zigi2611 scrie:
Singurul sfat pe care pot sa-ti dau in achizitionarea unei vargi de 7m este sa nu-ti cumperi asa ceva. Eu personal am avut un Sert de 7m cam de 350gr si am fost "multumit" de ea si nimic mai mult. Sunt destul de multe dezavantaje la vergile de 7m : pretul foarte mare la o varga de calitate, greutatea, manevrarea incomoda in zone in care ai vegetatie in spate(ca deh nu prea poti sa lansezi "de sub mana" cu o varga de 7m), orice adiere de vant ingreuneaza lanseul precis in zona nadita, trebuie folosite plute de gramaj de peste 3 gr care fac zgomot in contact cu apa, la vergi de 7m si peste este recomandat sa ai scaun de competitie, si multe altele ... Sfatul meu este ori sa-ti cumperi o varga de 6m care e ideala la pescuitul carasului in micile golfuri pe care le face Oltul ori sa-ti cumperi o bolo de 6m care e mai buna in curent si daca te loveste un ciortan mai "imbracat" sa ai de unde sa-i dai fir. Spor la cumparaturi si fir intins!
Nu stiu ce bete telescopice fixe se gasesc acum, in Romania,dar cu mult timp in urma cu batul meu un Lerc francez de 8m.si 880 de grame!!!puteam arunca fara probleme plute de 0,5g. la fel si cu o DAIWA de 7m.pe care o aveam in dotare.E drept betele erau din fibra de sticla ,dar la un concurs in U.R.S.S.,la DUBNA,pe canalul VOLGA -DON cu un telescopic de carbon,de 9m. f. usor imprumutat de la fostul campion EPARU STEFAN din Iasi aruncam lejer cu pluta in jur de 1g.,(si daca era cazul puteam arunca si cu pluta de 0,5g.)asa ca sunt aiureli sa spui ca trebuie sa folosesti la un bat de 7m. o pluta de 3g.!!!
Numai bine,
Jean Scurtu