Uite cum vede Fane viitoru in pescuit
Fane scrie:
Federația va impune pescuitul C&R la nivel național. Și regula se va respecta. Să vedem cine se opune!Cineva zice(intreaba):
De acord..toti "pescarii sportivi" sa practice C&R, iar pescarii recreativi sa retina 5 kile - dreptul lor + inca 5 kile partea pescarilor sportivi
Sa fim seriosi, "pescarii sportivi' stau mai mult pe lacuri amenajate pentru concursuri, nu merg 3-5 km pe garla sa prinda obleti si cate o mreana sau un scobar.
Puteti sa spuneti cand a fost ultimul concurs la oblete, clean .e.t.c, in afara de pastrav, pe o apa curgatoare sau pe o balta neamenajata, plina de stuf in care intrii pana la brau in mocirla ?
Astia sunt adevaratii pescari si nu cred ca vor sa fie considerati "sportivi".
Si acum textul cu care Fane UIMESTE pe toata lumea...:
Întrebarea este justificată, întrucât inclusiv regulamentele CIPS recomandă acest lucru. Cred că întrebarea ar fi trebuit adresată celor care, până acum, s-au erijat în conducătorii pescuitului sportiv.
În ceea ce privește pescarii sportivi (așa cum îi vedeți dumneavoastră) care stau pe lacuri, bălți, etc., nu cred că reprezintă, așa cum spuneți, adevărații pescari sportivi. Pescuitul pe care îl menționați este deja un lux și este, după părerea mea,
o afacere care s-a realizat tacit între patronii de bălți și producătorii de articole de pescuit sportiv și nadă. Scopul federației este de a
readuce pescuitul sportiv la dimensiunile sale firești și de a da posibilitatea practicării lui de cât mai mulți doritori. Asta înseamnă un sistem corect de selecție, finanțarea activităților sportive de către cluburile sportive, nu din banii pescarilor, ș.a.m.d.
Asta se pare că deranjază și apar astfel de specimene care împroașcă zoaie pe un proiect necesar pentru care nu au făcut nimic.
Și încă o dată fac precizarea; indiferent dacă ești sau nu legitimat la un club sportiv, chiar dacă pescuiești pentru confortul tău, faci o activitate sportivă. Adică practici un sport. Este identic cu miuța din spatele blocului. Federația nu își propună să interzică practicarea pescuitului sportiv nimănui, ci doar ca aceasta să se facă cu respectarea unor reguli, stabilite printr-un regulament general valabil. Prin comparație, indiferent unde joci fotbal și pui mâna pe minge, comiți o neregularitate și ea este sancționată. Corect?
PS Zamfi,
Știi foarte bine că o ciorbă de peste este grozavă, dacă este făcută de un băștinaș. De multe ori, omul acela trăiește din peștele pe care îl prinde. La tine nu este cazul și nu cred că te calicești pentru atâta lucru. Cel puțin așa îmi place să cred, indiferent ce părere ai tu despre mine. Sper că mă judeci prin propria gândire, nu după părerile unor dobitoci.