Pescuit Stationar

Acum este 28 Dec 2024, 17:09

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Pastravi de mare texani
MesajScris: 27 Apr 2014, 17:38 
Neconectat

Din 15 octombrie 2013 nu am mai fost la pescuit din cauza celei mai friguroase ierni de cand sunt eu aici(1992) pana in 28 martie 2014.
Din cauza unei neuropaty periferale (lezare a nervilor din labele picioarelor) imi ingheata labele picioarelor si la 30 grade Celsius.
Pescuiesc numai la ROLLOVER PASS,un canal artificial facut in 1955 in cea mai ingusta portiune a Peninsulei Bolivar ,Texas,canal lung de 440 m.,lat de 60 m. si adanc ca medie de 2 m.,canal ce leaga Golful Mexic de ROLLOVER BAY.
Fiind invalid(probleme cu picioarele,o artera artificiala in piciorul drept datorita unui blocaj arterial)am probleme cu mersul si statul in picioare,deoarece artera artificiala s-a infundat acum 2 ani.
La acest canal pot parca masina la 2-3 m. de malul canaluuli,deci nu trebuie sa merg mult si pescuiesc stand pe lada mea frigorifica.

Pescuiesc cu fire textile(4 lb.-10 lb.)+leader fluorocarbon la jig,voblere,oscilante,deci numai cu artificiale. O sa postez cateva poze cu pastravi de mare prinsi de mine de la 28 martie pana in prezent.Condusul de acasa pana la locul de pescuit dureaza 2,5 ore cu peste 100 km/ora,la fel si inapoi ca ma intorc in aceeasi zi.
Aici legea iti permite sa prinzi zilnic 10 pastravi intre 15 inch(38,1 cm.) si 25 inch(63,5 cm),dar in cei 10 pesti doar unul poate sa fie de 25 inch sau mai mare.
Am eliberat mai multi pesti deoarece aveau icre si erau peste de 26-28 inch(66 cm.-71 cm.)

Imagine
photo hosting

Imagine
image hosting 10mb limit

Imagine
upload gif from url

Imagine
image hosting site over 5mb

Imagine
image url upload

In link-ul urmator puteti vedea cum a aratat ROLLOVER PASS inainte si dupa uraganul IKE din 2008 ce a distrus toate casele din zona cu exceptia unei singure casa :

http://texascoastgeology.com/passes/rollover.html

Numai bine,

Jean Scurtu

Sus

Subiectul mesajului: Re: Pastravi de mare texani
MesajScris: 28 Apr 2014, 13:33 
Neconectat

Frumosi,nea Jeane,felicitari!

Sus

MesajScris: 28 Apr 2014, 14:59 
Neconectat

Bravo, nea Jean! Multa sanatate va doresc! ;)

Sus

MesajScris: 28 Apr 2014, 17:04 
Neconectat

Va multumesc,incerc si eu sa mai prind cate ceva ,doar nu stiu cat timp sanatatea imi va permite sa pescuiesc.Sunt bucuros ca mai pot conduce inca.
Daca va uitati in penultima poza veti putea observa ca bocancul meu stang cu captuseala termoizolatoare e taiat de la varf pana la sireturi deoarece ma strange(am laba piciorului stang mai larga decat laba piciorului drept,lucru descoperit de mine doar in America) si din pacate nu gasesc nicaieri in magazine ceva sa mi se potriveasca.
Am facut la comanda la un cizmar niste ghete de piele cu fermoar ,dar dupa ce am asteptat doua luni am vazut ca nu mi le-a facut bine,mi-a dat banii inapoi ,dar nu a mai vrut sa-mi faca altele.

Pescuind cu o bologneza facuta de mine pe un bat fix TRIANA,spre surprinderea americanilor ,cu fir textil FIRELINE SMOKE DE 4 lb.(1,8 kg.) si cu o mulineta pt. apa dulce ultra lite, am reusit la jig sa prind (eram sanatos atunci) un red fish ,peste de apa sarata,de 40 inch(101,6 cm),23 lb.(10,4 kg.) pe care dupa masurare si fotografiere l-am eliberat.
Cand un pescar american a vazut ca pescuiesc cu fir de 4 lb. mi-a spus ca la ROLLOVER PASS se pescuieste cu fir peste 15 lb. ,dar nu a mai zis nimic la finalul zilei vazand cati pesti am prins.
Ce e sigur finetea pescuitului nu s-a nascut in America,de aceea am sustinut pe forum-urile de pescuit ca romanii sunt pescari f. buni.
La mondialele de la SZEGED,UNGARIA 1991 in echipa americana era un roman,Mircea Dascalescu un bucurestean cu care sunt prieten si de la care am cumparat batul fix TRIANA.

In link-ul de mai jos puteti vedea red fish-ul de care vorbeam :

http://www.fishingworld.com/News/Read.p ... =000010715

Iar in link-ul urmator puteti vedea cativa calcani prinsi de mine la jig cu acelas bat Triana de 5 m.:

http://www.fishingworld.com/News/Read.p ... =000010663

Pescuitul la jig l-am invatat in America plictisindu-ma sa mai prind crapi.De asemenea si pescuitul in apa sarata si acum pescari americani pe forum-urile de pescuit imi cer sfaturi cum sa pescuiasca ,ce montura folosesc eu,vazand ca prind multi pesti.

Sanatate si numai bine,

jean Scurtu

Sus

MesajScris: 28 Apr 2014, 17:37 
Neconectat

Nea Jane...ala din poza a 3-a parca nu prea aduce a pastrav...mai degraba tarpon! (desi are inotatoarea dorsala altfel decat tarponul)...sau ma insel?

Sus

MesajScris: 29 Apr 2014, 04:50 
Neconectat

truia scrie:
Nea Jane...ala din poza a 3-a parca nu prea aduce a pastrav...mai degraba tarpon! (desi are inotatoarea dorsala altfel decat tarponul)...sau ma insel?

Nu e tarpon ca nu prinzi tarpon la ROLLOVER PASS . E tot un pastrav de mare,la ROLLOVER PASS nu se prinde tarpon,dar ce e ciudat e ca nu are pe corp punctele negre ,semanand mai mult cu un "sand trout",.Pastravul de nisip insa nu creste insa asa de mare.....

Imagine
image sharing

Numai bine ,

Jean Scurtu

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]