Eu am Maver-ul de 85g din 3 buc. si sunt total multumit de el (atat de multumit incat mi-am mai luat unul
). Il folosesc pe lacuri la crap & caras, iar pe rauri cu debit mediu mai rar (duce cosulete de 60g + nada (si mai mari daca insisti) lejer, daca nu faci aruncare in forta si nu dai la distanta mai mare de-un 25-30m).
Daca intentionezi sa-ti iei doua ca sa si pescuiesti cu ambele in acelasi timp, ar fi recomandate lungimi diferite (pt. Lac cel putin). Dar mai recomandat ar fi sa pescuiesti doar cu unul, pentru un randament mai bun - asta daca pescuiesti pe balti private.
De la Maver, ca sa fie ambele bete medium, nu prea ai alternative decat fie 2 identice, fie unul de 3.3m si celalalt de 3.6.
Eu iti recomand sa-ti iei pentru inceput doar unul, modelul de 3.6, 3 buc. 85g si sa vezi daca te impaci cu el si-ti place, ca sa nu arunci banii in zadar (ce mie imi place, nu trebuie sa placa si altora
). Dar mai ales, du-te in magazin, pune mana pe lanseta si vezi cum o simti, inainte de a da banul.
De Shimano nu ma exprim, deoarece nu detin. Clar e firma mai buna, doar ca modelul acela de lanseta e din gama lor de jos si e si prea heavy pentru ce ai tu nevoie.