Pescuit Stationar

Acum este 22 Noi 2024, 00:34

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 72 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Stationar la Sacel si Mandra-Sibiu
MesajScris: 08 Noi 2009, 20:53 
Neconectat

cat in legatura cu densitatea la populare, exista formule de calcul insa recomand intai un mic studiu(poate fi de mult mai mult de 1t/ha ;) ), deoarece fiece lac, balta, iaz, helesteu este diferit. prima conditie este adancimea, temperaturile medii, alimentarea cu apa si rasa de crap(in cazul acestuia), locatia(N,S, munte, campie, etc) de unde a fost procurat pestele.

toate aceste lucruri trebuiesc luate serios in calcul inainte de a supra- sau sub-popula balta respectiva.

numa`bine!

Sus

Subiectul mesajului: Amenajari Lacul 4 Sacel pentru stationar
MesajScris: 08 Noi 2009, 20:59 
Neconectat

Multumesc colegilor pescari care mi-au dat sfaturile cele mai bune. Voi tine cont de ele. Dar sa vedem cum gindesc si alti colegi.

Lacul 4 Sacel este populat cu caras maricel (150-500 gr.) si crap ceva mai mare (pina la 12 kg.). Rosioara si babusca sunt pina in 100 gr. si nu exceleaza nici in densitate. De aceea mi-am propus sa aduc platica din Ungaria. Alevini cumpar dela Nucet, pe baza de comanda si avans prealabil. Si pe baza de crestere si furajare respectind tehnologia ce se impune, in toamna 2010 pot recolta virfurile pentru populari in lacurile destinate pescuitului sportiv. Crap de 1-1,5 kg. populez din bazinele de crestere proprii, Mandra si Sacel. Si asta pot face tot timpul sezonului sportiv, in fiecare saptamina daca e nevoie, functie de densitate si cum se prinde, evenimente deosebite, etc.
Adincimea la mal, o voi realiza prin escavari in aceasta iarna. Oricum trebuie corectat malul, cit-de-cit. Cu aceasta ocazie, fac ceva mai serios.

Va multumesc tuturor pentru abordarea serioasa dovedita proiectului nostru.

Michel D., administrator balti.

Sus

Subiectul mesajului: Populari cu peste
MesajScris: 08 Noi 2009, 21:14 
Neconectat

Sa nu sa simta nimeni ofensat, dar imi dau si eu cu parerea, daca imi permiteti, legat de popularea cu peste a unor elestee, iazuri si alte amenajari.

Conditia esentiala, indiferent de ce peste vorbim, este gradul de primenire al apei, incarcatura organica si continutul de oxigen ( gr.oxigen pe litru de apa dizolvat). Pentru crap avem nevoie de 4 grame de oxigen, pentru pastrav, 8 grame.

In apele amenajarilor noastre, pentru peste de vara II-a sau a III-a, se poate merge si pina 1.000-2.000 sau chiar 3.000 de kg.peste la ha./luciu de apa. Dar atunci vorbim de mai multe lucruri: adincimea medie, stratul de depuneri, hrana folosita, sezon termic, etc.

Cu tot respectul, Michel D.

Sus

MesajScris: 08 Noi 2009, 21:17 
Neconectat

trebuie avut in calcul si "compatibilitatea" crap-platica, pesti ce nu prea se pupa.

odata ce s-a facut popularea nu se mai introduc pesti decat doar in caz de mortalitati mai mari, Doamne fereste, pesti tinuti in prealabil in carantina. pesti se mai scot in momentul in care un ele exemplare ajung la dimensiuni respectabile. intr-o balta de stationar eu personal nu ash recomanda pesti trecuti de 8-10kg, in cazul crapului.

numa`bine!

Sus

MesajScris: 08 Noi 2009, 21:23 
Neconectat

foarte adevarat ce spui...eu ma feresc de termeni tehnici...

un singur lucru iti sugerez si anume sa te informezi nu din carti ci din experienta celor care conduc asemenea balti de cativa ani de zile. ai nevoie de un 4mg de oxigen la crap, dar nu e batut in cuie...ma repet,tine si de provenienta pestelui, de zestrea sa genetica ;) .

P.S: sper sa aud doar de bine despre aceste amenajari si sa ne vedem la concursurile ce vor fi organizate acolo.

numa`bine!

Sus

MesajScris: 09 Noi 2009, 17:36 
Neconectat

am tot citit de ce vrei sa faci,,,bravo tie,,,
intru-un concurs de stationar,lucrul cel mai important ,este egalitatea standurilor ca productivitate de cantitate de pestiuti(grame)
asta inseamana
adancime uniforma pe toata latura unui sector{si aproape si la 20-40 metri}
malul drept,fara golfuri ,pinteni sau buturugi in stand
distanta respectabila fata de calugar si fata de canalul care aprovizioneaza lacul cu apa
diversitate de pesti....????(sa nu se stie,de la inceput, ce specie de pesti poate castiga)gen carpodrom 100%...sau poate asta se vrea si nu mai are rost platica....sau ideal e tocmai diversitatea de pesti
cazare decenta in proximitate(se castiga bani frumosi de aici daca balta da satisfactie la concurenti si sponsorii concursurilor sunt de acord cu ea)
sibiul e OK.....in centrul tarii,nu are sa se planga nimeni

ar mai fii sugestii...da-mi pm

Sus

MesajScris: 09 Noi 2009, 17:51 
Neconectat
Moderator global

Bogdane , locul e ok , problema in 4 este adancimea la 13 m , acolo unde e mai adanca(langa dig , spre padure) , nu depasea 65 cm.In larg , creste.
Calitatea apei - excelenta , curata , nepoluata(are omul niste raci , de sa-ti faci poza cu ei!) .
In plus , in piscicultura se pricepe ff bine. De sfaturi legate de organizarea concursurilor si locatiilor de stationar are nevoie.
Totusi , ce nu inteleg , de ce nu se marseaza pe varianta lacului 3 , atat pentru stationar cat si pentru crap. :?:
In rest , vorbim , discutam , probabil si posibil sa ajungem la un consens.

Sus

Subiectul mesajului: Stationar la Sacel si Mandra-Sibiu
MesajScris: 09 Noi 2009, 20:49 
Neconectat

Stimati pescari,
De ce nu facem pista pentru stationar pe Lacul 3 Sacel ?!

Daca bine am inteles, marimea pestelui dorit si specimenele nu sunt compatibile cu un lac de crap. Este vorba de o alta pondere. De asemenea trebuie tinut cont si de marime: lacul 3 are 36 de ha si lacul 4 are 25 de ha. Amenajarile facute deja pe lacul 3 sunt facute pentru crap. O cu totul alta abordare. Pescarul de pe 3 este un alt tip de pescar, cu alte dotari si alte pretentii. Stationarul cere, dupa cum inteleg, o alta "marime a pestelui", care nu se doreste pe lacul 3. Aici vorbim de platica si babusca, peste prioritar !
Aveam in proiect pentru 2010, reamenajarea lacului 4 Sacel, dar propunerea Dvs. m-a facut sa gindesc putin altfel si sa urgentez lucrarile de excavare, pentru iarna care vine.

Analiza situatiei, m-a obligat sa gindesc pista de stationar, pe un lac separat. Ambele lacuri au insa ceva comun !!!
Si lacul 3 si Lacul 4 se vor bucura, incepind cu sezonul 2010 de paza permanenta.

Sus

MesajScris: 10 Noi 2009, 09:11 
Neconectat
Moderator global

Sa aveti spor in ce incepeti si puterea de a termina proiectul.
Tot ca o sugestie , pescarii de stationar care iubesc competitiile , nu prajeala , nu prea au si nu vor sa aiba nimic in comun cu APS Alba (Fane Popescu) , deci va rugam nu amestecati lucrurile , insa vom discuta despre acest aspect si despre altele cand ne vom intalni.
Ma gandeam la lacul 3 ca mixt , pentru ca lucrarile de amenajare nu erau asa compleze ca la 4 si nici atat de costisitoare , populatia de rosioara , babusca si caras fiind arhisuficienta , iar marimea crapilor nu este un impediment , cei de peste 10 kg nefiind in opinia mea atat de multi in acel lac.
Oricum , amenajerea si popularea corespunzatoare a lacului 4 ar fi suficienta pentru o pista perfecta de stationar. Dar costa...
Asteptam vesti.
Cu stima,
Alin Tudose

Sus

MesajScris: 10 Noi 2009, 09:37 
Neconectat

D-lui ALINTUDOSE dar si celorlalti interesati !

Desigur, cel mai comod ar fi pentru mine, ca efort financiar si grad de preocupare, management, etc., sa folosesc Lacul 3 Sacel pentru ambele genuri de competitie. Trebuie sa recunoastem ca acest lucru se intimpla deobicei la noi, din diferite motive si cauze. Afacerea pentru voi pescarii, imi pare mult mai atractiva, daca aveti un lac special amenajat in acest scop, numai stationar si numai C&R !!!
Sunt lucruri comune, crap si stationar, dar totusi pestele si abordarea malului, m-au determinat sa gindesc asa. Va trebui sa "sparg" bugetul, recunosc. Dar proiectul se afla deocamdata pe hirtie. Dupa intilnirea cu voi, as putea lua o decizie finala si trece la actiune. Pina atunci caut platica de 250 gr.si pregatesc importul. Unde voi pune platica, vom vedea dupa 1 dec.2009.

Desigur ca pina atunci, voi avea citeva intilniri cu cei din constructii, sa vedem care este perioada potrivita lucrarilor (mal, praguri, drumuri-si astea trebuie facute, nu ?)...!

Deocamdata asteptam intilnirea. Cine se ocupa de invitatii ? Eu nu va cunosc si imi este greu sa stabilesc cine sa vina si cine nu ! Dar eu ramin gazda si ma ocup de masa de peste ! (pentru cei care vin de departe, chiar si cazarea).

Cu salutari,

Michel D., adm.balti.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 72 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC [ DST ]