Pescuit Stationar

Acum este 29 Dec 2024, 07:42

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Intrebare pentru Profesionisti si nu numai.
MesajScris: 05 Mai 2014, 20:35 
Neconectat

Salut, as avea niste intrebari si daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri as fi foarte multumit ;) .
In primul rand sa va povestesc, va fi un concurs pe data de 11 Mai cu max 100-110 concurenti pe o balta in Ungaria, amatori!!!:D unde e voie cica cu 2 lansete feeder / sheffield / varga.
Balta are multa platica recordul undevea la 4kg!,dar si crap. Iar inainte de concurs cu 4 / 5 zile balta va fi inchisa si se va popula cu 1.800 kg crap intre 1-2.7kg
deci ma gandeam sa dau cu o varga la platica, si cu feederul dupa crap, iar in timp sa schimb pe sheffield + feeder, depinde cum decurge....
Intrebarile mele ar fi urmatoarele.

1.E bine cum mam gandit la metoda cum sa incep pescuitul?
2. Daca e proaspat populat cu 4/5 zile inainte unde sa caut acesti crap? mai la mal? ori...
3. Crapi acestia sa ii nadesc mai mult doar cu porumb din conserva? ( ma gandeam la Bonduell) si eventual la un fishmeal, ori sweet-fishmeal gandinduma ca sunt carnivori in acesta luna inca:)( dar sunt si alte nade pe placul meu, gen Mix carpa de la trabucco, ori vde capsuna, sonubaits poate.. s.a. , iar dupa platica voi da ori cu o nada de la Trabucco (poate supermatch), ori VDE
4. ca inceput am zis ca incerc la rama de balegar din gradina bunicilor:), duminica am avut cele mai bune rezultate cu rama + 1 vierme. iar la crap cu porumb fermentat de anul trecut si rama de mal.
momentan atat. Multumesc anticipat, sper ca nu am prea multe intrebari aiurea.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Intrebare pentru Profesionisti si nu numai.
MesajScris: 05 Mai 2014, 22:13 
Neconectat

Din pacate nu cred ca un pescar de competitie poate sa iti raspunda ceva fara sa se antreneze pe lacul respectiv. Pestii nou populati o sa se cantoneze unde le convine lor in lac, nu au un loc anume. Dar e pozibil sa se si plimbe. Eu as incerca nu MixCarpa deoarece de cele mai multe ori nada dulce nu da greș. In plus pe aroma de Mixcarpa vine si platica, mai ales daca bagi si aditiv Turbo Caramel. Baga cat de mult porumb dulce, ala e sfant la crapii nou populati. Tehnicile de pescuit le vei alege in functie de cum decurge treaba acolo, nicidecum dupa felul in care vb noi aici.

Sus

MesajScris: 06 Mai 2014, 04:50 
Neconectat

dar daca mag turbo caramel sa fac separat nada pentru platica tot cu mix carpa + turbo caramel, si la crap doar mix carpa?, ori totul impreuna, ca la caramel nu am avut inca crap....
sa bag cat mai mult porumb dulce ? sa nadesc cu prastia cred ca va referiti,( dar si in nada ) cat sa se mai lege bine. ar merge sa pun csl? ori sirop de porumb?

PS: am fost cu milo carpa+fluo flavour de fructe de la haldorado, dar la fel doar platica, crap am prins doar pe rama nearga, rama de mal si porumb fermentat.
de aceea ma gandeam la o nada cu halibut ori fishmeal, dar ramana sa vad, la antrenament nu se mai poate merge ca se inchide de maine balta pana la concurs.
5. la varga un inaintas de 12 ( trabucco) deci e mai mult de 12 , ori g-line, iar fir principal un 16.
iar la feeder un 22 cu un inaintas de 16?

Sus

MesajScris: 06 Mai 2014, 15:53 
Neconectat

nici o alta idee/sugestie/recomandare/sfat :twisted:

Sus

MesajScris: 06 Mai 2014, 21:29 
Neconectat
Moderator global

B.Roland scrie:
nici o alta idee/sugestie/recomandare/sfat :twisted:

cam amesteci prea multe stiluri de pescuit si nu v-a iesi nimic de acolo .
Sfatul meu este sa mergi pe un singur stil , care crezi tu ca il stapanesti cel mai bine , iar in functie de ce ai ales ( varga , feeder sau match ) lumea de aici te va sfatuii . Este prea mult sa primesti sfaturi pentru trei stiluri de pescuit , pentru ca fiecare stil are particularitatile lui , iar in capul tau va fii o varza , nu vei mai retine nimic .
Zii la ce te descurci mai bine si te sfatuim cu placere ;) ;) ;) ;) ;) :D :D :D

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 07 Mai 2014, 05:21 
Neconectat

eu ma gandeam sa incep cu Varga pentru platica, pana intra crapul pe vad, si cu un feeder cu rama pentru ciortani ori tot platica/caras,
si dupa ce as observa ca merge poate crapul populat as fi mers doar pe feeder,
iar daca la varga nu intra nimic langa mal, as fi schimbat pe match la 15-20 m..
De acea am ales asa sa punctez cu platicile la inceput, si de aici depinde cum si ce intra in continuare.
M-ai mult m-ar fi interesat ca la populare si nefiind pescuit crapi acestia aproximativ pe unde vor fi, dar aici am inteles ca deja se vor imprastia.

si atunci mai ramane un sfat mare la nada. ( as fi mers pe sweet fishmeal / fishmeal de la bait-tech, cu nada pentru platica tot de la ei. ori pe trabucco mix carpa si cu super match). dar sunt si altele.

(Stilul preferat e match,urmat de varga)

Sus

MesajScris: 07 Mai 2014, 08:30 
Neconectat

Nu ai de ce sa te complici cu 2 vaduri si 2 stiluri mai ales daca spui ca iti place sa pescuiesti la Match. Pe acelas vad facut la 15-20m poti pescuit cu Match-ul deasupra substratului in prima faza cautand platica si caras, iar dupa un timp , cand "simti" ca ar putea sa fie si crap prin zona, maresti adancimea si pescuiesti cu momeala pe substrat, nemiscata, eventual incepi si cauti in jurul patului de nada. Depinde foarte mult si ce densitate de peste mic / mediu este si ce specie predomina.. Daca stii asta , te va ajuta si la conceperea nadei si nadirii initiala.
Sunt altii mai capabili sa te indrume in pescuitul la Match , dar daca spui ca este stilul preferat, mergi pe el si cere detalii specifice ;) !

PS: Bait-Tech Kult Sweet Fishmeal precum si Omen sunt bune pentru ambele specii vizate de tine (crap si platica) . Va trebui sa te interesezi cum se prinde pestele acolo pentru a da o mecanica , corespunzatoare nadei precum si aflarea tipului de particole ce daru randament pe locatie ( porumb, pelete, canepa, british bread etc etc .. ) !

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 07 Mai 2014, 13:19 
Neconectat

raman sa fac doar un vad de nada, de cate ori am fost acolo 80% doar cu porumb dau, si pufi dar toti dau la feeder / grund.
dar la concurs e altceva...

PS: M-ar interesa tactica la match cu " momeala pe fund nemiscata " adica las plumbul, plumbii pe fund?asta inseamna sa am 70-80% din plumbaj pe fund, si aici iarasi depinde de pluta pe care o folosesc , de cat plumbaj am nevoie sa il echilibrez.
PS.1: Ati folosit aceste 2 nade? cat de puternice sunt la aroma, Omenul are nevoie de un turbo caramel in plus? iar cel de crap ma gandeam sa adaug si fishmeal in el, tot de la bait-tech gold, cel care are concentratia mare de fishmeal si fara aditiv. inca nu am apucat sa le incerc.
Multumesc.

Sus

MesajScris: 07 Mai 2014, 13:44 
Neconectat

B.Roland scrie:
raman sa fac doar un vad de nada, de cate ori am fost acolo 80% doar cu porumb dau, si pufi dar toti dau la feeder / grund.
dar la concurs e altceva...

PS: M-ar interesa tactica la match cu " momeala pe fund nemiscata " adica las plumbul, plumbii pe fund?asta inseamna sa am 70-80% din plumbaj pe fund, si aici iarasi depinde de pluta pe care o folosesc , de cat plumbaj am nevoie sa il echilibrez.
PS.1: Ati folosit aceste 2 nade? cat de puternice sunt la aroma, Omenul are nevoie de un turbo caramel in plus? iar cel de crap ma gandeam sa adaug si fishmeal in el, tot de la bait-tech gold, cel care are concentratia mare de fishmeal si fara aditiv. inca nu am apucat sa le incerc.
Multumesc.

Aditivarea nadelor o faci dupa cum merge balta ... fiecare are particularitatea ei ( in unele balti prinzi bine pe capsuna, in altele pe caramel , altele pe squid etc) , Folosesc Bait-Tech de peste 4 ani asa ca iti pot da orice detalii iti sunt necesare despre produsele lor...

Kult Sweet Fishmeal are miros puternic de meleasa ( foarte multa in compozitie , de aici vine si numele nadei, combinatie de faina de peste si melasa ) , Omen are o aroma de melasa si condimente, un miros dulceag ce aduce a carame si un iz discret de usturoi. Cel mai bine vei simti aroma dupa umectare , devine mai puternica decat a nadei uscate.

Ca granulatie si aroma se pot combina fara probleme, intotdeauna am prins bine crap, caras si platica folosindu-le. In opinia mea nu sunt nade de selectie , sunt nade de uz general, singura modalitate de a face selectie este din mecanica pe care o dai ( aici ai mana libera, fiind nade extrem de permisive.. le poti face colante, uscata, exploziva, amorfa, sa faca nor etc... ) si cum am spus mai sus, particolele introduse pe vad odata cu nada.

Special G este cu totul alta gama si daca pestii raspund pe fishmeal , atunci este indicat sa o introduci in nada in proportie de 1 la 2 ( 1 kg Special G 2 kg alta nada) , ba chiar daca vrei sa te axezi exclusiv pe crap, atunci poti folosi numai Special G ( Green sau Gold chiar nu conteaza .. singura diferenta este culoarea, compozitia fiind identica).

Si aici va conta enorm mecanica.. sub-umectata, nada sta impecabil pe method si se desface rapid odata ce ajunge pe substrat. Acelas tip de umectare, odata ajunsa pe substrat si "vanturata" de pesti va crea si mentine un nor puternic in zona. Daca vrei sa scapi de acest efect de nor , atunci umecteaza nada in 2-3 trepte, lasand timp sa fie saturata cu apa. Va fi mai colanta, se va mari timpul de desfacere si norul va fi doar la nivelul substratului , nu va persista lungi perioade de timp si nada se va aseza repede inapoi pe substrat daca nu va mai fi vanturata de pesti.

Sfatul meu este ca inainte de concurs sa pregatesti acasa o cantitate mica de nada si pune un bulgare ( sau un method incarcat cu nada) intr-un vas. Umecteaza in diferite feluri si urmareste ce se intampla. Avand in vedere ca nu ai folosit pana acum , mi se pare un lucru bun de facut ca in momentul concursului sa stii exact cum iti lucreaza nada si, evident vei sti exact cum sa o umectezi pentru a-i da mecanica dorita !

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 07 Mai 2014, 16:10 
Neconectat

Multumesc pentru informatii. ;)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]