Am citit intr-un ziar local o propaganda politica, o epistola a lui Antonescu scrisa pentru Ponta.
Prin ea, Antonescu ii reprosa lui Ponta, asa pentru vulg, ca e mincinos. Aici nimic nou, pentru mine toti sunt mincinosi, e doar demogogie politica.
Ceea ce devine interesant, este ca Antonescu trecea la un caz concret, si anume ii reprosa lui Ponta ca a fost mintit cu privire la reactiile externe. Mai exact, Ponta l-ar fi mintit pe Antonescu ca are suportul 100% extern, ba chiar se cere fara echivoc debarcarea lui Basescu de catre Merkel, Barosso etc. Ei, aici se afla chintesenta democratiei autohtone, dezvaluirea atitudinii "marilor puteri" fata de votantii romani precum si pozitia umila a politicienilor romani fata de noua "Inalta Poarta".
Nutzu, naivi sunt cei care mai cred ca americanii, UE, Germania ne vor binele, asa altruist si fara interese economice.
Iti pot da exemplu de o o monarhie absoluta (Arabia Saudita) unde am fost si unde din veniturile din zacaminte se plateste o renta fiecarui cetatean, sau de o monarhie moderna, Norvegia, unde se intampla acelasi lucru.
Iti mai pot da exemplu cu monarhia britanica, unde, in cazul unor derapaje masive ale parlamentului sau guvernului, regina are drept de veto si unde in continuare prim ministrul da raportul reginei.
Mai imagineaza o coabitare a unui rege roman cu Iliescu sa Basescu... sau macar o alaturare...
Citeste istoria, cum s-a format Romania si statul modern roman sub monarhie. Cum Carol I si Ferdinand au fost mai patrioti decat reprezentatii partidelor politice. Cum au luptat cu marile puteri de atunci pentru interesele Romaniei si ce conditii absurde cereau occidentalii pentru independenta Romaniei. Noroc ca si in viata civila de atunci mai existau si un Caragiale, Rebreanu sau Eminescu. Citeste si scrierile acestora, dar nu alea publicate de comunisti. Acum avem Antena 3 sau B1TV. Sau diversi "intelectuali" mercenari.
DNA-ul a facut campanie politica, buna. Insa asa au venit si comunistii la putere si bourul roman a aplaudat trimiterea la inchisoare sau in fata plutonului de executie a nenumarati "hoti". A nu se intelege ca ii simpatizez pe invinuitii actuali, insa cam unilaterala actiunea asta DNA.
Dupa revolutie, a fost un fel de anarhie economica in care s-au permis multe si fiecare a facut ce a vrut. S-a vrut, probabil, creearea unui capital romanesc autohton. Sa verifici acum cum s-au facut averile in 1989-1989 e un proces cu mari semne de intrebare. Probabil ca, in cazul in care s-ar face o justitie dreapta, ar trebuie toti privatii din perioada aia arestati... Insa pe aceleasi considerente, americanii trebuiau sa ii aresteze pe Rockefeller, Morgan, Edinson si mai toti capitalistii care au format USA. Mai stiu inainte de a pedepsi trebuie sa fii ferm in a transmite ce nu se permite. Altfel, nu te deosebesti de Stalin.
Eu unul stiu si vad ca se face o epurare a privatilor romani, a fabricilor romanesti. Lactatele sunt Danone sau Mueller, carnea Campofrio sau Reinnert, benzina e OMW, hypermarketurile sunt nemtesti sau frantuzesti, legumele si fructele sunt import Turcia, faina Ungaria, prazul e de Germania, pepenii de Italia etc.
Vor ramane in Romania Lohn-ul, sclavii pe plantatie si arendasii de sclavi (ca stapanii sunt altundeva). Elita fuge care incotro. Insa sclavii isi voteaza arendasii si se lasa biciuti cu zambetul de constiinta civica.
Istoria si politica e mai dificila decat un meci de fotbal. Si e mare lucru cand nu cunosti si nu intelegi mai bine sa taci. Sau sa stai acasa. Lasa-i pe cei care inteleg sa mearga la vot.
Asa ca, LIKE TRUIA!