Eu nu nu mai sant "expert" la match de mult timp , m-au batut in ultimul concurs toti ca la fasole
, si am aflat si motivul : citez "pentru ca nu am viteza " . Asa zic "gurile rele" ca m-am ramolit si nu ma mai misc cum trebuie sau nu m-am miscat niciodata cu trebuie
, de aceea n-am reusit sa prind mai mult de 29 kg la Cupa Benzar , si nu din cauza partii de sector nefavorabila .Se pare ca "viteza" in pescuit e totul , dupa anumite pareri ...n-am stiut dar am aflat acuma . Cred ca e timpul sa ma pensionez ... ca Petrisor
Dar , totusi ,se pare ca parerile mele conteaza , ca altfel nu vad de ce , aceeasi persoana care are o parere prosta despre cum pescuiesc , nu ezita sa ma sune si sa ma intrebe inainte de acest concurs , cam ce ar trebuii sa faca acolo
....nu mai inteleg nimic
la ce i-o fii folosit sfaturile
???????
..dar sa-i raspund totusi omului :
nu stiu daca ai sau nu "viteza" in pescuitul la match , dar eu iti spun ce trebuie sa faci din prisma unuia care nu are
1. alege o pluta (wagler) cu care vrei sa pescuiesti
2.pune-i un T (conector fix in forma de T) si pune-o pe fir , fara nimic altceva , plumb , cirlig , antirasucitor etc , doar firul principal gol .
3. Arunc-o in apa cam la maxim 10 m si vezi cum sta .
4. Scoate-o afara din apa
4.Scoate din talerele plutei pana ce antena si inca 5-7 cm din tija plutei ies afara din apa .Faci asta proband din mai multe incercari , aruncand-o inapoi in apa tot la maxim 10 m .
5. Daca ai facut chestia asta , admir-o in toata splendoarea ei si retine cat din pluta este peste nivelul apei pentru ca , exact asa va sta ea si la 30 de m cand toti plumbii tai vor fii pe fund .
6.Scoate-o iar afara din apa .
7.Monteaza un antirasucitor , pune un forfac cu un carlig , si fa adancimea cam de 30 cm.(asta in conditiile in care apa este de cel putin 40 cm
)
8.Incepe sa pui plumb pe fir , alice mici , nr.6 doua bucati imediat langa antirasucitor iar apoi preferabil mai multe alice nr.1 sau 2 . pana pluta se echilibreaza .
9.Admir-o echilibrata , asa va sta daca plumbii tai nu vor atinge fundul .
9. Stabileste distanta unde vrei sa pescuiesti , lanseaza pana acolo si fa un semn pe fir cu markerul de fir (alb de regula )
10.Adu-ti aminte cum statea pluta ta cand nu avea nici un plumb pe fir , si tot mareste adancimea , cate putin , pana iti vezi visul cu ochii .Atunci ai gasit fundul .....
11. Acum , micsoreaza adancimea cu jumatate din cat ai marit-o ultima oara ( asta poate sa fie complicat...) si teoretic pluta ta ar trebuii sa se echilibreze la urmatoarea lansare .
12.Daca vrei sa fii foarte fin si nu ai curent , lasa doar cele doua alice nr.6 langa antirasucitor iar restul ridica-le si lipestele de pluta , daca ai curent ridica-le undeva la 40 cm distanta de cele doua alice de 6 si respectiv de antirasucitor .
Dupa cum vezi , nu am pomenit niciunde de greutatea plutei , a talerelor , a plumbilor , pentru ca NU CONTEAZA .
BAFTA