Va multumesc,incerc si eu sa mai prind cate ceva ,doar nu stiu cat timp sanatatea imi va permite sa pescuiesc.Sunt bucuros ca mai pot conduce inca.
Daca va uitati in penultima poza veti putea observa ca bocancul meu stang cu captuseala termoizolatoare e taiat de la varf pana la sireturi deoarece ma strange(am laba piciorului stang mai larga decat laba piciorului drept,lucru descoperit de mine doar in America) si din pacate nu gasesc nicaieri in magazine ceva sa mi se potriveasca.
Am facut la comanda la un cizmar niste ghete de piele cu fermoar ,dar dupa ce am asteptat doua luni am vazut ca nu mi le-a facut bine,mi-a dat banii inapoi ,dar nu a mai vrut sa-mi faca altele.
Pescuind cu o bologneza facuta de mine pe un bat fix TRIANA,spre surprinderea americanilor ,cu fir textil FIRELINE SMOKE DE 4 lb.(1,8 kg.) si cu o mulineta pt. apa dulce ultra lite, am reusit la jig sa prind (eram sanatos atunci) un red fish ,peste de apa sarata,de 40 inch(101,6 cm),23 lb.(10,4 kg.) pe care dupa masurare si fotografiere l-am eliberat.
Cand un pescar american a vazut ca pescuiesc cu fir de 4 lb. mi-a spus ca la ROLLOVER PASS se pescuieste cu fir peste 15 lb. ,dar nu a mai zis nimic la finalul zilei vazand cati pesti am prins.
Ce e sigur finetea pescuitului nu s-a nascut in America,de aceea am sustinut pe forum-urile de pescuit ca romanii sunt pescari f. buni.
La mondialele de la SZEGED,UNGARIA 1991 in echipa americana era un roman,Mircea Dascalescu un bucurestean cu care sunt prieten si de la care am cumparat batul fix TRIANA.
In link-ul de mai jos puteti vedea red fish-ul de care vorbeam :
http://www.fishingworld.com/News/Read.p ... =000010715Iar in link-ul urmator puteti vedea cativa calcani prinsi de mine la jig cu acelas bat Triana de 5 m.:
http://www.fishingworld.com/News/Read.p ... =000010663Pescuitul la jig l-am invatat in America plictisindu-ma sa mai prind crapi.De asemenea si pescuitul in apa sarata si acum pescari americani pe forum-urile de pescuit imi cer sfaturi cum sa pescuiasca ,ce montura folosesc eu,vazand ca prind multi pesti.
Sanatate si numai bine,
jean Scurtu