stau pe langa braconieri ca ei stiu mai bine cand vin controalele....fiecare cu legea lui ca doar suntem in romania..fara suparare ...si cu asta am incheiat..oricum subietul este despre braconieri ...cine vrea sa-si deschida alt subiect legat de sibieni...intr-un fel bravo lor,poate asa o sa ajunga si la noi somnii ca in spania...si nu 300lei sa faca 30000lei amenda.

Sus

MesajScris: 08 Mar 2014, 21:36 
Neconectat
Moderator global

Ok. Fii si tu braconier.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 196 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Următorul

Ora este UTC [ DST ]