Pescuit Stationar

Acum este 28 Dec 2024, 01:15

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cei mai mari pesti de apa dulce
MesajScris: 08 Oct 2015, 00:27 
Neconectat

Miau, Miau!!!!...s-o pune si asta tot la pesti???!!... 17) Pisica de Mare de Mekong ...

Nume Romana:Pisica de Mare de Mekong
Nume local:Trey bawbel (Khmer),Pa fa hang (Laos),Pari (Malay, Indonesia),Biya (Australia)
Nume Engleza:Giant freshwater stingray,Mekong Giant Ray
Numele lui Fane: Great Sweet Water Pussy Cat!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nume Franceza: Raie de Mekong
Nume latin: Himantura polylepis, Familia : Dasyatidae
Lungime maxima neconfirmata: 6 (2,5 diametru) m
Lungime maxima confirmata: 5 (2 diametru) m
Greutate maxima neconfirmata: 800 kg
Greutate maxima confirmata: 600 kg
Unde traieste: Populatii disjuncte in bazinele fluviilor cu varsare in Marea Chinei de Sud, tipic Mekong

Imagine
screenshot program

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 00:32 
Neconectat

Acu' daca ma'ntreaba pe mine: eu zic ca al mai mare tot scobarul ramane!! ;)

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 06:10 
Neconectat

truia scrie:
Acu' daca ma'ntreaba pe mine: eu zic ca al mai mare tot scobarul ramane!! ;)

Care creste odata cu intrebarea: si cat de mare era ? :twisted: :twisted: :twisted:

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 07:37 
Neconectat

Morun?

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 08:40 
Neconectat

Sturionul: Beluga
Sursa Wikipedia:
The largest generally accepted record is of a female taken in 1827 in the Volga estuary at 1,571 kg (3,463 lb) and 7.2 m (24 ft). Several other records of aged sturgeon exceed 5 m (16 ft).

Daca nu cel mai mare, atunci printre cei mai mari din lume !

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 08:42 
Neconectat

Vorbim de apa dulce? :shock:

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 08:58 
Neconectat

zsolt scrie:
Vorbim de apa dulce? :shock:

da! ..de apa dulce.... daca iti aduci aminte am spus la inceput ca, fara sa comentez , voi include si pestii care traiesc in mod natural cel putin o parte a vietii lor in apa dulce...
Morunul se reproduce in apa dulce si face anual migratii de 4-5 luni in susul raurilor ..pana unde poate!!
In trecut, urca pe Dunare pana la Reggensburg.... pe urma au venit barajele de la Portile de Fier...
Din instinct pestii au mai urcat pe Dunare vreo 5-6 ani dar, neputand trece de baraje, nu s-au mai reprodus...si cum fiecare adult urca pe raul pe care s-a nascut, incet, incet, au incetat sa mai urce pe Dunare...
La noi, cand eram eu copil, morunul era un peste regulat pe Dunare in fiecare primavara ...se prindeau exemplare de 4-5 sute de kile in mod destul de frecvent.
Ultimul morun mare prins la noi l-am vazut cand eram in clasa a 6-a (prin 1975)... cred ca avea pe undeva pe la 6m si vreo 7-8 sute de kile...pe urma gata...
L-am vazut la Acvariul Muzeului -unde faceam voluntariat la curatirea acvariilor si hranirea pestilor- adus cu camionul dupa ce fusese confiscat de autoritati de la pescarii care-l prinsesera...era inca viu...l-au pus in cel mai mare acvariu..in diagonala, dar si asa era prea lung!!
Am pus mana pe el... nu va mai spun ce senzatii am incercat!!..Avea o rana de harpon in coada... nu parea ca atinsese ceva vital. I-au facut tratamente cu antibiotice si au incercat sa-l hraneasca fortat dar n-a mers... a murit a doua zi!
Dupa aia l-au dus la cantina Partidului.... cine l-a mancat nu mai stiu!
De-asta si populatia e in decadere in Marea Neagra: pescuit intensiv pentru icre negre dublat de obturarea marilor rauri unde se reproducea...

Suntem de acord ca Dunarea e apa dulce...cel putin la Severin la 1000 de km de mare :lol: :lol: ....de'aia l-am si pus aci...

N-am pus pestii care ajung accidental in apele dulci: unii rechini si alte cateva specii de pesti marini!

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 09:44 
Neconectat

Hai sa-i trec si pe aia mai mari de la noi ca sa nu ziceti ca m-am concentrat mai mult pe strainataturi....
Desi sunt, cum ziceam, niste bieti obleti pe langa ailalti!!!

18) Sanger (engleza: Asian Silver Carp, franceza: Carpe Argentée), Hypophthalmichthys molitrix
Lungime maxima: 105 cm, Greutate maxima: 50 kg

19) Novac (engleza: Asian Bighead Carp, franceza: Amour marbré, Carpe Chinoise à grosse tête ), Hypophthalmichthys nobilis
Lungime maxima: 145 cm, Greutate maxima: 45 kg

20) Ten, Cteno, Crap Sul, Amur, Cosas (engleza: Amur, Grass Carp, franceza: Amour blanc, Carpe de roseau ), Ctenopharyngodon idella
Lungime maxima: 150 cm, Greutate maxima: 45 kg

21) Crap (engleza: Carp, franceza: Carpe), Cyprinus carpio
Lungime maxima: 120 cm, Greutate maxima salbatic: 40 kg, Greutate Maxima Crescatorie: 50 kg

22) Lostrita, Puica (engleza: Danube salmon,Huchen, franceza: Saumon du Danube, Huchon du Danube), Hucho hucho
Lungime maxima: 150 cm, Greutate maxima: 55 kg

Surpriza!!... dupa somn, cel mai mare peste de la noi e lostrita nu crapul!!!!! :shock: :shock: ...nu v-ati fi asteptat!! hehehe!

Si gata!! Cu asta am terminat!

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 16:12 
Neconectat

Ba da de unde dreaq e cega pe Mures?

Sus

MesajScris: 08 Oct 2015, 16:51 
Neconectat

nutzu_z scrie:
Ba da de unde dreaq e cega pe Mures?

Cum de unde fratioare??!!...pai de la mama ei... Ia uite aici ce spune cartea:

Cega: distribuția geografică în România

În România este întâlnită în Dunărea de la intrarea în țară și până la vărsare, fiind specie dominantă între Orșova și Coronini (orașul Moldova Nouă). Este des întâlnită în regiunea Brăilei, chiar în fața orașului, în brațul Borcea (unde există și o comună cu numele de Cegani), iar în susul Dunării - la Silistra, Topalu, Turnu-Măgurele, Turnu-Severin și Vârciorova. Foarte rară în delta Dunării (brațul Sulina și de la Isaccea în jos, pe brațul Sf. Gheorghe).

În mare ajunge cu totul excepțional (câteva exemplare au fost pescuite în mare, la Agigea). Pătrunde ocazional în bălțile Dunării. A fost întâlnită în lacul Razelm.

Primăvara, intră în cursul inferior al afluenților Dunării (Jiu, Olt, Argeș, Prut, Siret, etc), unde nu se menține.

În Someș trăiește o populație sedentară, de la Dej până la ieșirea din țară.

În Mureș se întâlnește de la Aiud până la vărsare, mai frecvent între Deva, Orăștie și Zam.

A fost introdusă prin populare în balta Jirlău, în 1949, de Direcția Pisciculturii fără a mai avea vreo știre despre aclimatizarea ei aici.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC [ DST ]