zsolt scrie:
- montura cu slider este putin diferita , in sensul ca pluta se 'sprijina" direct pe plumbajul principal , care ste simtitor mai mare , ajungind pina la 10 - 12 g , urmar de un alt plumbaj de 2 g la aprox 1-1.3 m de plumbajul principal si tusul (doua alice de 8) la aprox 40 cm de plumbajul de 2 g , antirasucitor si un forfac de minim 40 cm. Asa au pescuit englezii si italienii la Velence , la CM , pe un vint puternic si un curent pe masura
Helo Maestre!Ai incercat tu montura asta?
Ma-ndoiesc ca ceva ai gresit!
.....pina la 10 - 12 g , urmar de un alt plumbaj de 2 g......... la 80cm de plumbajul pricipal si tusul 1alica+vartej 30cm plumbajul de 2g si forfac MAXIM 25cm mai bine 20cm si carligul la ras si atunci e sensibil
.....da , maestre , asa pescuiesc la slider , cu remarca ca gramajele si distantele le potrivesc "la ochi" nu le masor niciodata si nici nu calculez gramele . Am dat niste gramaje si lungimi estimative apropiate de cele pe care le fac. Crede-ma ca nu am masurat exact niciodata , dar sint pe acolo pe undeva .
O montura de slider "pusa la ras " , tii numar pe degete care reusesc sa o faca sau mai bine zis sa o regleze la ras
. Nu am vrut sa intru in amanunte asa de mari , dar daca tot ai adus discuitia , in cazul monturilor pe slider se urmareste o trasatura "pe scufundat" , iar pentru asta trebuie sa reglam adincimea la rasul fundului sau cit mai putin pe fund. In cazul trasaturilor pe ridicat , din cauza tusului mult prea mic , nu vom vedea trasaturile , doar trasaturile evidente cind pestele apuca sa urce cu cirligul destul de mult incit sa anihileze si acele apox. 2 g de plumb.
asa , da-ti dumul si tu ...nu ma lasa singur