ticairlandezu scrie:
Are rol in ,principal nutritiv,imbunatateste calitatiile nutritive ale nadei,si se pare ca place la nebunie babusti ,dar si platicii.Alan Scotthorne,spune ca el nu concepe o nada de babusca fara, brown crumb....altii din rom. zic ca... meerreeti!!! mah cu brown crumbul si cu casterii vostri...sper sa nu ma zici
.Tu foloseste cel clasic ,facut din paine normala, cu coaja cu tot ,la celelalte feluri nu ma pricep nici eu,doar stiu ce difera painea si-i chestie de inspiratie.
Si ca sa nu mai zici ca-s baiat rau
iti las mostenire si o reteta,pe care va trebui s-o incerci si sa-mi spui rezultatele
si daca nu ti-o place sa-mi zici mie ....
1 kg VdE- Secret Black(daca nu gasesti negru, atunci tre sa bagi Tracix negru,da in orice caz nada finala sa fie neagra)+1 kg VdE-Supercup+2 pints brown crumb +1 pints grilled hemp de la Sensas(punga argintie) + 1 pints mixt viermi.Grilled hemp, se pregateste in urmatorul mod ,in cutia de viermi de 1 pint cu care ai cantarit-o,de fapt, i-i unitate de masura ,ca ma tampesc si eu de la miros deja,torni apa fierbinte pana o acoperi,pui capacul cu gaurele si o lasi pana dimineata.Laptele asta-l tori incet in reprize peste nada.Sper ca sti sa mesteci nada ca altfel i-l pun pe Preston sa te recicleze si de gura lui nu scapi usor
.Have a good day!!!!
Tica mersi pentru reclama
frate Rubex nici eu nu stiu prea multe deci tot de la voi sper sa mai aflu cate ceva
din cate stiu in general nazile de babusca trebuie sa fie foarte active sa creeze nor de particule minuscule care tin bancul de babusti in locul nadit timp indelungat.Aspectul cel mai important in opinia mea este nadirea de intretinere cu prastia.Daca mentii ritmul de hranire constant te-ai scos,ma refer la intervalul dintre doua hraniri succesive incepi cu 10-12 viemi,boabe de canepa sau casteri si mentii cantitatea asta de hrana catapultata in locul de pescuit pana se indesesc muscaturile.Daca pestii s-au mutat in locul intretinut din prastie va trebui sa descresti cantitatea de viermi sau casteri aruncata pentru a creea competie pentru hrana intre pesti...acestia se vor lupta care dintre ei sa apuce viermele primul,deci batalia pentru un vierme in plus va fi acerba.Daca dai prea multi viermi momeala din carlig va fi ignorata de babustile care dupa cate stii sunt extrem de precaute si nu vor apuca momeala decat daca nu au de ales.La lista de nazi oferita "gratis" de Tica mai sus
eu as mai adauga doar o nada-Van der Eynde Secret o nada de fund in opinia mea deoarece este extrem de lipicioasa dupa amestecul cu brown crumb sau canepa.Despre amestecare nadei...nu stiu nici eu cum se procedeaza exact
din ce am mai citit si eu,pot sa-ti spun ca ingredientele se amesteca in bac uscate si apoi treptat se adauga apa si se executa amestecul propriu zis.Se lasa 10-15 minute mixul pentru ca apa sa fie complet absoarbita dupa care se amesteca si daca este necesar,se umidifica suplimentar cu pompa(vaporizatorul) care asigura o distributie uniforma a apei in mix.Se siteaza nada aceasta operatiune are dublu rol:elimina cocoloasele din nada si in plus aereaza mixul facandu-l foarte activ odata ajuns in apa.Dupa ce s-a facut si aceasta operatiune se adauga casterii,ramele tocate,boabele de canepa sau viermi congelati in functie de ce ai ales sa adaugi in nada si se strange in bulgari.Urmeaza sa decizi tu insuti daca te bazezi doar pe nadirea grea sau dai si nada de apel.Cam atat...sper sa-ti fi fost de folos cu ceva.