Nitu V scrie:
Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine...cel putin nu in totalitate.... ceeace sustii tu mai sus este esenta doctrinei neoprotestante ( simplu numita de romanii ortodocsi "pocaiti"... si e limpede de unde vine numele!!!) care a umplut lumea de adepti... de ce? simplu: pentru ca este exact ce-si doreste pacatosul!!!
Adica orice ai face..nu conteaza cat de grav...iertarea iti este la indemana!!!..trebuie numai sa ceri iertare suficient de repede, cat mai mult si cat mai tare... si cu ceva parale( cat mai multe...eventual 10% din tot ce ai!!) la cutia milei!!! si gata!!! esti iertat!!... mie mi se pare o adevarata ipocrizie (exact ca si iertarea de pacate oferita de papa contra cost!!!!) care n-are nimic de-a face cu doctrina crestina pur umana si umanitarista!!!...
Eu cred ca acceptarea divinitatii trebuie sa te conduca spre bunatate..spre a nu face rau!!!..pai daca stii dinainte ca orice faci ti se iarta daca te pocaiesti la maxim...pai unde doamne iarta-ma este indemnul de a nu face rau!!!
Exact asta vrea si omul prin firea lui... sa stie ca intotdeauna este o cale de iesire si o iertare dupa orice pacat oricat de mare (chiar si crima!!)... si cum ortodoxia nu ofera acest lucru... sectele neoprotestante s-au grabit sa vanda asa ceva amatorilor, contra 10% din venituri!!
....pare un targ destul de corect: parale contra liniste sufleteasca
Am vazut si cunoscut mii de oameni care n-aveau frica decat de Dumnezeu!!... in ideea ca orice altceva li se iarta daca se pun bine cu El prin pocainta si rugaciune!!!..dupa mine astfel de caractere sunt mult mai prejos decat aia care nici de Dumnezeu n-au frica!!!...