Pescuit Stationar

Acum este 29 Dec 2024, 07:47

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Victorie-permise de pescuit 2010 fara asociatii
MesajScris: 08 Apr 2010, 13:10 
Neconectat

Nitu V scrie:
o victorie era daca se desparteau pescarii de vanatorii din agvps .

bun argument

http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin

Sus

MesajScris: 08 Apr 2010, 15:02 
Neconectat

de cand ma stiu, nu am fost controlat de nimeni. nici de politie, nici de jandarmi, nici de inspectorul piscicol( daca o fi facut vre-un control). era o victorie daca politia si jandarmii aveau voie sa controleze permisele. neexistand control, fie ce esti asociat sau nu, faci ce vrei pe malul apei, daca nu ai respect pentru peste si apa.
de ce trebuie sa fie permisul mai scump pentru neasociati? care e logica acestei afirmatii? ca asociatia face controale? n-am vazut pe nimeni facand controale, si in galati sunt cateva. chiar daca o asociatie face controale, in lipsa inspectorului piscicol, care e unul singur, ( pe cateva judete, chiar), controalele sunt.... nule, ca sa zic asa. data ar controla politia, de care ai motive sa te temi, efectiv s-ar putea face controale. de ce asociatiile nu au tras sforile pentru chestia asta,si doar s-au gandit la distribuirea permiselor? pentru ca nu au interes. interesul lor....banii fraierilor.care se duc.... tot acolo unde se duc banii de permise, adica in buzunarul smecherilor.
deci, va rog sa ma lamuriti si pe mine de ce e mai bine sa ma asociez, daca asociatiile nu populeaza si nici nu controleaza eficient, in lipsa inspectorului piscicol.

Sus

MesajScris: 08 Apr 2010, 16:19 
Neconectat

si in completare:

de ce sa ma asociez cand nu am niciun cuvant de spus ca membru al asociatiei? Nu-mi amintesc sa fi fost invitat la vreo conferinta/ manifestatie/ control/ actiune de ecologizare cat timp am fost membru al unicei si atotputernicei asociatii. Ce presupune asocierea in afara comisionului platit unor intermediari? In plus n-am nici un pic de stima pentru majoritatea pescarilor - colegi de asociatie. In tara asta gasesti 1 om la 50 din care sa nu izvorasca gunoiul, muzica, fumul de gratar sau nesimtirea in stare pura pe malul apei. Dintre astia care isi platesc permisele o gramada sunt contravenienti. Chiar daca asociatia ar fi condusa pe criterii democratice tot nu m-as asocia daca as avea de ales.

http://thegreatgudgeonhunt.blogspot.com/

Sus

Subiectul mesajului: Victorie-permise de pescuit 2010 fara asociatii
MesajScris: 08 Apr 2010, 19:09 
Neconectat

Si atunci ce-i de facut ! Simpla neasociere crezi ca ajuta !

Cred ca tocmai intr-o forma de asociere organizata, poti lua atitudine si schimba ceva, in bine !

Michel D.,adm.balti.

Sus

MesajScris: 08 Apr 2010, 19:21 
Neconectat

Buna,

Cel mai bine ar fi despartirea de vanatori, infiintarea unei noi asociatii formata numai din membri pescari, pescari pasionati de acest sport si nu din aceea care isi vad numai interesul si buzunarul sau vad ca primordial o posibila afacere din acest sport. Parerea mea, ca atata timp cat oamenii respectivi vor vedea o posibila afacere din acest sport, vor "specula" tot timpul in defavoarea pescarilor adevarati, a baltilor etc. Adevarul este ca la acest capitol nu multa lume mai este care sa faca ceva din pasiune pentru pescuit si nu din interes.

Referitor la subiect, parerea mea este ca astia care sunt acum tot mai fac ceva (chiar daca nu e destul) fara ei cred ca ar fi si mai rau.

Sus

MesajScris: 08 Apr 2010, 19:48 
Neconectat

sorin renato scrie:
de cand ma stiu, nu am fost controlat de nimeni. nici de politie, nici de jandarmi, nici de inspectorul piscicol( daca o fi facut vre-un control). era o victorie daca politia si jandarmii aveau voie sa controleze permisele. neexistand control, fie ce esti asociat sau nu, faci ce vrei pe malul apei, daca nu ai respect pentru peste si apa.
de ce trebuie sa fie permisul mai scump pentru neasociati? care e logica acestei afirmatii? ca asociatia face controale? n-am vazut pe nimeni facand controale, si in galati sunt cateva. chiar daca o asociatie face controale, in lipsa inspectorului piscicol, care e unul singur, ( pe cateva judete, chiar), controalele sunt.... nule, ca sa zic asa. data ar controla politia, de care ai motive sa te temi, efectiv s-ar putea face controale. de ce asociatiile nu au tras sforile pentru chestia asta,si doar s-au gandit la distribuirea permiselor? pentru ca nu au interes. interesul lor....banii fraierilor.care se duc.... tot acolo unde se duc banii de permise, adica in buzunarul smecherilor.
deci, va rog sa ma lamuriti si pe mine de ce e mai bine sa ma asociez, daca asociatiile nu populeaza si nici nu controleaza eficient, in lipsa inspectorului piscicol.

sorine...politia si jandarmeria au voie sa verifice legalitatea practicarii pescuitului. dar nu au oameni sa faca pande si sa aplice legea. multe forme de braconaj aproape ca nu pot fi dovedite. poate doar retinerea pestilor sub dimensiune ca te prinde cu ei in juvelnic dar daca esti baiat destept pui juve la 3 m de tine si zici ca nu-i al tau. greu de dovedit in fata instantei. ei nu pot tine in frau jafurile armate , talhariile si altele , 1o kile de ciortanica de-o palma nu le spune nimic . sunt putini , nu le sunt platite orele suplimentare , au restante la drepturile legale...controalele care se mai fac sunt nisip purtat de vant. nu vedeti ce dezastru este in tara . ? se jmenuiesc procese si banci daramite o balta . ,,banii fraierilor ,, pot vorbi intr-un mod organizat , reprezentat de o asociatie care sa tina cu pescarii.

Sus

MesajScris: 08 Apr 2010, 20:19 
Neconectat

@sorin renato
problema este complicata si asta datorita faptului ca asa se doreste a fi.
-asociatiile de pescari NU AU DREPTUL SA FACA CONTROALE si asa este normal sa fie, oamenii care se unesc intr-o asociatie de pescari, au alt scop fata de paza bunurilor publice; cati membrii ACR ai vazut plomband gropile, pe autostrada?
-politia si jandarmii AU VOIE(ba chiar au obligatia) sa faca controale pe apele publice(dar nu vor). nu faceti confuzii si cititi cu atentie legile. pe legea pescuitului, de anul acesta, intradevar nu au voie sa-ti ceara permisul de pescuit, dar au voie(si obligatia) sa vegheze asupra bunurilor publice. deci poate trece pe acolo sa-ti ceara buletinul, de exemplu si sa se asigure ca nu comiti infractiuni asupra bunului public. nu dreptul de a-ti cere "un carton" este problema. pana anul acesta, cand aveau voie sa-ti ceara si cartonul cati politisti ai vazut pe apele publice? eu pescuiesc in multe locuri din tara asta si nu am vazut niciunul. pe langa asta nu pescarii cu undita si lanseta si daca ei au permis, sunt problema apelor noastre(cu toate ca si lipsa lui ar trebui pedepsita), ci braconierii si pe astia ii pot sanctiona linistiti pentru "distrugerea" bunurilor publice, a faunei acvatice, etc, fara a face uz de legea pescuitului.

Sus

MesajScris: 08 Apr 2010, 20:19 
Neconectat

Da. Singura sansa pentru geppeto si Sorin Renato e sa-si faca ei niste asociatii model, exact dupa chipul si asemanarea lor. Acum se poate. Nu trebuie sa reduceti totul doar la nivelul asociatiilor voastre din care faceti parte. Nimic nu se poate generaliza in lumea asta, cu atat mai putin asociatiile. Ce e bine in tot raul asta e ca acum , daca nu-ti convine de o asociatie sau alta, fie ca nu te asociezi deloc, fie ca-ti faci tu o asociatie cu minim 2 prieteni, conform prevederilor OUG. nr. 26/2000 (Legea Asociatiilor si Fundatiilor)

Sus

MesajScris: 09 Apr 2010, 17:41 
Neconectat
Moderator global

Nitu V scrie:
de ce pescuim cu parasute ...
...luam pestii subdimensionati...
pescuim cu curent ...cu gaz metan ...sau tomoxan...strivim sub picior guvidul care a indraznit sa ne fure rama ... de ce ? pentru ca suntem asociati sau nu?
o victorie era daca se desparteau pescarii de vanatorii din agvps .

Aici este deja o cu totul alta mancare de peste si nu zice nimeni ca nu ai avea dreptate.

Sus

MesajScris: 09 Apr 2010, 17:45 
Neconectat

trebuie sa lamurin niste lucruri. nu sunt contra asociatiilor pentru ca nu am altceva de facut. sunt de acord sa fac parte dintr-o asociatie daca respectiva asociatie imi ofera ceva, ceva in plus fata de cel care nu este asociat. dat atata timp cat eu, neasociat, pescuiesc pe dunare la 4 metri de un pescar care este asociat la una din cele cateva asociatii din galati, deci, pe aceeasi apa, cautand aceeasi pesti, in aceleasi conditii, ipotetic controlat pe aceeasi politisti, care mai e avantajul celui asociat? prestigiul asociatiei, asa cum am auzit fara sa vreau intr-un magazin?
ceea ce vreau eu este o schimbare in bine. de asta ma gandesc ca daca politia ar incasa un procent din pretul permisului, ar fi mai interesati de controale, de asta ma gandesc ca banii de pe taxa de pescuit er trebui sa se intoarca in pescuit.
ce sens are sa ma asociez si sa pescuiesc pe o apa la care au acces si membrii altor asociatii, si pescarii neasociati? ce avantaj am eu? nici unul!
pentru ce exista asociatii, ca sa vanda permise? nu ma intelegeti gresit, vreau doar sa prind si eu o babusca de 500 de grame si o platica la 800... o data pe an, si imi e deajums.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC [ DST ]