raspund bucuros
biblia a fost transmisa oral o perioada f mare de timp. era imposibil sa nu fie introduse greseli . cine a inteles acest lucru si ,, a citit care este calea cea dreapta a castigat razboiul.
pe de alta parte omenirea a avut mai multe trepte de evolutie in ciclul asta de viata . este posibil sa nu fi fost alte cicluri dar sunt si dovezi ca ar fi fost . nu comentez pt ca nu stiu mai multe . ultima treapta se numeste a pacii si urmeaza sa se instaureze pe pamant . sunt si dovezi stiintifice ceva legat de apropierea de nu stiu ce constelatii care nu permit supravietuirea tuturor oamenilor . din ce am inteles oamenii credinciosi au un anumit tip de vibratie care este compatibila cu vibratia acelei constelatii. cat de credinciosi si ce religie nu comentez pt ca poate am citit reclame. dar am inteles ca este ceva legat de legea iubirii , lege care se regaseste in mai multe religii . iar nu comentez si nici nu o sa revin pe tema.
penultima treapta a fost inaugurata de IISUS si se numeste a iubirii . textele spun ca este pe sfarsite. antepenultima este cea mozaica ,, ochi pentru ochi si dinte pentru dinte ,, in care contrar la ceea ce ai spus , lapidarea era o practica obisnuita . IISUS a inlaturat-o. mai departe nu ma mai duc si nici nu revin deoarece informatiile sunt vagi.
acum o intrebare fireasca ...era un om credincios daca omora cu pietre pe vremea lui moise? dar pe vremea lui IISUS.
RASPUNS DA ...era credincios . constiinta lui nu se murdarea pt ca asa erau vremurile cu moise . oamenii evolueaza si IISUS interzice acest lucru. deci in continuare lapidarea este un pacat ,, grav,, . conform algoritmului ..PROBABIL.. in era pacii inclusiv gandurile rele referitoare la bietii calugari vor fi pacate ,, grave,, .... probabil . este doar un exemplu.
IISUS atunci cand a vindecat femeia canaaneanca a dat accesul la cunoastere tuturor neamurilor care pana in momentul ala erau numite ,, caini,, asa ca aproapele a devenit un cuvant referitor nu numai la evrei ci la toti oamenii. acceptul cunoasterii a fost dat datorita faptului ca IISUS a inteles ca si alte popoare sunt pregatite sa-i cunoasca religia.
spinoza ...
... ciudat dar in acelasi fel il descrie IISUS pe TATAL intr-una dintre evanghelii. singura deosebire fara sa aprofundez este referitoare la creatie . prin creatie eu unul nu am inteles ca a luat pamant si cu vreo matrita a facut oamenii. nu . termenul se refera la desavarsire , adica la primirea scanteii divine si a sufletului care dainuie dupa moarte. aceasta este alta treapta de evolutie spirituala , mai indepartata. si mai vad o greseala in descrieri. dumnezeu recomanda , logic inseamna ca interzice ceea ce nu recomanda , dar asa cum am spus mai sus ne-a lasat liberul arbitru . adica sa alegem in functie de eforturile noastre catre spiritual . pe vremuri cand se facea religie cu ghioaga se mai transformau oamenii in sare sau in desert. foarte ciudat li s-a parut si oamenilor de stiinta asemanarea descrierii sodomei si a gomorei cu un sol ramas dupa o explozie atomica.
dovezi ...am spus mai sus dar nu ai observat...giulgiul ...despre care oamenii de stinta atei spun ca este un fals ordinar dar nu stiu cum a fost realizat . in sec 21 nu stim cum au realizat cei care credeau ca pamantul sta pe balene o carpa. scuze daca nu mai scriu demult cu virgule. dovezi sunt muuulte in israel . citeam undeva ca sunt mai multe decat cele care afirma ca a existat cezar. nu conteaza.
moralitatea are un inteles in trecut altul acum . vin si eu cu un exemplu ...dubios...doi frati casatoriti...unul moare fara copii iar celalalt are obligatia sa se culce cu cumnata pt urmasii considerati ai fratelui. lege mozaica.
legea lui IISUS ...casatoria nu se spurca sub nici un motiv. de unde diferenta ? din evolutia spirituala care pune instinctul primar pe treapta cea mai de jos.
DUMNEZEU TATAL si FIUL.
la sf legii mozaice omenire devine din ce in ce mai pacatoasa si pt a o aduce pe calea cea buna este trimis IISUS pe pamant pt salvare spirituala . in felul asta DUMNEZEU a vrut sa arate omenirii ca in cele mai umilitoare conditii se poate naste un OM care sa fie curat toata viata . punct. celelalte sunt interpretari.
nu sunt 2 persoane ...asta trebuie inteles.
@ TRUIA ...bine ...vorbim de balti inghetate si reci si cu fel de fel de pericole ascunse sub gheata si oameni pacatosi care se duc sa se imbete acolo numai sa aibe curaj sa se certe cu nevestele la intoarcerea acasa ....glumesc...mai bine ne spui ce i-a spus gigi lui greere ...ce ti-a spus benzar tie ...si in ce conditii ai facut greseala de la trabuco . iar eu caut prin arhiva si promit ca trimit pe mailul tau foto de la eveniment ....