Pescuit Stationar

Acum este 14 Ian 2025, 17:59

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 17 Noi 2015, 10:42 
Neconectat

Membru din: 28 Ian 2012, 18:42
Mesaje: 320
Localitate: Ploiesti
truia scrie:
rcorbu scrie:
mreana vanata ( moioaga) a gatit cineva si cum ?
ce gust are ?


E super gustoasa ... problema e alta: n-ai unde s-o prinzi regulamentar!!!
Pe vremuri orice parau de deal-munte era plin de moioaga... acuma doar foarte rar, e decimata!
Nici vorba sa mai ajunga la dimensiunea legala de pescuit (20 cm!!).... :( :(



Am cautat si nu am gasit o dimensiune minima pentru mreana vanata ! Se pare ca in trecut era specificata dar acum probabil ca este considerat peste neimportant.
Am posibilitatea sa le prind pe Ialomita in aval de Targoviste, dar ca dimensiuni sunt cam de 10 - 15 cm !


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 17 Noi 2015, 11:01 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 07:05
Mesaje: 2467
Na!!!
Ca sa-ti mai clatesti ochii....

Imagine
screenshot program

Imagine
image upload

_________________
Habar n-are broasca ce-i ala oceanul!!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 17 Noi 2015, 11:16 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 07:05
Mesaje: 2467
Da...am vazut si eu ca nu se dau!...
( de fapt e si normal: pesemne ca aia care fac tabelele cu dimensiuni n-au auzit in viata lor de mreana vanata!!)
Pe vremea cand se dadeau erau:
- 27 cm la mreana comuna (barbus barbus) - marnă, umbreană, breană, cataveică
- 20 cm la mreana vanata (barbus petenyi) - moioagă, cârcuşă, boroacă

_________________
Habar n-are broasca ce-i ala oceanul!!


Ultima oară modificat de truia pe 25 Noi 2015, 17:29, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 17 Noi 2015, 11:48 
Neconectat

Membru din: 28 Ian 2012, 18:42
Mesaje: 320
Localitate: Ploiesti
Frumoasa mreana !
Soiul acesta sunt si pe Ialomita, la inceput am cand am aflat despre ele am ramas un pic mirat deoarece eu le stiam de
culoare mult mai inchisa pe spate, spre vinetiu ( le pescuiam pe raul Buzau, mai spre munte).
Cam cum le prinde baiatu asta: https://www.youtube.com/watch?v=ccRmO1z-9l0
Probabil profunzimea culorii depinde de mediul in care traieste !


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 25 Noi 2015, 17:18 
Neconectat

Membru din: 30 Mai 2010, 18:43
Mesaje: 1111
Localitate: brasov
Neamtul scrie:
Asa procedeaza unii :roll: cu mrenele sub dimensiunea legala. Prind pixuri si fac chiftelute. Ia incearca tu aceasi treaba cu o mreana de 2-3k si ai sa vezi ca, chiar si tocata, oasele te impung ca scobitorile in gura.

tare asta!!! buna observatie!!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 25 Noi 2015, 17:27 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 07:05
Mesaje: 2467
hoglet scrie:
Neamtul scrie:
Asa procedeaza unii :roll: cu mrenele sub dimensiunea legala. Prind pixuri si fac chiftelute. Ia incearca tu aceasi treaba cu o mreana de 2-3k si ai sa vezi ca, chiar si tocata, oasele te impung ca scobitorile in gura.

tare asta!!! buna observatie!!


Ma', nu-mi spune ca le-ai mancat pe alea cu care te tineai in brate le sentimente ca nu te cred!!!! :shock: :shock: :shock:

_________________
Habar n-are broasca ce-i ala oceanul!!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 01 Dec 2015, 19:44 
Neconectat

Membru din: 30 Mai 2010, 18:43
Mesaje: 1111
Localitate: brasov
jumi juma 8-)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 03 Dec 2015, 15:04 
Neconectat

Membru din: 28 Ian 2012, 18:42
Mesaje: 320
Localitate: Ploiesti
Despre domnul Clean, cine poate sa dea niste sfaturi despre cum poate fi gatit !
Nu am mai mancat de mult unul (chiar daca am mai prins si unii mai marisori) mai mult de grija oaselor ca si asta e plin de ele !


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Pestii si "tigaia"
MesajScris: 03 Dec 2015, 19:27 
Neconectat

Membru din: 15 Mar 2013, 13:55
Mesaje: 119
Localitate: Alba Iulia / Timisoara
rcorbu scrie:
Despre domnul Clean, cine poate sa dea niste sfaturi despre cum poate fi gatit !
Nu am mai mancat de mult unul (chiar daca am mai prins si unii mai marisori) mai mult de grija oaselor ca si asta e plin de ele !


Merge excelent prajit in ulei, cu un pahar MARE de vin demisec rece.
Important ii sa'l crestesi des, pamna la sira spinarii (la fel scobaru, morunasu, platica, carasu' etc - pestii cu multe oase). Daca ii mai mare de juma' de kil se pate scoate fileu' (chiar indicat).
OBLIGATORIU pestele sa fie sarat destul de bine, daca nu, mujdeiu' care'l insoteste sa fie sarat bine. Pestele nesarat nu prea ii o bucurie.
Pentru diverse retete culinare cu si fara peste, ii un topic dedicat pe alt forum, care a trecut deja de 100 de pagini. Nu stiu daca'i ok sa pun linku' aici...
In rest, pofta buna!


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.041s | 11 Queries | GZIP : Off ]