Pescuit Stationar

Acum este 17 Noi 2024, 14:45

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 55 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Coada mincioc
MesajScris: 12 Mai 2014, 21:03 
Neconectat

Se pare ca aveti dreptate...eu am luat descrierea din catalogul oficial de pe site-ul Maver (al firmei)...
Se pare ca are dreptate Catalin: este gresita descrierea in catalog!... cel putin asa reiese comparand cele doua cataloage (italiana si engleza)!!

Sus

MesajScris: 13 Mai 2014, 18:08 
Neconectat

Mai era o solutie ff simpla: cumparai parul ala de 62 lei si vedeai daca ti-ai luat teapa sau nu :lol: :lol: :lol:
Ce sunt 15 euro la banii tai :?:

Parerea mea este ca telescopic e prost, put-over este bun, indiferent de firma.

Sus

MesajScris: 14 Mai 2014, 06:28 
Neconectat

silk scrie:
Mai era o solutie ff simpla: cumparai parul ala de 62 lei si vedeai daca ti-ai luat teapa sau nu :lol: :lol: :lol:

Aici permite-mi sa te contrazic .... totul de pinde de ce materiale folosesc... In esenta ai draptate daca 2 cozi ar fi construite din acelas material, cea put over va fi superioara uneia telescopice.

Totusi totul se reduce la pretul de achizitie, implicit la materiale si o coada put over construita din materiale ieftine este la fel de "buna" precum una telescopica.

Din pacate nu ai cum sa ocolesti pretul , adica sa platesti putin pentru "pretentii" mari...

Vestea buna este ca preturile "aberante" si diferentele uriase intre utilitatea cozilor de minciog se reduce la modelel de 4m sau mai lungi. Pentru modele de 3m sau 3.30m gasesti modele foarte, foarte bune in limita a 250 Lei, adica la jumatate din pretul uneia lungi... acum se pune problema, gandind simplist daca merita sa te mai sarpini de 250 Lei pentru a plati diferenta pentru inca 70 cm-1m in plus de coada... Si tot la vorba mea se ajunge... trebuie sa stii foarte bine ceea ce iti doresti , sa te gandesti la locurile pe care le pescuiesti si necesitatea unei cozi de minciog lungi ( 4m sau peste) inaite de lua o decizie privind achizitia !

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 14 Mai 2014, 18:55 
Neconectat

silk scrie:

..

Catalin232 are dreptate.Nu poti spune ca o coada de minciog telescopica e mai proasta sau mai buna decat una cu mufare inversa fara sa te referi la calitatea materialuli din care e facuta si de ce firma.
Pt. mine coada de minciog mufata invers nu prea are valoare deoarece unde pescuiesc eu de multe ori sunt nevoit sa scot pestele de la 4 m. sau mai mult de sub mine,nivelul apei fiind mult mai jos ,iar cu un minciog ce are coada cu mufare inversa am toate sansele sa pierd si pestele si minciogul cu cateva segmente ale lui.
Alegerea coadei de minciog trebuie facuta functie de locul unde pescuiesti si normal si de marimea pestilor ce pot fi prinsi in acel loc.
Pretul unei coade de minciog ,mai mare sau mai mic este direct legat de calitatea acesteia,la un pret mic nu te poti astepta la o calitate mare...

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

MesajScris: 14 Mai 2014, 20:55 
Neconectat

Dupa logica dvs o rubeziana care are un crap de 5-6 kg in drill ar trebui sa se demufeze instant de la kit in jos.
Dle Jean, tot respectul dar nicio coada put-over de calitate nu se va demufa in actiune cu greutate la capat, indiferent de greutatea pestelui.

Sus

MesajScris: 14 Mai 2014, 22:37 
Neconectat

Dansul se refera la situatia in care scoate pestele ( de pe faleze / ponton / doc) folosind minciogul perpendicular pe apa . Este adevarat ca daca ai o tensiune prin flexare oricat de mica nu vei avea problema aceasta a demufarii. La rubesiana ai unghi atunci cand mergi cu ea in spate sa o pui pe rola , fie din miscarea pe care o faci ( parghie cu pestele) fie prin flexarea data de tensiunea din elasticul tras de peste.

Este o situatie la 1000 sa se intample pocinogul , dar chiar si asa .. parca nu te lasa inima sa nu elimini posibilitatea asta atunci cand esti constrans de conditii / locatie :D

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 20 Mai 2014, 16:46 
Neconectat

catalin232 scrie:
....Este o situatie la 1000 sa se intample pocinogul ....

da' de Daiwa Airity ai auzit?.... in orice caz aia care au facut-o nu au auzit de teoria ta! :lol: :lol: :lol:
Sau poate au un smen comercial cu aia care vand banda adeziva (ca-ti trebuie cam 2 role pe mansa ca altfel risti sa scoti 500 de euro din buzunar de fiecare data...sau in cel mai fericit caz sa faci o partida de inot in mijlocul mansei insotit de injuraturile de rigoare ale colegilor de stand!!)
:lol: :lol: :lol:

Orice ar fi, eu imi iau telescopic! Insha Allah!

Sus

MesajScris: 20 Mai 2014, 17:37 
Neconectat

silk scrie:
Dupa logica dvs o rubeziana care are un crap de 5-6 kg in drill ar trebui sa se demufeze instant de la kit in jos.
Dle Jean, tot respectul dar nicio coada put-over de calitate nu se va demufa in actiune cu greutate la capat, indiferent de greutatea pestelui.

Da-mi voie ca ma indoiesc,deoarece tu niciodata nu scoti crapul cu minciogul cu coada mufata invers la 90 de grade fata de nivelul apei,ci aproape paralel cu nivelul apei fata de cum sunt eu nevoit sa scot pestii unde apa e sub mine la 4 m. si in plus mai e un gard de tevi de cca.,1,5m.practic minciogul e la 90 de grade fata de apa in momentul in care scot pestele agatat si cred ca un red fish ,sau black drum de cca.10 kg. ar demufa coada minciogului daca ar fi cu mufare inversa...
Dar tu poti crede ce vrei gandindu-te la ...Doripesco si la crapii de acolo pe care ii vei prinde sau nu.

Numai bine,

Sus

MesajScris: 23 Mai 2014, 09:42 
Neconectat

A folosit cineva Maver - Maner minciog Powerlite 3m? Doresc sa aflu cateva pareri despre aceast maner. Initial am vrut sa cumpar manerul de la Milo cel de 3,3m dar nu mai gasesc nicaieri pe stoc, in schimb am gasit acest model de la Maver.

Sus

MesajScris: 09 Iul 2014, 05:56 
Neconectat

Subscriu întrebării lui Vlad. Cum se comporta coada de mincioc Maver Powerlite? Merci

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 55 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC [ DST ]