sorin renato scrie:
de cand ma stiu, nu am fost controlat de nimeni. nici de politie, nici de jandarmi, nici de inspectorul piscicol( daca o fi facut vre-un control). era o victorie daca politia si jandarmii aveau voie sa controleze permisele. neexistand control, fie ce esti asociat sau nu, faci ce vrei pe malul apei, daca nu ai respect pentru peste si apa.
de ce trebuie sa fie permisul mai scump pentru neasociati? care e logica acestei afirmatii? ca asociatia face controale? n-am vazut pe nimeni facand controale, si in galati sunt cateva. chiar daca o asociatie face controale, in lipsa inspectorului piscicol, care e unul singur, ( pe cateva judete, chiar), controalele sunt.... nule, ca sa zic asa. data ar controla politia, de care ai motive sa te temi, efectiv s-ar putea face controale. de ce asociatiile nu au tras sforile pentru chestia asta,si doar s-au gandit la distribuirea permiselor? pentru ca nu au interes. interesul lor....banii fraierilor.care se duc.... tot acolo unde se duc banii de permise, adica in buzunarul smecherilor.
deci, va rog sa ma lamuriti si pe mine de ce e mai bine sa ma asociez, daca asociatiile nu populeaza si nici nu controleaza eficient, in lipsa inspectorului piscicol.
sorine...politia si jandarmeria au voie sa verifice legalitatea practicarii pescuitului. dar nu au oameni sa faca pande si sa aplice legea. multe forme de braconaj aproape ca nu pot fi dovedite. poate doar retinerea pestilor sub dimensiune ca te prinde cu ei in juvelnic dar daca esti baiat destept pui juve la 3 m de tine si zici ca nu-i al tau. greu de dovedit in fata instantei. ei nu pot tine in frau jafurile armate , talhariile si altele , 1o kile de ciortanica de-o palma nu le spune nimic . sunt putini , nu le sunt platite orele suplimentare , au restante la drepturile legale...controalele care se mai fac sunt nisip purtat de vant. nu vedeti ce dezastru este in tara . ? se jmenuiesc procese si banci daramite o balta . ,,banii fraierilor ,, pot vorbi intr-un mod organizat , reprezentat de o asociatie care sa tina cu pescarii.