ATENTIE , A INNEBUNIT CHUPACABRA !
REGULAMENT DE ORGANIZARE ȘI PRACTICARE A PESCUITULUI SPORTIV DIN ROMÂNIA (PROIECT PUS ÎN DEZBATERE PUBLICĂ)
February 10, 2015 by popescu.stefan Leave a Comment
Publicăm mai jos, proiectul Regulamentului de organizare și practicare a pescuitului sportiv din România. Cei interesați, pot formula amendamente pe adresa de e-mail office@frpsc.ro
REGULAMENT DE ORGANIZARE ȘI PRACTICARE
A PESCUITULUI SPORTIV DIN ROMÂNIA
În conformitate cu prevederile art. 37 alin. 1 lit b) din legea nr. 69/2000 privind educația fizică și sportul și a prevederilor art. 7 din Statutul Federației Române de Pescuit Sportiv, Adunarea Generală aprobă următorul Regulament privind organizarea și practicarea pescuitului sportiv din România
CAP. I PRACTICAREA PESCUITULUI SPORTIV CA ACTIVITATE DE AGREMENT ȘI RECREERE
Art. 1 Practicarea pescuitului sportiv ca activitate de agrement și recreere este un drept al persoanei recunoscut și garantat de stat. Accesul la resursele acvatice vii se face în condițiile prevăzute de prevederile art. 136 alin. 4 din Constituția României, a Legii nr. 69/2000 privind educația fizică și sportul și a OUG 23/2008, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 317/2009, cu modificările și completările ulterioare.
a) Condiții de licențiere
1. Calitatea de pescar sportiv se dovedește prin licența de pescar sportiv eliberată de Federația Română de Pescuit Sportiv în baza unui examen de licențiere susținut de către solicitant pe bază de teste grilă, disponibile on line sau prin structurile sportive afiliate FRPS (Cluburi sportive sau Asociații județene și a Municipiului București. Licența este general valabilă și se vizează annual. Costurile de eliberare și vizare a licențelor precum și sancțiunile prevăzute pentru incălcarea statutului și regulamentelor federației se aprobă prin Hotărârea Adunării Generale. Cuantumul acestora precum și modalitățile de plată vor fi înscrise în licență.
2. Cetățenii străini care doresc să practice pescuitul sportiv pe teritoriul României, în calitate de turiști, pot beneficia de obținerea unei licențe de pescuit sportiv în baza dovezii calității de pescar sportiv în țara de origine a solicitantului.
b) Echipamente și materiale sportive
1. Pescuitul sportiv pentru agrement și recreere pe apele publice este permis cu o singură unealtă (undiță, lansetă vargă, etc.) și cu un singur cârlig. Sunt interzise folosirea cârligelor tip ancoră cu 2 sau mai multe brațe.
2. Momelile folosite pot fi naturale sau artificiale. Este interzis a fi folosită ca momeală vie puietul de pește provenit din apele naturale sau crescătorii.
3. Pe lângă unealta de pescuit sportiv, utilizatorul va trebui să aibă obligatoriu următoarele accesorii:
- Un juvelnic din material textil pentru menținerea în stare vie a peștilor capturați. Este interzisă folosirea juvelnicelor din sârmă sau alte materiale care pot rănii peștii capurați.
- Echipament pentru măsurarea și cântărirea peștilor;
- Saci menajeri pentru colectarea gunoiului din zona de pescuit sportiv.
4. Este interzis pescuitul sportiv prin greblarea fundului apei sau atașarea la linia de pescuit a elementelor de plasă monofilament sau alte accesorii care exced regulamentelor Federației Române de Pescuit Sportiv.
5. Pe habitatele naturale se poate pescuit la pești pașnici sau pești răpitori. Pescuitul la pești pașnici se poate practica din poziția așezat ( pe scaun sau alt element care permite această poziție). Zona de pescuit trebuie aleasă în așa fel încât să nu deranjeze alte persoane care practică pescuitul sportiv. Distanța minimă între două persoane trebuie să fie de minim 15 metri. Pescuitul la pești răpitoari se poate practica atât de pe mal, cât și din barcă. Distanța pe care se poate pescui este de max. 200 metri de locul de campare, fără a deranja alte persoane. Pescuitul din barcă se va face cu respectarea normelor prevăzute pentru conducerea unor astfel de ambarcațiuni. Indiferent de modul de pescuit sportiv la pești răpitori (de pe mal sau din barcă) acesta se face doar cu momeli artificiale (twistere, voblere, muște artificiale, năluci oscilante sau rotative, etc). Este inerzisă folosirea momelilor vii.
6. Competițiile cu caracter neoficial, organizate de persoane fizice și/sau juridice pot fi efectuate numai cu respectarea prevederilor exprese ale art. 87, 88 și 89 din Legea nr. 69/2000 privind educația fizică și sportul. Astfel, în regulamentele de desfășurare ale unor astfel de manifestări sportive se vor specifica explicit următoarele:
- Caracterul neoficial al respectivei manifestări sportive;
- Obligația organizatorului de a respecta condițiile impuse de statutul și regulamentele Federației Române de Pescuit Sportiv
De asemenea, organizatorul trebuie să dețină următoarele documente:
- Autorizația de funcționare din care să reiasă că este autorizat în condițiile legii pentru organizarea unor asfel de manifestări sportive;
- Dovada înscrierii de către deținător a locației pe care se desfășoară manifestarea sportivă în Registrul bazelor sportive, conf. prevederilor art. 78 din Legea nr. 69/2000
restul ineptiilor le aveti aici
http://frpsc.ro/regulament-de-organizar ... e-publica/
Sa anunte cineva de urgenta spitalul de psihiatrie ...
Muhahahahahahahahaha