COMUNICAT ACS GILORT
Avand in vedere situatia ultimelor evenimente din cadrul Federatiei Romane de Pescuit Sportiv, la
cererea multor pescari sportivi din Romania, facem urmatoarele precizari:
1. Asociatia Clubul Sportiv Gilort, este membru fondator al FRPS
2. In luna martie 2017, s-au retras membrii fondatori ai clubului, iar noul consiliu director a fost
format din Gabriel Neamtu – presedinte, Marius Arameanu – vicepresedinte (care s-a retras
ulterior, locul acestuia fiind luat de Ion Preda), si Marinel Baicea – Secretar General
3. Imediat dupa preluarea clubului si avand calitatea de membru fondator, am instiintat federatia
la adresa de email
office@frps.ro si prin posta romana la adresa din str. Octavian Goga, nr.7,
Alba-Iulia.
4. Singurul raspuns primit din partea frps, a fost o hartie semnata de un domn Narita Tudor si de
Popescu Stefan care spunea printr-un mesaj privat ca a platit din propriul buzunar suma de 4000 lei pe care trebuie
sa i restuim, iar pe hartia mai sus mentionata, inca o datorie de 5000 lei pt neplata unor cotizatii.
5. ACS Gilort a cerut o dovada de plata, insa nu am primit decat o amenintare cu instanta.
6. In doua randuri, Popescu Stefan solicita dizolvarea ACS Gilort la judecatoria Novaci si ulterior
la Curtea de Apel Tg. Jiu , insa hotararile sunt respinse definitiv, astfel ca ACS Gilort
demonstreaza ca membrii fondatori ai FRPS nu au obligatia de a plati cotizatia de membru.
7. Pe intreg parcursul anului 2017 si pana la jumatatea lui 2018, ACS Gilort nu a primit nici o
convocare la vreo Adunare Generala si nici un calendar competitional in vederea participarii la
vreo competitie sportiva, insa pe adresa clubului a sosit o hotarare a unei asa zise Adunari
Generale semnate de reprezentantii cluburilor Zargan Dolj, Gorj Fishing si Cetate Alba, prin
care eram instiintati ca am fost exclusi din federatie. Evident ca din nou Tribunalul Alba si
Curtea de Apel Alba ne dau dreptate si anuleaza definitiv acea sentinta. Mai mult, prin
incheierea Curtii de Apel Alba care mentinea sentinta Tribunalului Alba, toate Adunarile
Generale convocate de Popescu Stefan din 2017 si pana in prezent, sunt nule de drept.
8. Tinand cont de toate cele intamplate, am instiintat MTS care ne raspunde si ne sugereaza sa
declansam alegeri conform statului.
9. Rasfoind prin documentele si registrul clubului, gasim inregistrata o imputernicire pe numele
Catalina Kiss, care a reprezentat clubul Gilort la ultima Adunare Generala a frps in decembrie
2016, la care au participat doua cluburi. ACS Gilort si ACS Cetate Alba. In consecinta, conform
adresei MTS coroborata cu statutul frps, ½ dintre participantii la ultima AG, puteau declansa
Adunarea Generala Extraordinara printr-o motiune de neincredere.
10. In plin scandal Carstocea vs. Popescu si vice versa, ACS Gilort vazand ca nu este bagata in seama
de nimeni, transmite statutar motiunea tuturor membrilor si declanseaza Adunarea Generala
la care se prezinta doar ACS Manjesti. In lipsa lui Popescu Stefan care refuza sa prezinte Raportul Curtii de Conturi in urma controlului efectuat la sediul federatiei dupa controlul Corpului de Control al Ministrului, se hotarasc diverse si se instiinteaza statutar MTS, frps
si ceilalti membrii fondatori, iar la sfarsitul anului se depune o noua motiune si se convoaca AG
pt luna ianuarie 2019, la care se prezinta ACS Gilort, ACS Manjesti si CS MonsterFishTimisoara.
11. Avand in vedere ca frps nu mai avea nici o conducere valida cf extrasului de la Tribunalul Alba, se completeaza Biroul Federal, se instiinteaza statutar atat MTS cat si ceilalti
membrii fondatori, si se asteapta solutionarea procesului 5176/107/2016.
12. Intre timp, pentru a vedea daca nu cumva Popescu Stefan incearca sa mai falsifice vreo
Adunare Generala precum cea in care ne-a dezafiliat, ACS Gilort deschide cateva actiuni in
instata pentru a scoate la iveala presupuse documente masluite. Cum Popescu Stefan probabil
dupa procesele pierdute a invatat lectia ca nu merge cu hartii false, s-a prezentat la instanta
doar cautand vicii de procedura. Dupa modelul lui Toma Caragiu in B.D. cand l-a lasat pe
Trandafir in fotoliu sa recite Manastirea Putna, asa l-am lasat si noi pe fostul presedinte sa se
imbete cu apa rece, si sa sarbatoreasca impreuna cu cei cativa sarlatani de-ai lui o victorie
himera, de rasul curcilor.
13. In speranta ca ne-am facut intelesi, va vom tine la curent cu toate evenimentele din cadrul
frps, si va stam la dispozitie pentru orice intrebare, iar Popescu Stefan cel putin deocamdata
este ISTORIE in federatie si in lumea pescuitului de competitie din Romania.
Gabriel NEAMTU
PRESEDINTE
ACS Gilort