Eu nu ma pricep sa fac o nada. Ca atare, prefer sa iau o nada buna, dedicata scopului care il urmaresc.
Daca m-as apuca eu (cum faceam acum 2-3 ani, pana la Tino) sa combin diverse sortimente si aditivi, ar fi jale
Ideea este (cum chiar si Gabba o spune intr-un articol) ca, este periculos sa incercam noi, marea majoritate a pescarilor, sa alteram o nada cu diversi aditivi sau potentiatori, cand producatorul este mult mai calificat decat noi. Prefer sa iau o reteta simpla, clasica si sa caut vina pentru insucces in alte zone.
Mai putin la crap, Gabba foloseste maxim 2 tipuri de nada, un aditiv, si cand vrea sa modifice mecanica nadei foloseste pamanturi.
Cand a venit Tino in Romania, ne minunam cum el acorda atat de putina importanta nadei, si cum o pregateste doar in dimineata mansei, in stand... La Walterland am vazut englezii facand acelasi lucru - nada au pregatit-o inainte de mansa. Fara TTX, pesmeti, pastoncino etc...
Sunt pescari, din cei mai experimentati care stiu sa isi faca nada lor, sunt convins. Dar tot la fel de convins sunt ca greu se pot ridica la nivelul unei nade de firma, oricat de "ambitiosi" ar fi. Si cand vorbesc de nada de firma, vorbesc de nade consacrate international, indiferent de tara lor de provenienta.
Apropo, am uitat sa il mentionez aici pe Suciu, caruia nu ii divulg eu secretele insa a avut rezultate foarte bune cu o nada simpla, fara mixuri. Si sper ca va avea iar.