KORDA-555- scrie:
Nitu V scrie:
o mamaliga foarte elastica si tare iese astfel ...cerni malaiul sau faci rost de faina de malai . faci mamaliga obisnuit si o lasi la racit . o amesteci cu faina de grau in proportie de max 1 parte faina grau , 3 parti mamaliga . faci turte cam de 6-7 cm diametru si groase de max 2 cm pe care le pui cate una in apa clocotita . le lasi pana ies la suprafata adica aprox 10-15 min . poti sa le faci direct bile si le pui asa la fiert . le scoti cu o supiera si le pui pe un servetel la racit . daca totul merge bine, a doua zi, o bila aruncata pe gresie sare in sus ca o mingie fara sa se deformeze.
Reteta FB,O FOLOSESC...Adi,sa nu folosesti supiera
...a vrut sigur sa spuna,spumiera!!
asa este...spumiera ...
in aceste conditii orice bucatica de mamaliga poate fi amestecata in anumite concentratii cu ,, chestii ,, lichide . cred ca pe malul apei ar fi cel mai bine ...
@elefanthis...nu este amidon ...amidonul nu ai cum sa-l separi mecanic...altfel nu ne mai chinuim cu sitarea si cumparam direc amidon.