Pescuit Stationar

Acum este 27 Dec 2024, 02:21

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: 37 Campionatul Mondial al cluburilor SAINT QUENTIN - FR
MesajScris: 31 Iul 2017, 16:30 
Neconectat

Membru din: 16 Dec 2009, 11:13
Mesaje: 410
Felicitari pentru efortul de a participa la o distanta atat de mare! Capul sus si mai departe!

P.S. Norocosii aia de la Drennan, iar au castigat :D :D :roll:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: 37 Campionatul Mondial al cluburilor SAINT QUENTIN - FR
MesajScris: 02 Aug 2017, 06:33 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 26 Oct 2009, 09:07
Mesaje: 1718
Felicitari baieti,era un pescuit dificil daca nici echipa lui Timar n-a facut fata!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: 37 Campionatul Mondial al cluburilor SAINT QUENTIN - FR
MesajScris: 02 Aug 2017, 06:43 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 17:20
Mesaje: 258
Localitate: Cluj-Napoca
Salutări tuturor,
Doar ce am ajuns și noi, cu bine, acasă.
Doresc să aduc binecuvenitele mulțumuri celor care ne-au ajutat în orice fel și au reușit să contribuie la această deplasare deloc ușuoară.
Așadar, mulțumiri sponsorilor Maros Mix, Serie Walter, Benzar Zsolt (cel mai înfocat suporter al echipei ;) ), precum și sponsorilor noștri de ani de zile care ne susțin de fiecare dată și doresc să își păstreze anonimatul. Mulțumiri deosebite și domnului Călin Morozan pentru ajutorul esențial pe care ni l-a acordat în privința deplasării!
Un alt rând de mulțumiri le adresăm vouă celor care ne-ați susținut și ați crezut în noi! Chiar dacă rezultatul nu e pe măsura așteptărilor voastre și cu siguranță nici pe măsura efortului, a mobilizării și dorinței baieților, acum nu mai putem schimba nimic. Pentru noi rezultatul este extrem de greu de digerat, dar fiecare își va face singur autocritica și vom trage concluziile care să ne determine să evoluăm, să progresăm astfel încât această echipă într-o zi să reușească. Mergem înainte!
Am să revin cu o serie de informații despre pistă, competiție și cum au decurs lucrurile în cursul acestei săptămâni.
Nu în ultimul rând, mulțumiri deosebite domnului Poiană pentru tot ceea ce face pentru noi și pentru băieți, precum și lui Dorin care ne-a ajutat enorm pe parcursul acestei deplasări!
În final, le mulțumesc băieților (Doru, Boti, Andrei, Adi, Mihai), pentru toată săptămâna în care au dat tot ce au avut mai bun.
Revin cu postarea despre competiție (poate ajută și echipa care se va deplasa în Belgia)!


Ultima oară modificat de LuciP pe 04 Aug 2017, 23:22, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: 37 Campionatul Mondial al cluburilor SAINT QUENTIN - FR
MesajScris: 02 Aug 2017, 21:16 
Neconectat
Moderator global
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:11
Mesaje: 5041
zsolt scrie:
Felicitari baieti,era un pescuit dificil daca nici echipa lui Timar n-a facut fata!

Da' cine-i , ma , Timar asta ? E neam cu Sandu de la scularie ? :mrgreen:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: 37 Campionatul Mondial al cluburilor SAINT QUENTIN - FR
MesajScris: 02 Aug 2017, 21:21 
Neconectat
Moderator global
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:11
Mesaje: 5041
Felicitari pentru efort , pentru tot. Cum spune prietenul lui Tica , keep walking. Data viitoare va fi mai bine.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: 37 Campionatul Mondial al cluburilor SAINT QUENTIN - FR
MesajScris: 12 Aug 2017, 09:18 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 17:20
Mesaje: 258
Localitate: Cluj-Napoca
Salut,
Am rămas dator cu această postare despre cum s-a pescuit si ce particularitati a avut canalul Saint-Quentin.
În primul rând, despre pistă afirm cu certitudine că a fost extrem de dezechilibrată: un prim factor a fost lațimea canalului, mai exact lațime diferită pe același sector care conducea la o densitate de pește mai mică dacă era îngust ori mai mare dacă era mai lat - de la această constatare a fost oarecum o excepție, sectorul E situat la 17km de restul sectoarelor, care nu au fost nici ele unite (dezvolt mai jos); apoi capetele, primele câteva standuri, 3-4 din fiecare sector erau net superioare celor din mijloc, cu excepții și aici la sectorul C unde era bine în mijloc; erau capete bune și proaste depinde din nou de sector - toate aceste împrejurări le-am constatat din mers, dar cei mai aproape de cunoașterea fiecărui stand era echipa gazdă care a și revenit spectaculos a doua zi; un alt dezechilibru a fost creat de felul în care a fost amenajată pista pe sectoare și deruta creată de modul de numerotare a boxelor de antrenament - invers decât normal - adică boxa 24-23-22 erau sectorul A; în fine, zone/standuri care ținteau plătică mică și/sau mare și altele care nu țineau.
24 de echipe, fără subsectoare, 5 sectoare, 5 pescuituri diferite, 5 tactici, destul de puține aspecte comune, conta mult pescarul și standul.
A fost un pescuit despre distanțe, vaduri și moduri de abordare a acestora.
Sector A - 2/3 din standuri erau în apă pentru a compensa distanța celor 7-8 standuri care erau pe mal mai în față decât celelalte; apa și de 1 m adâncime la mal pe unele standuri, destul de dificil fără platforme. Sector cu vegetatie multă la mal de la 3m la 7/8/9m în funcție de stand, apă mică la mal spre deosebire de restul sectoarelor unde era 1,5m direct sub picioarele scaunului. Sector cu babușcă multă pe 3 dimensiuni 5-8 g, 10-15g și 15-30 g cu exemplare de 100-150 g ca bonus, ceva biban mare și câțiva obleți; concluzia pe care am tras-o aici că vadul scurt putea fi făcut după vegetație, iar distanța de 9m era mai bună decât cea de 7m pt că peștii se așezau mai bine și se hrăneau mai pozitiv. Aici s-a confirmat că pinki din praștie trași la minut reprezentau un plus avantaj pentru a crea densitate mai mare de pește, concurență la cârlig, ridicarea babuștilor mici între ape. Pescuitul cu un pinki bronz era extrem de avantajos pt că se făcea selecție (interesant era că la 2 pinki ori vierme mare peștele era doar de talie mică). Pescuitul la pinki a devenit unul destul de sigur pentru că larvele ajungeau la un moment dat să fie doar golite fără semnal la plută. Chiar dacă începeam la larve când apărea acest fenomen treceam pe pinki și peștele mânca foarte bine. PLute 0,3-0,6, fir principal 0,10, înaintaș 0,07 sau 0,06, cârlig 22.
Despre pescuitul la 13m: ținta era platica. Pe tot parcursul săptămânii de antrenament cel mai bine am prins plătică puțin peste vadul nădit. Asta pentru că vadul se umplea de babușcă orice nădire de întreținere aducea babușcă și mai mult decât atât era și mică. Informațiile avute dinaintea plecării despre plătică s-au confirmat în sensul că norul aduce plătică și trebuia nădit după fiecare plătică prinsă. Aici mai erau de stabilit doar cantitățile de momeli și felul lor. Pescuitul pozitiv cu multă momeală, casteri râme tocate fuii și larve nu a fost productiv nici măcar în prima zi de antrenament, fapt care ne-a determinat să renunțăm la aceste momeli mari ca să zic așa. Au mai fost zile în care am încercat să introducem în vad râme sau larve după orele sau chiar înainte ca plătica să mânănce (și aici „orarul” era diferit în funcție de sector - se putea prinde după 30-45 min, după prima oră jumate, doar în ora 3, sau doar la sfârșit), dar răspunsul peștelui nu a fost mai presus decât o abordare simplă de pământ cu fuii. A fost răsverificată introducerea multor larve cu pământ în vad, dar în loc să aducă plătică mare sau mică ucidea vadul de 13 complet. Pe de altă parte, era esențial să nădești dacă prindeau vecinii plătică pentru că altfel nu mai aveai nicio șansă să îți intre până la final. Ce ne-a derutat oarecum, a fost antrenamentul din sectorul A, unde felul în care eu am abordat (după ce Mihai abordase 3 zile la rând aproximativ același stil cu plătică prinsă) a determinat plăticile să se așeze pe vad și să mânănce extraordinar. În esență, făceam un pat de nadă cu pământ 50/50 fără momeală la 12.5 m vreo 6 bulgări din mână și câțiva din cupă, iar apoi la 12,70 doar pământ cu fui 50/50 loes cu argilă neagră. Pescuitul la 13 m cu 6-10 larve pe un cârlig de 18-20. Plute de la 0,8 la 1,5 fir principal 0,10 înaintaș 0,08 sau 0,07 și alică de semnal mică (15-25 cm pe substrat). Acest stil prindea plătică cam de peste tot unde era.
Doru a fost în ambele zile în A, standurile 7 și 16. Prima cu peste 100 de pești prinși din vadul scurt, dar o talie necorespunzătoare și fără plătică, iar a doua zi cu plătică (până a prins o anghilă de 1,5m care nu puncta și care a distrus tot vadul de 13) și un vad scurt care nu ținea prea mult pește. Aici rezultatele erau foarte echilibrate și într-un kg se clasau cam 10-12 pescari. Standuri slabe în esență, dar nu o să găsesc scuze din asta.
Sectorul B era un coșmar, plătică doar pe capete și foarte greu de prins, babușcă doar mică și foarte mică, cantități de pește extrem de reduse și foarte greu de prins. Aici casa peștelui mic era la kit - top 4, și se mai făcea un vad scurt (aici am greșit oarecum căci densitatea de pește mai mare era la 6m și noi am abordat 7m și 9m fapt care nu ne-a permis să tragem această concluzie decât după prima zi). La 13m era jale din nou, doar babușcă, ghiborț și biban indiferent de abordare. Totul ținea de zonă. Aici Andrei a avut prima zi standul 17 și norocul său a fost o babușcă de vreo 500 g prinsă la 2 m în aval de vad. Aici Boti a doua zi a abordat vadurile corect, dar după 2 ore era sub pescarii care au abordat doar pește mic (Franța, Anglia, Italia, Olanda, Belgia...) pescuit cu fuii la cârlig și nădire cu nor puțină momeală și mega finețe. În cele din urmă a reușit să prindă câteva plătici în față care l-au ridicat pe 10 și a scăpat câteva care îl puteau aduce în top 5.
Sectoarele A și B erau separate, cu capete fiecare (capătul 1,2,3 era mai bun ca 22,23,24 din A, iar în B asemănător).
Sectorul C și D erau lipite. Secotrul C la început era foarte slab, doar pește mic fără plătică, spre mijloc devenea din ce în ce mai bun și din ce în ce mai slab spre capăt. Prima zi în C am fost eu, iar după o săptămână în care am prins plătică aproape în fiecare zi mă simțeam în pește și am insistat foarte mult în față, dar plătica nu a intrat, parcă la mine se termina totul. În stânga au prins 2 sau 3 standuri, apoi pauză din nou, apoi 4-5 standuri și tot așa. A doua zi a intrat Adi și a nimerit pe standul 15 teoretic în mijloc și aparent ok, în realitate standul cu locul 24 din prima zi...
În D a fost Mihai în prima zi, un stand 22 bun, spre exterior, 4 pești mari (2 carași 2 plătici) locul 7 și bravo lui. A doua zi Andrei cap pe 24, cu toți peștii pentru a câștiga sectorul în cârlig din care a scos doar unul. Vântul de 30-40 km la oră cu foarte multe rafale a făcut imposibil controlul peștului în dril și de asta a fost un dezastru pentru el.
În E erau un alt film, pescuitul se făcea de sus cumva, semăna ca și conformație cu sectorul A doar că era în curbă, pe alocuri mai lat pe altele mai îngust, și cu vegetație până la 8/9m. Foarte puțin pește mic babușcă, mai multă plătică de 200-500 g, foarte puține plătici mari. Aici mai erau hibrizi destul de frumoși, peste 500 g. Pescuitul era preponderent la 13 și aici în anterenamentul din ultima zi Boti a găsit o soluție de a atrage și ține foarte multă plătică în vad, care a funcționat și în prima zi de concurs pentru că el a fost în E. Acest sistem de nădire am convenit cu băieții să nu îl facem public. A funcționat și în B pentru Boti a doua zi, și pe unele sectoare în momente grele în care nu se prindea și putea face diferența, dar condițiile au făcut aproape imposibil acest stil și nu a permis să scoatem rezultatul dorit. Mihai a fost a doua zi în E, pe standul 14 unde Falsini în prima zi a făcut un rezultat de 17 pct pt Italia, în condițiile în care toți colegii săi erau în primii 10.
În esență, cred că am rezumat cam tot, dacă sunt întrebări le aștept cu drag, cu singura rugăminte de a înțelge că răspunsul pot să îl dau în funcție de timpul pe care îl am.
Suntem foarte dezamăgiți de acest rezultat, mai ales că am văzut toți baieții în formă în toată săptămâna, iar așteptările mele personale erau mult mai mari. Planul era să terminăm în primii 10 în fiecare zi, iar dacă se întâmpla vreun accident să nu fie mai mare de 15, însă nu am reușit.
A fost dificil, dar frumos și în esență cred că până la urmă ne-am bucurat de o săptâmăna de pescuit maxim de tehnic din care am învățat foarte multe.
A la proxima!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: 37 Campionatul Mondial al cluburilor SAINT QUENTIN - FR
MesajScris: 26 Aug 2017, 22:27 
Neconectat

Membru din: 26 Oct 2009, 07:08
Mesaje: 985
Localitate: Lupeni- Hunedoara
Felicitări băieți ! Felicitari Luci, pentru raportul amanuntit! Capul sus și învățați din orice eșec, suntem siguri că va veni și ziua voastră !


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.197s | 11 Queries | GZIP : Off ]