Pescuit Stationar

Acum este 28 Dec 2024, 17:34

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Victorie-permise de pescuit 2010 fara asociatii
MesajScris: 09 Apr 2010, 17:53 
Neconectat
Moderator global

Discutia a deviat de la " Victorie - asociatiile sunt obligate sa elibereze permisele..."
Tu , daca ti-ar zice careva ca de maine esti obligar sa-i speli geamurile masinii o data pe luna gratis , ce ai zice??? Ai face ceva gratuit??? Daca da , de ce? Oricum , si chiar daca tu ai face ceva gratuit , nu-i normal sa incerci sa-i obligi pe altii sa faca asa ceva. De ce crezi ca asociatiile ar trebui sa consume benzina pentru a ridica acele cartonase , sa fie platit om pentru asa ceva, eu , ca membru , nu cred ca este corect ca banii din cotizatia mea sa fie folositi pentru asta...Mi se pare simplu se de bun simt.Cred ca ar trebui gasita alta solutie pentru cei care nu doresc sa fie asociati , cum era anul trecut...
Numai bine! ;)

Sus

MesajScris: 09 Apr 2010, 18:18 
Neconectat

sa vedem cum merge treaba la englezi:
pe gofishing.co.uk am gasit urmatoarele:permisul expira la 31 martie si amenda pentru pescuit fara permis valabil poate ajunge la 2500 lire. din 505 pescari care au pescuit fara permis( in North West), 404 au fost condamnati, amenda medie ajungand la 160 lire . pretul permisului intreg este de 27 lire.http://www.gofishing.co.uk/Angling-Times/Section/News--Catches/General-News/March-2010/New-licence-story/
la 1,5 milioane pescari in anglia, Environment Agency ," organul" care se ocupa de pescuit, a avut buget de 33,6 miloane lire, dintre care 23,4 milioane lire au venit de la permisele de pescuit cu undita, 9,4 milioane lire de la guvern :o :o :shock: :shock: :shock: :shock: , 800.000lire de la permisele de pescuit cu plasa. asta in 2008/2009.
din banii astia, o parte s-au dus pe cheltuielile proprii agentiei, restul:
27% promovarea pescuitului si acordarea educatiei
19% proiecte de dezvoltare a zonelor de pescuit
16% respectarea legii( nu cred ca am tradus cum trebuie)
14% salvarea pestilor si reactia la poluare si boli
12% controlul populatiei piscicole
8% control si paza
http://www.gofishing.co.uk/Angling-Times/Section/News--Catches/General-News/March-2010/Environment-Agency-reveal-cash-stats/
ne gandim putin la anpa? anpa trebuie sa fie ce este environment agency si trebuie sa face ce face environment agency. ii invidiem pe englezi pentru apele si pestii lor, insa nu ne gandim cum s-a ajuns la stadiul in care sunt englezii. banii de pe permisele noastre trebuie sa mearga la anpa, nu la bugetul statului. statul trebuie sa se multumeasca cu impozitele de pe afaceri si de pe salarii.

Sus

MesajScris: 09 Apr 2010, 18:33 
Neconectat

Uszkay Istvan scrie:
Da. Singura sansa pentru geppeto si Sorin Renato e sa-si faca ei niste asociatii model, exact dupa chipul si asemanarea lor. Acum se poate. Nu trebuie sa reduceti totul doar la nivelul asociatiilor voastre din care faceti parte. Nimic nu se poate generaliza in lumea asta, cu atat mai putin asociatiile. Ce e bine in tot raul asta e ca acum , daca nu-ti convine de o asociatie sau alta, fie ca nu te asociezi deloc, fie ca-ti faci tu o asociatie cu minim 2 prieteni, conform prevederilor OUG. nr. 26/2000 (Legea Asociatiilor si Fundatiilor)

Singura a doua sansa a mea e sa pot sa nu ma asociez. Daca asocierea e obligatorie, cu mare placere. Dar atat timp cat exista speranta ca pot sa fentez un adunator de comisioane inca mai trag sperante. Cand nu va mai fi cazul sa sper la asa ceva ma pot resemna linistit. Mai e timp pana se termina prohibitia.

http://thegreatgudgeonhunt.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 09 Apr 2010, 20:27 
Neconectat

Salut tuturor. ANPA e un fel de struto-camila care nu poate face fata cerintelor actuale dar ca sa supravietuiasca paseaza pisica la asociatii. Acestea se bucura ca sunt salvate de la pieire prin sansa care le-o ofera ANPA de a incasa bani.In anul 2009 asociatiile au incasat totusi bani de la unii pescari care nu au stiut cum stau lucrurile si le-a dat permise tot de la ANPA. iNTREBARE.
Ce obligatii au asociatiile prevezute in legislatia actuala ?
Ce stiti voi ca au realizat asociatiile din banii incasati in 2009 ?
Cui da socoteala asociatiile pentru cheltuirea banilor incasati in afara adunarii generale cu membrii sai?
Cate actiuni de control au efectuat asociatiile in 2009 ?
Vedeti voi ca asociatiile ,ANPA,etc nu pot face controale decat insotite de politie sau jandarmerie ori aceste nu au ca obiectiv principal al muncii lor controale privind pescuitul sportiv pentruca, pentru aceste actiuni nu ii plateste nimeni.( salarii,masini,benzina,etc) Pescarii chiar si organizati in asociatii nu au dreptul de a face singuri controale si a stabili sanctiuni fara politie sau jandarmerie.Eu consider ca trebuie schimbata legislatia dupa modelul din tarile UE si asta depinde de parlament.
In parlament sunt multi pescari dar si vanatori si cu toate astea pe ei nu ii intreseaza sa faca o lege buna. Carpesc vechile legi de la un guvern la altul cu prevederi contradictorii incat nici ei nu mai stiu ce au legiferat. Sa auzim numai de bine. Mircea13

Sus

MesajScris: 09 Apr 2010, 20:54 
Neconectat

Mircea! Cum ramane cu ... "Victorie! Asociatiile sunt obligate sa lucreze gratis pentru noi, cei neasociati"... ca asa vrea muschii nostri. Ei este prosti!? Ce crezi matale? Unii e fraieri si altii e jmecheri? :idea:

Sus

MesajScris: 09 Apr 2010, 21:07 
Neconectat

Sa...ce? :lol: :lol: :lol: :lol:

http://thegreatgudgeonhunt.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 09 Apr 2010, 21:11 
Neconectat

mai lipseste un "L"
Sa ... cel :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 10 Apr 2010, 07:57 
Neconectat

Salut. Te rog sa raspunzi la intrebarile mele si dupa facem comentarii pro si contra.Numai bine. Mircea13

Sus

MesajScris: 10 Apr 2010, 13:54 
Neconectat

cred ca ar trebui sa discutam despre ce ar trebui facut de catre noi si de catre anpa pentru ca situatia sa evoluaze in bine ca sa avem peste mai mari si mai multi in apele noastre.

Sus

MesajScris: 10 Apr 2010, 17:10 
Neconectat

Salut. Toata lumea ii da mereu cu braconierii dar uita cel mai mare braconier de pe planeta pamant care este POLUAREA. Oricat peste ai baga in orice apa moare daca apa este poluata cu diverse chimicale,.Trebuie sa te gandesti la urmatoarele: ploi acide,radiatii tip Cernobal, detergenti de toate felurile si de toate tipurile,insecticide,fungicide,ingrasaminte chimice,dejectii de la crescatorii de animale si pasari,spalatul autoturismenlor( benzina,ulei,motorina,etc)deversarile de la combinatele chimice,de la fabricile de hartie,de la cele care produc ciment,var,etc spalarea minereurilor extrase din mine,. Toate acestea si inca multe altele ajung in ape de suprafata dar si in cele de profunzime de unde se degaja cate putin timp de multi ani la rand.Am citit undeva pe net ca pasarile din Delta Dunarii consuma intru-n an 8.000 tone de peste( pelicani,starci,rate,etc)Tot acest peste ar putea urca pe Dunare iar de acolo pe toate cursurile de ape interioare si ar fi peste destul pentru toata lumea. Aceste pasari sunt protejate si sunt lasate sa se inmulteasca cat vor ele( cormorani,pelicani,pescarusi,etc)In concluzie trebuie anihilati sau redusi toti factorii negativi care influenteaza pestii si biologia lor. Sa auzim numai de bine. Mircea13

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC [ DST ]