Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 09:20

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 21 Apr 2014, 17:16 
Neconectat

Mai stiu eu pe cineva care combina nadele avand ca ghid Tabelul Periodic al Elementelor =))

Cu mamaliga din reteta aia este EXTREM de simplu ... faci o mamaliga banala , ca aia pe care o manci cu branza si ceapa. Ii scoti crusta, o pui la congelator si o faci bocna. O lasi sa se dezghete, o storci bine prin presare in mana si apoi o dai printr-o sita de 2mm. In combinatie cu painea la blender si canepa macinata este fatala :) .

Sunt cateva aspecte de care trebuie tinut cont , adica umectarea se va face numai cu pulverizatorul si numai dupa ce toate cele 3 ingrediente se amesteca impreuna "uscate" .

Mai departe .. ca vrei sa "complici" lucrurile.. totul se poate face cu mamaliga .. de la culoare la gust si aroma.. totul se pune in mamaliga atunci cand se prepara ;) !

Am folosit combinatia asta de cateva ori tot cautand o nada cat mai simpla mai ales cand mergeam pe lacuri salbatice pe care nu aveam timp sa testez diverse si doar voiam sa ma simt bine. Nu am prins niciodata cantitati extraordinar de mari sau sa fi avut vreo calitate peste media baltilor, iar pescuita comparat cu alte nade mai "sofisticate" , de fiecare data a fost inferiora... din ce pricina.. nu am stat sa caut .. poate fi orice .. de la mecanica ( aici as cauta in primul rand daca mi-as pune mintea) pana la ingrediente.

Claie peste gramada, este o nada destul de simplu de facut si pentru cei care prefera sa aibe satisfactii cu ceva facut de mana lor , pot incepe de aici ... merge la orice fel de peste in special caras si platica.. evident ca nu o ocoleste nici crapul, dar avand in vedere natura locatiilor unde am folosit-o , adica unde crapul este ceva de genul 1 buc / 5 hectare ( o estimare optimista) nu am prins niciodata :D .

PS: Mare atentie dupa pregatire si umectare, neaparat tinuta in vas acoperit ( sa aibe capac) altfel , mai ales vara, pierde repede umiditate si se va ridica intre ape.

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 21 Apr 2014, 17:35 
Neconectat

hoglet scrie:
hidroliza, reologic, timpul dintre fierbere si interaxa longitudinala cu nord-vestul ceaunului...
cu tot respectul insa cred ca pescuitul asta si pregatirea lui prea se duce o panta a fantasmagoriei!
cand eram copil mergeam cu un rucsac in spate in care avem un bot de mamaliga si o varga de 5 m in mana si prindeam mai mult peste ca acum. sa nu credeti ca sunt contra evolutiei insa punctul optim de fierbere a granuleleor nanolitice din amidon m.a dat gata!!
ganduri bune!!
am o firma care face nada(https://www.facebook.com/GreenBaits)......sunt chimist......asta e ...stolul meu de pasarele, nu ai cum sa ma convingi ca in spatele unei nade nu sta un chimist,biolog,ihtiolog.......

Sus

MesajScris: 21 Apr 2014, 17:46 
Neconectat
Moderator global

Mergeti la pescuit, dragilor.

Sus

MesajScris: 21 Apr 2014, 18:03 
Neconectat

Lasa Andrei ca e in regula... acuma ca Petre a ramas cam fara atributiuni federale in urma ultimelor evenimente s-a reapucat de treburi pescaresti!
E bine ca face cineva teoria nadelor...mai invatam si noi cate ceva..
Parca vad ca, daca mai scoate Fane vreo idee, iar incepe sa ne bombardeze cu citate si documente...hihihi!!
Glukas la fel...s-a reintors la undita si la site-ul lui....
Cum ziceam: E de bine!!...

Sus

MesajScris: 21 Apr 2014, 18:27 
Neconectat

diaconitapetru scrie:
hoglet scrie:
hidroliza, reologic, timpul dintre fierbere si interaxa longitudinala cu nord-vestul ceaunului...
cu tot respectul insa cred ca pescuitul asta si pregatirea lui prea se duce o panta a fantasmagoriei!
cand eram copil mergeam cu un rucsac in spate in care avem un bot de mamaliga si o varga de 5 m in mana si prindeam mai mult peste ca acum. sa nu credeti ca sunt contra evolutiei insa punctul optim de fierbere a granuleleor nanolitice din amidon m.a dat gata!!
ganduri bune!!
am o firma care face nada(https://www.facebook.com/GreenBaits)......sunt chimist......asta e ...stolul meu de pasarele, nu ai cum sa ma convingi ca in spatele unei nade nu sta un chimist,biolog,ihtiolog.......

Sau un pescar de agrement! ;)

Sus

MesajScris: 22 Apr 2014, 06:42 
Neconectat

zsolt scrie:
diaconitapetru scrie:
hoglet scrie:
ganduri bune!!

Sau un pescar de agrement! ;)

Fişiere ataşate:
1551511_703206023046479_65955325_n.jpg
1551511_703206023046479_65955325_n.jpg [ 6.77 KiB | Vizualizat de 8058 ori ]
Sus

MesajScris: 22 Apr 2014, 11:03 
Neconectat

truia scrie:
Lasa Andrei ca e in regula... acuma ca Petre a ramas cam fara atributiuni federale in urma ultimelor evenimente s-a reapucat de treburi pescaresti!
E bine ca face cineva teoria nadelor...mai invatam si noi cate ceva..
Parca vad ca, daca mai scoate Fane vreo idee, iar incepe sa ne bombardeze cu citate si documente...hihihi!!
Glukas la fel...s-a reintors la undita si la site-ul lui....
Cum ziceam: E de bine!!...
Florine stai linistit ca te bombardez cu nada la Doripesco si atat.......mai degraba facem teoria mamaligii obtinute prin "cracare cu arc electric".......

Sus

MesajScris: 22 Apr 2014, 12:25 
Neconectat

Nu-mi fac nici o grija Petre... ai vazut ca avem ceva afinitati: mai mereu tragi stand langa mine!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Dar de cracat mai bine cracam o lada de bere sau ceva tuica de la Valcea daca ne punem bine cu Shirgher! :? :?

Sus

MesajScris: 22 Apr 2014, 13:41 
Neconectat

stai ca vin cu Aschioapei si despre vin o sa vrb cu el.....la mine se face doar Fraguta.....cat despre nade noi la Iasi mai facem actiuni de genul... https://www.facebook.com/GreenBaits toata lumea are de invatat.....nu s-a nascut nimeni invatat

Sus

MesajScris: 22 Apr 2014, 20:15 
Neconectat

http://fishingurbanklubb.forumactif.org ... s-efficace

Are un film si Jean Desque pe vremea cand pescuia si nu facea reclama in care foloseste bucati de paine uscata (resturi uscate gen alea de la metro), le inmoaie si le amesteca cu nada. Daca gasesc filmul il pun aici.

Apropo, cand vedeti un film cu un pescar ce foloseste 4-5 tipuri de nada plus 2-4 aditivi, opriti filmul. E Hollywood, comert, nu pescuit.

Italienii folosesc maxim 2-3 tipuri de nada si maxim 1 aditiv, si ala rar si cu zgarcenie, vedeti filmele cu Gabba, Falsini etc.

Pe de alta parte nadele ieftine au nevoie de tot felul de imbunatatiri. Tot ieftine, ca asa e filmul.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]