Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 14:49

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mandrina rupta dupa 3 partide
MesajScris: 18 Apr 2014, 07:38 
Neconectat

Azi cand am vrut sa dau mulineta jos :o s-a rupt mandrina. E un bat trabucco syntium .Batul a fost folosit decat de 3 ori :shock: Nu stiu ce sa cred asa slabe lansete fac ? Totusi a avut un pret care ma facea sa cred ca nu voi avea probleme asa curand.

Am atasat si o poza aici http://www.pescuitlafeeder.ro/forum/vie ... 187#p27187

Cum scot eu acum mulineta?

Se poate repara?

Daca s-a udat sub folie(se vede in poza) tb sa dau folia jos?

Sus

Subiectul mesajului: Re: mandrina rupta dupa 3 partide
MesajScris: 18 Apr 2014, 08:16 
Neconectat

Salut!
Partea de mandrina care strange pe piciorul mulinetei (inelul de metal) are o anumita geometrie (la interior)... ideal ar fi ca aceasta sa fie identica (negativul) talpei mulinetei cu care vine in contact ca sa ai o fixare perfecta... de asta si mandrinele sunt pe marimi...nu orice mulineta vine la fel in orice mandrina... unele mulinete chiar nu pot fi prinse intr-o anumita mandrina....
Asta ar fi teoria...acuma cu ceva mai multa putere se poate orice!! :lol: ...si cred ca asta a fost si cazul tau:
o mica nepotrivire intre mandrina si picior...si cum asta rezulta intr-un joc (mulineta se misca putin) ..ai strans cat ai putut si acum ai rezultatul in fata ochilor!!! Nu cred ca este din cauza vreunui corp strain (pietricica sau pamant) intrat pe filet... adica e foarte improbabil!

In general mulinetele bune au o anumita conicitate a talpei care le permite sa intre in orice mandrina de marimea potrivita!
Oricum, orice pescar cu ceva experienta se uita intai cum se potriveste talpa mulinetei in mandrina inainte de a o strange!!

De scos mulineta e simplu: deplasezi inelul de metal cu ceva ( o surubelnita sau dosul lamei unui cutit)...dar cu grija ca sa nu futi filetul ( desi nu cred ca mai conteaza ca mandrina va trebui probabil schimbata!)... si gata

De reparat mandrina nu cred ca se poate...deci trebuie schimbata!
Ia legatura cu baietii care se ocupa (trebuie ceva scule si ceva stiinta.. nu prea mult dar trebuie ;) ) si o sa-ti spuna ei ce mandrina trebuie cumparata si dupa aia ti-o schimba!
Ti-l recomand pe Nutu (aci pe forum...vezi la vanzari pe topicul lui de reparatii): e foarte meticulos si face treaba buna...plus ca stie ce si de unde trebuie cumparat!

Succes!

Sus

MesajScris: 18 Apr 2014, 08:43 
Neconectat

Se poate repara. Faza e ca te costa niste banuti fiindca trebuie dat inelul jos de pe blank ca sa pot inlocui partea defecta. Pretul lucrarii 70 lei!

Sus

MesajScris: 18 Apr 2014, 17:37 
Neconectat

Multumesc pt. raspunsuri. Asa s-a intamplat, cred ca am strans prea tare si la desfacere a cedat.
Sunt convins ca nutzu ar face o treaba excelenta, dar 70 ron + dublu transport, ma face sa ma gandesc la alte variante: prima ar fi o vanzare in pierdere(asta e prostia=necunoasterea se plateste) sau sa pescuiesc cu ea asa(las mulineta pe bat pt totdeuna :lol: ).

Sus

MesajScris: 25 Apr 2014, 18:58 
Neconectat

Si la mine s-a intamplat la fel (trabucco antrax river 3.60m), il folosesc fara nicio problema , singurul lucru care te va incurca este ca o sa se blocheze acel inel pe piciorul mulinete atunci cand o sa dai jos, dar vei putea sa-l deblochezi.
Nu se merita banii pe reparatie sau sa o vinzi.
Eu dau mulinata jos de pe bat fara probleme.

Sus

MesajScris: 25 Apr 2014, 19:14 
Neconectat

Eu-s convins ca unde ai cumparat acolo se rezolva problema!Ai incercat acolo?

Sus

MesajScris: 30 Apr 2014, 13:18 
Neconectat

De ce oare tot la trabucco s—a întâmplat? Personal, cel puțin cele din gama medie de preț...mi se par cel mult mediocre calitativ. Și nu ar fi singurul „brand“ cu iz de Italia care au chestii de umplutură în oferta de produse

Sus

MesajScris: 10 Mai 2014, 10:34 
Neconectat

Si eu am patit la fel tot cu un Syntium , dupa 3 partide si nu am fortat deloc mandrina iar talpa mulinetei se muleaza perfect.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]