Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 11:10

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 23 Apr 2014, 21:41 
Neconectat

Membru din: 05 Mar 2010, 13:29
Mesaje: 691
Localitate: Bucuresti
glukas scrie:
http://fishingurbanklubb.forumactif.org/t1219-le-pain-une-esche-pas-chere-pratique-et-tres-efficace

Are un film si Jean Desque pe vremea cand pescuia si nu facea reclama in care foloseste bucati de paine uscata (resturi uscate gen alea de la metro), le inmoaie si le amesteca cu nada. Daca gasesc filmul il pun aici.

Apropo, cand vedeti un film cu un pescar ce foloseste 4-5 tipuri de nada plus 2-4 aditivi, opriti filmul. E Hollywood, comert, nu pescuit.

Italienii folosesc maxim 2-3 tipuri de nada si maxim 1 aditiv, si ala rar si cu zgarcenie, vedeti filmele cu Gabba, Falsini etc.

Pe de alta parte nadele ieftine au nevoie de tot felul de imbunatatiri. Tot ieftine, ca asa e filmul.



Asta depinde de nada ... Daca folosesti Sensas si urmaresti un anumit tip de granulatie, grad de colare, mecanica etc... ajungi usor la 4-5 tipuri de "nada" ... asta daca adaugi si Epiciene de exemplu sau pamant , cu aditivii la fel .. bagi unul dulce unul de miros + 1 praf pentru nadirea de baza si pac ai 3 aditivi ;) !

Exista si exceptii de la "regula" scrisa de tine ;)

_________________
Constantinescu Catalin
http://www.FeederShop.ro
Emisiuni / tutoriale pescuit la feeder
https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 08:05 
Neconectat

Membru din: 24 Ian 2010, 06:17
Mesaje: 340
George ce intelegi tu prin aditivi?fiindca pe piata circula foarte multe combinatii cum ar fi :
1.aroma(ester)+propilenglicol
2.aroma+glicerina
3.aroma +dextroza
4.aroma+fructoza
astia toti sunt lichizi,mai sunt cei praf care contin dextroza sau fructoza pulbere +aroma,ca sa nu mai spunem de stimulatorii de gust,agenti de ingrosare..........pentru pesti treaba e simpla un indulcitor sau alcool si un ester(la noi miroasa frumos,la ei nu :D )Incet dar sigur vin aditivi gel care contin in suspensie pulberi de seminte,fructe deshidratate,condimente stabilizate ....prin cresterea aciditatii(Ph 4,5)sau 1:1 cu zahar,glucoza,fructoza,mai mult crapisti le folosesc la boiles si partea interesanta ca o aroma e data de vreo 4-5 arome din care una e principala si restul secundare cu rol de a o amlifica pe prima......e mult de povestit.Vad ca la stationar lucrurile sunt percepute altfel


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 09:27 
Neconectat

Membru din: 27 Oct 2009, 23:41
Mesaje: 1271
diaconitapetru scrie:
.e mult de povestit.Vad ca la stationar lucrurile sunt percepute altfel


daca e asa simplu inseamna ca esti campion pe Doripesco anul acesta :lol:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 10:04 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 24 Oct 2009, 17:39
Mesaje: 1443
Localitate: Arad
Eu nu ma pricep sa fac o nada. Ca atare, prefer sa iau o nada buna, dedicata scopului care il urmaresc.

Daca m-as apuca eu (cum faceam acum 2-3 ani, pana la Tino) sa combin diverse sortimente si aditivi, ar fi jale :)

Ideea este (cum chiar si Gabba o spune intr-un articol) ca, este periculos sa incercam noi, marea majoritate a pescarilor, sa alteram o nada cu diversi aditivi sau potentiatori, cand producatorul este mult mai calificat decat noi. Prefer sa iau o reteta simpla, clasica si sa caut vina pentru insucces in alte zone.

Mai putin la crap, Gabba foloseste maxim 2 tipuri de nada, un aditiv, si cand vrea sa modifice mecanica nadei foloseste pamanturi.

Cand a venit Tino in Romania, ne minunam cum el acorda atat de putina importanta nadei, si cum o pregateste doar in dimineata mansei, in stand... La Walterland am vazut englezii facand acelasi lucru - nada au pregatit-o inainte de mansa. Fara TTX, pesmeti, pastoncino etc...

Sunt pescari, din cei mai experimentati care stiu sa isi faca nada lor, sunt convins. Dar tot la fel de convins sunt ca greu se pot ridica la nivelul unei nade de firma, oricat de "ambitiosi" ar fi. Si cand vorbesc de nada de firma, vorbesc de nade consacrate international, indiferent de tara lor de provenienta.

Apropo, am uitat sa il mentionez aici pe Suciu, caruia nu ii divulg eu secretele insa a avut rezultate foarte bune cu o nada simpla, fara mixuri. Si sper ca va avea iar. :)

_________________
Www.MatchFishing.Ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 10:28 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Oct 2009, 09:07
Mesaje: 1718
Prietenul tau mai scapa un flacon de atracix de sensas in mix carpa! :D


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 10:31 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Oct 2009, 09:07
Mesaje: 1718
Si am uitat sa mai zic, la Matyer am folosit pe mansa 2 brasem caramel 1 scopex pe mansa si cu ttx si cu british bread si cu pastoncino..asta poate sa-tu confirme baietii care au fost acolo! O fi fost bun? :roll: :roll:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 10:39 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 24 Oct 2009, 17:39
Mesaje: 1443
Localitate: Arad
Zsolt, tu esti un pescar bun care poti face rezultat si daca nu ai combinatia cea mai fericita, si sunt convins ca rezultatul nu e datorat mixului tau, ci modului in care ai pescuit. Sau in prea mica masura.

Sunt pescari foarte buni care, pot ridica o nada, din punct de vedere comercial, datorita calitatilor lor, nu a nadei.

Eu nu sunt. Prefer atunci sa folosesc o nada simpla, cu risc mai mic de greseala.

La Adi ai gresit nada! Vorbeam de platica ;)

Apropo, uite nada lui Ringers (de la el venire): Groundbait was 2 parts tubertini fondau, 1 part sensas carp black, 1 part sensas pro carp.

Fondau ala este Tubertini Fondo Black.

_________________
Www.MatchFishing.Ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 12:48 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Oct 2009, 09:07
Mesaje: 1718
Problema-i ca Ringers n-a venit cu ideile lui(numai cu mana)ci cu reteta lui Walter pescuia!Si asta pune multe semne de intrebare de ce a facut Tamas un Mickey Mause cu aceasi reteta???Totusi el are 2 titluri comparativ cu anglicani! O fi locul sau omul? :roll: :roll:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 13:29 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 07:05
Mesaje: 2467
Ce e aia Mickey Mouse? :shock: :shock: :shock: :shock:

_________________
Habar n-are broasca ce-i ala oceanul!!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 24 Apr 2014, 14:48 
Neconectat

Membru din: 21 Mar 2011, 16:47
Mesaje: 62
painea neagra sau alba?fructoza din trestie sau din sfecla? glicerolul e bun si pe apa rece? sau mai bun pe apa rece decat uleiurile esentiale!! exist aditiv praf de capsuni naturale?


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.066s | 12 Queries | GZIP : Off ]