Pescuit Stationar

Acum este 23 Noi 2024, 10:05

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 48 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Finale feminine 2014 Corbu Constanta
MesajScris: 05 Aug 2014, 20:46 
Neconectat

Ceva despre technica, stil momeli monturi????????

Sus

MesajScris: 05 Aug 2014, 21:40 
Neconectat

Felicitari Gogule pentru noile titluri !!!
Cred ca ai fost fericit...

Felicitari campioanelor!

Sus

MesajScris: 06 Aug 2014, 07:08 
Neconectat

pfff.... chiar tot ?!! :o :o
Felicitari maxime Bianca , Iza si bossu' Florin!!!!
Felicitari Timea , Carolina , Vera , Cristina si tuturor concurentelor!!!!

Sus

MesajScris: 06 Aug 2014, 07:14 
Neconectat

zsolt scrie:
Ceva despre technica, stil momeli monturi????????

Cel mai important era sa tragi locul din stanga pontonului,ptr. ca datorita vantului ce batea din dreapta se forma un curent f. puternic care purta efectiv nada celei ce pescuia in dreapta spre tine si nuti mai ramanea decat sa intretii constant cu porumb.
Mai conta si conjuctura asezarii pe standuri,intrucat Veronica a bagat la gramada si pe cele de U18, U23 si senioare,asa incat daca ca si senioara aveai langa tine o concurenta de la U18 erai avantajata din start si ea dejavantajata evident.
Trebuia (desi batea vantul f. tare) pescuit cat mai lung.ptr. a iesi din tulburimea apei,eventual pescuit cu match ul mai ales in zona numerelor mici,unde si apa era mai mica si mai tulbure.
Dand dupa crap trebuia pe cat posibil evitat viemele in nada,ptr. ca te pulverizau obletii,asa ca.... porumb la greu.
Fire de 20 -22 ,calige de 8 forjate,plute de 5- 6 gr.
Nadit destul de des ptr. ca hula formata scotea si acoperea mereu nada data anterior.
Erau si f. multi obleti si desi dand bine puteai sa faci 6- 7 kg. tot cine prindea crap avea castig de cauza,aceasta evident la mansa a 3 a .

Sus

MesajScris: 06 Aug 2014, 08:02 
Neconectat

Felicitari tuturor participantelor, felicitari deosebite familiei Lozinca!

Sus

MesajScris: 06 Aug 2014, 11:49 
Neconectat

Multumim tuturor celor ce ne-au felicitat.

Sus

MesajScris: 06 Aug 2014, 11:58 
Neconectat

Florin Lozinca scrie:
Multumim tuturor celor ce ne-au felicitat.

Si asta e o tactica! :roll: :roll:

Sus

MesajScris: 06 Aug 2014, 11:59 
Neconectat

Imediat vine si tactica.

Sus

MesajScris: 06 Aug 2014, 17:42 
Neconectat

Imediat?

Sus

MesajScris: 06 Aug 2014, 19:34 
Neconectat

Si a venit:
Contrar celor spuse de Maty eu spun altceva:
1.Nu era diferenta de adancime intre standuri!!!.Intre standul 1 si standul 12 diferenta era de 3 cm.
2.Nu am gasit curenti in nici un loc unde ne-am antrenat sau concurat(decat valuri imense cu curentul aferent de suprafata)!!!!
Ajunsi la Corbu am dat de o pista excelenta si pentru pescarii de stationar dar eu cred ca si foarte tehnica(peste potop dar era sub apa).In primele zile de antrenament am muncit mult pana sa intelegem cum trebuie sa pescuim si sa nadim pt. a scapa de :obleti,fitofag,batca,rosioara,bibani,salai,guvizi,ghiborti si a prinde crap.Si usor-usor am inceput sa renuntam la viermi,sa facem nada din ce in ce mai colata si sa folosim cupa cat de des.Asa au inceput sa apara crapii.La iceput foarte mici(250g-500g) si usor au crescut in greutate.Am schimbat nada folosind una foarte grosiera(50% din ea continea particule cat o unghie) am adaugat foarte mult porumb inca de la nadirea grea.
Si a venit si primul chit rupt!Mi-am dat seama ca-i bai cu crapii mari,am apelat la un prieten:Tibi Rancu(multumesc Tibi!) si a doua zi am avut o super rubi pt. ce era acolo.Trebuie sa mentionez faptul ca pestii erau foarte-foarte nervosi.Pestii de 2-3Kg faceau probleme iar de cei de 7 nu mai spun.
Am terminat cu nada si am inceput sa lucram la linii pt. ca erau probleme.In ce sens:Vant foarte puternic ce facea valuri.Trebuia sa ai o linie cat se putea de fina dar care sa poata sa-ti tina momeala pe substrat.Am folosit fir de 18, plute intre 1,7g si 4 g si carlige 6,8 si 10.
Prima mansa a fost ok.Am iesit bine cu toate ca se putea mai mult.Fiind primul concurs de stationar acolo nu s-a scos inca tot ce se putea dintr-un stand.
Am urmarit si restul fetelor si am observat ca inafara de noi doar Timea Antal ,Carolina si Sara Mateescu pescuiau cu liniile care trebuiau.Din pacate dotarea Lui Sara si Biancai nu a fost la nivelul celorlalte fete ca altfel erau mai sus in clasamentul general.
Si a venit mansa a doua.Dupa entuziasmul din prima mansa am pescuit mai relaxati si au inceput ceva probleme.Foarte multi pesti scapati(Iza 7 si Bianca 2).Am gasit motivul celor scapati:carligul.Foloseam acelasi carlig,dar pestii era mai mari si ne-am dat seama tarziu.Ii scoteam pe cei mici iar pe cei mari nu.Dar a venit un prieten pe balta:Benzar Zolt(multumesc Benzarica).El ne-a ales carligul pt. mansa a 3-a:un carlig mai robust mai gros,mai sanatos.Nu erau in stand sa poata fi schimbate in mansa a doua.
Mansa a 3-a a fost un vis totul a functionat perfect atat la Bia cat si la Iza.Am tras la sorti perfect si a scapat doar Iza un peste.
Cum sa o spun,nu vreau sa supar restul concurentelor,dar am facut mai multe tururi de pista uitandu-ma in special la monturile folosite.Din punctul meu de vedere din toate fetele de pe balta doar noi si Temea Antal a folosit montura ce trebuia pentru valurile ce au fost non-stop.Urmeaza Maty cu Caro si Sara,dar undeva pe la 70% din ce trebuia.
Ce vreau sa mai spun:Pescuitul feminin in Romania eu zic ca e ok.Sunt putine fete dar de calitate.Vin din spate niste pescarite extraordinare :Carolina,Timea,Sara,Bianca si Lavinia.Mai sunt fete care pescuiesc foarte bine dar nu au om in spate Veronica(a ajutat-o Benzar putin si s-a cunoscut).
Cam asta a fost.Daca sunt intrebari o sa raspund cu placere!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 48 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]