Asa ar fi civilizat.... noi, pescarii de la Dunare stim cel mai bine cum devine situatia!!!!
Au mai fost discutii cu privire la numarul de carlige si la cate bete ai voie de persoana...ba chiar si la cate kilograme sa duci acasa..
Ceva referitor la niste scobari... V-am spus atunci ca astea sunt discutii sterile ( sa le numim "cu pasta-fara pasta") ca sa ne aflam in treaba!!!
Adevratul distrugator al apelor este pescuitul industrial...miile de plase care brazdeaza Dunarea si sutele de camioane cu peste care iau drumul supermarket-urilor.... Cand vezi babusca sau platica la mall de unde crezi ca vine??..o veni de la Benzar de la Sanpaul si nu stim noi!!
Plus ca la umbra acestui pescuit se mai ascund adevarate maceluri cu electricitate...
Am zis ..asa ar fi civilizat...dar civilizatia nu s-a nascut la noi !!! ( "noi" inseamna tarile riverane Dunarii de jos). Ne aruncam vina unii pe altii: "pai daca sarbii nu inchid de ce sa pierdem noi si sa inchidem numai la Romania"...si cu bulgarii tot asa...iar ei probabil zic de noi...).
Unde mai pui ca in tagma asta a pescarilor industriali am vazut tot felul de nenorociti, abrutizati,inepti, inculti si puturosi care profita de portita asta ca sa triasca fara multa munca si bataie de cap!...mai toti fosti puscariasi..sau viitori...
Sa nu credeti ca se imbogatesc...nici vorba... de imbogatit se imbogatesc aia care fac comert cu ce prind ei!
Fara niciun fel de discutie: 10 mii de pescari cu 10 lansete fiecare si care prind 10 kile de peste pe zi de om nu vor distruge cat o echipa de "profesionisti" intr-un an....macar pescarii cu batul au un anume respect pentru pesti si viata lor!!!
Pecuitul industrial trebuie neaparat suprimat...chiar si in Delta!... si asa, pentru cei ce stiu Delta, adevaratii locuitori ai Deltei nu prea mai traiesc din pescuit....
Dar ne racim gura de pomana intr-o tara in care singura lege buna de la Revolutie incoace (asta cu fumatul) e pe cale sa fie abrogata ... parca-mi vine sa citez din Brucan!!!!