alexandru alanei scrie:
subiectul asta al nadelor pare unul tabu, cel putin pe acest forum, dar pana la urma e buna libera exprimare mai ales ca pe multi pescari incepatori intereseaza subiectul nadelor si oricum toti experimenteaza cu cele mai diverse nade, nu cred ca e vorba de reclama sau antireclama cat mai degraba de informare, de idei, mai ales ca pescarii sunt persoane inteligente care nu pun botu' usor, de regula pestii pun botu' , dar oricum pescarii cu experienta se pare sunt reticenti in a da din secrete, combinatii, proportii de nade, etc, desi despre metode, tehnici se poate discuta despre nade ba, asa ca mie unul nu-mi ramane decat sa experimentez in continuare cu benzar, maros, ... ( in niciun caz magic
) si discut doar pe maluri
fir intins
crede-ti voi ca este tabu , eu nu am ascuns niciodata nada care am folosit-o , nu m-am trezit dimineata cu o ora inaintea tuturor la concursuri sa-mi fac nada ca sa nu ma vada nimeni
, mai mult o fac de seara in mijlocul parcarii in vazul tuturor , am spus la toti care m-am intrebat adevarul referitor la ce nada am folosit la un moment dat , fapte care pot fii confirmate de multi de pe aici .
Ca sa nu va mai bate-ti capul cu problema asta , pot sa va spun ca toate nadele insirate de voi mai sus sunt BUNE , NU EXISTA DIFERENTE SUBSTANTIALE INTRE ELE , problema este cum , cat si din care sa folosesti sau mai ales cand sa NU folosesti nada . Cel mai important ingredient din ORICE nada este NADA VIE (sau moarta dupa caz ) asta chiar conteza sa stii sa o folosesti si mai ales sa stii cand sa o folosesti FARA NADA (FAINURI) sau cu foarte putina nada .
Ca si o concluzie va spun ca in ultimii 10 ani de pescuit si de concursuri NICIODATA nu am trait cu impresia ca am pierdut un concurs din cauza nadei fainoase folosite dar nici nu am trait nici o clipa cu o falsa impresie ca am castigat vreunul datorita gasirii formulei magice de nada , EXCLUS . Ultimul lucru la care ma gandesc cand abordez un concurs , o pista noua , este NADA . Sunt infinit mai multe alte lucruri importante de descoperit ca sa prinzi mai mult peste cum ar fii locul unde stau (in larg sau in mal ) adancimea unde mananca natural ( care se cauta , paradoxal , fara nada
) cat sunt de reticenti la carlige sau fire , etc
Cu cat o sa va convingeti mai repede , de ce v-am spus mai sus, respectiv ca nada nu are importanta , cu atat ve-ti deveni mai repede experimentati in ale pescuitului .