B.Roland scrie:
raman sa fac doar un vad de nada, de cate ori am fost acolo 80% doar cu porumb dau, si pufi dar toti dau la feeder / grund.
dar la concurs e altceva...
PS: M-ar interesa tactica la match cu " momeala pe fund nemiscata " adica las plumbul, plumbii pe fund?asta inseamna sa am 70-80% din plumbaj pe fund, si aici iarasi depinde de pluta pe care o folosesc , de cat plumbaj am nevoie sa il echilibrez.
PS.1: Ati folosit aceste 2 nade? cat de puternice sunt la aroma, Omenul are nevoie de un turbo caramel in plus? iar cel de crap ma gandeam sa adaug si fishmeal in el, tot de la bait-tech gold, cel care are concentratia mare de fishmeal si fara aditiv. inca nu am apucat sa le incerc.
Multumesc.
Aditivarea nadelor o faci dupa cum merge balta ... fiecare are particularitatea ei ( in unele balti prinzi bine pe capsuna, in altele pe caramel , altele pe squid etc) , Folosesc Bait-Tech de peste 4 ani asa ca iti pot da orice detalii iti sunt necesare despre produsele lor...
Kult Sweet Fishmeal are miros puternic de meleasa ( foarte multa in compozitie , de aici vine si numele nadei, combinatie de faina de peste si melasa ) , Omen are o aroma de melasa si condimente, un miros dulceag ce aduce a carame si un iz discret de usturoi. Cel mai bine vei simti aroma dupa umectare , devine mai puternica decat a nadei uscate.
Ca granulatie si aroma se pot combina fara probleme, intotdeauna am prins bine crap, caras si platica folosindu-le. In opinia mea nu sunt nade de selectie , sunt nade de uz general, singura modalitate de a face selectie este din mecanica pe care o dai ( aici ai mana libera, fiind nade extrem de permisive.. le poti face colante, uscata, exploziva, amorfa, sa faca nor etc... ) si cum am spus mai sus, particolele introduse pe vad odata cu nada.
Special G este cu totul alta gama si daca pestii raspund pe fishmeal , atunci este indicat sa o introduci in nada in proportie de 1 la 2 ( 1 kg Special G 2 kg alta nada) , ba chiar daca vrei sa te axezi exclusiv pe crap, atunci poti folosi numai Special G ( Green sau Gold chiar nu conteaza .. singura diferenta este culoarea, compozitia fiind identica).
Si aici va conta enorm mecanica.. sub-umectata, nada sta impecabil pe method si se desface rapid odata ce ajunge pe substrat. Acelas tip de umectare, odata ajunsa pe substrat si "vanturata" de pesti va crea si mentine un nor puternic in zona. Daca vrei sa scapi de acest efect de nor , atunci umecteaza nada in 2-3 trepte, lasand timp sa fie saturata cu apa. Va fi mai colanta, se va mari timpul de desfacere si norul va fi doar la nivelul substratului , nu va persista lungi perioade de timp si nada se va aseza repede inapoi pe substrat daca nu va mai fi vanturata de pesti.
Sfatul meu este ca inainte de concurs sa pregatesti acasa o cantitate mica de nada si pune un bulgare ( sau un method incarcat cu nada) intr-un vas. Umecteaza in diferite feluri si urmareste ce se intampla. Avand in vedere ca nu ai folosit pana acum , mi se pare un lucru bun de facut ca in momentul concursului sa stii exact cum iti lucreaza nada si, evident vei sti exact cum sa o umectezi pentru a-i da mecanica dorita !