Nu m-am tinut de ironii (nu in sensul ca am vrut sa fac misto ) , am descris varga ce te intereseaza , evident facand o gluma deoarece aceasta nu exista.
Din pacate majoritatea intrebarilor tind sa aibe un caracter generalist , dar se cer raspunsuri la obiect , ceea ce este putin imposibil , de aceea si lipsa de raspunsuri pentru ca pur si simplu nu poti da un astfel de raspuns.
Daca ar fi sa interpretez putin intrebarea ta ar iesi cam asa :vrei o bolo de calitate care sa fie usoara , actiune de varf dar sa lucreze in lungimea blancului nu doar in primele doua -trei segmente de varf , pentru a face fata fara probleme si pestilor de talie mare.
Treaba sta cam asa :varga usoara inseamna folosirea SHM (Super High Modulus) carbon , sau compozit de SHM/HM (high modulus) carbon impreuna cu grafitul.Din combinatiile astea ies in general vergi rigide cu actiune de varf si foarte usoare (ceea ce te intereseaza pe tine) , dar minusul lor este maleabilitatea destul de redusa (in comparatie cu vergile care au in compozitie fibra de sticla , sau compozit de carbon) si in cazul unor capturi mai zdravene ai ocazia sa plezneasca.La asta mai adaugi si faptul ca sunt foarte casante.
Ceea ce trebuie sa faci este sa decizi unde mai "lasi" de la tine , ori cauti ceva cu actiune semiparabolica sau mai tai din talia pestilor , asta daca vrei sa fii 90 % sigur ca poti scoate pestii doriti fara sa ai probleme (nu intra in discutie priceperea pescarului , vorbim strict de vergi).
Odata lamurita treaba si te decizi de exemplu spre o bolo cu actiune semiparabolica (pentru a impaca si capra si varza) , te poti uita pe la diferiti producatori , iti alegi un buget in care sa te incadrezi , apoi postezi intrebarea la obiect :Care aveti bolo x , y , z si cum va intelegeti cu ea?Care din modelel astea credeti ca este cel mai bun? ...In mod cert vei primi o sumedenie de raspunsuri si lamuriri
Vezi tu , nu incearca nimeni pe un forum sa te ia la misto , dar un forum este precum google , ca sa gasesti ceva mai intai trebuie sa stii exact ceea ce vrei sa cauti