Mai stiu eu pe cineva care combina nadele avand ca ghid Tabelul Periodic al Elementelor =))
Cu mamaliga din reteta aia este EXTREM de simplu ... faci o mamaliga banala , ca aia pe care o manci cu branza si ceapa. Ii scoti crusta, o pui la congelator si o faci bocna. O lasi sa se dezghete, o storci bine prin presare in mana si apoi o dai printr-o sita de 2mm. In combinatie cu painea la blender si canepa macinata este fatala
.
Sunt cateva aspecte de care trebuie tinut cont , adica umectarea se va face numai cu pulverizatorul si numai dupa ce toate cele 3 ingrediente se amesteca impreuna "uscate" .
Mai departe .. ca vrei sa "complici" lucrurile.. totul se poate face cu mamaliga .. de la culoare la gust si aroma.. totul se pune in mamaliga atunci cand se prepara
!
Am folosit combinatia asta de cateva ori tot cautand o nada cat mai simpla mai ales cand mergeam pe lacuri salbatice pe care nu aveam timp sa testez diverse si doar voiam sa ma simt bine. Nu am prins niciodata cantitati extraordinar de mari sau sa fi avut vreo calitate peste media baltilor, iar pescuita comparat cu alte nade mai "sofisticate" , de fiecare data a fost inferiora... din ce pricina.. nu am stat sa caut .. poate fi orice .. de la mecanica ( aici as cauta in primul rand daca mi-as pune mintea) pana la ingrediente.
Claie peste gramada, este o nada destul de simplu de facut si pentru cei care prefera sa aibe satisfactii cu ceva facut de mana lor , pot incepe de aici ... merge la orice fel de peste in special caras si platica.. evident ca nu o ocoleste nici crapul, dar avand in vedere natura locatiilor unde am folosit-o , adica unde crapul este ceva de genul 1 buc / 5 hectare ( o estimare optimista) nu am prins niciodata
.
PS: Mare atentie dupa pregatire si umectare, neaparat tinuta in vas acoperit ( sa aibe capac) altfel , mai ales vara, pierde repede umiditate si se va ridica intre ape.