Cupa Benzar Mix va fi organizat in perioada 3-5 mai 2019 la Sanpaul!
Regulament!
1. Perioada de pregătire are o durată de maximum 120 minute, începând de la primul semnal care permite intrarea în standuri.
2. Cantitatea totală de nadă umectată, sitată şi nepresată, incluzând aditivii şi celelalte componente (pământ, argilă, pietriş etc.) dar fără nada vie este limitată la maximum 25 litri. Sunt permise utilizarea peletelor de orice marime.
3. Cantitatea totală de nadă vie inclusiv momeala pentru cârlig este de 3 litri.
4. În perioada de pregătire sunt permise:
- pregătirea uneltelor şi accesoriilor de pescuit;
- pregătirea nadelor şi momelilor;
- sondarea adâncimii apei;
***nu este permisa introducera in apa a picioarelor scaunelor de pescuit sau a platformelor!!!5. În perioada de pregătire sunt interzise:
- primirea oricărui fel de ajutor în pregătire, de la orice persoană oficială sau neoficială;
- pescuitul sau folosirea momelii în cârlig pe timpul sondării adâncimii apei; capturile întâmplătoare se vor elibera imediat;
- nădirea directă sau orice altă acţiune care conduce la ajungerea nadei în apă sau contribuie la atragerea în acest fel a peştilor în zona standului;
- deranjarea vecinilor de stand.
- primirea de nadă şi momeli după efectuarea verificării acestora de către organizatori
- confecţionarea bulgărilor pentru nădire înainte de efectuarea verificării nadei de către organizatori
- prezentarea la verificare a nadei neumectate, udate excesiv sau a celei amestecate cu momeala vie
6. Perioada nădirii grele are o durată de 10 minute şi precede începerea propriu-zisă a concursului. Pentru precizia nădirii grele, linia de pescuit, inclusiv varga, poate fi ţinută pe apă sau pe suport.
7. Durata unei manşe de pescuit este de 5 ore
8. În funcţie de condiţiile atmosferice neprielnice declanşate în timpul perioadei de
pregătire o manşă poate fi anulată dacă s-a întrerupt perioada de pregătire şi nu a avut o durată de minimum 2 ore şi dacă efectiv manşa nu se mai poate desfăşura (datorită întreruperilor sau a programului orar).
Foarte important!!!Editia de anul acesta aduce cateva modificari legate de punctarea pestilor de talie mare. Pentru a echilibra sansele cat mai mult, organizatorul decide urmatoarele:
Vor fi cantariti toti pestii de talie mare ca si in editiile precedente.
Pestii care depasesc greutatea de 3kg vor puncta la greutatea totala cu 3kg. Exemplu: concurentul are 6 kg de caras si un crap de 8kg atunci totalul greutatii pestilor va fi 9kg. Daca are 6kg de caras si doi crapi, unul de 10 altul de 6, totalul greutatii va fi 12kgCrapii ce cantaresc mai putin de 3kg puncteaza cu greutatea reala.
Astfel, daca unul din doi concurenti aflati in lupta directa care au cantitati egale la jumatatea mansei, prinde un crap de talie mare, celalalt concurent are inca posibilitatea de a recupera cele 3kg avans ce le are adversarul prin scoaterea crapului mare.
Greutatea reala a fiecarui crap va fi centralizata pentru a putea oferi premiul pentru cea mai mare captura. Astfel, cine doreste sa lupte pentru acest premiu, are posibilitatea sa o faca. Pentru cantitatea totala a concurentului ce are cea mai mare captura, pestele CMMC puncteaza doar 3kg , conform situatiei de mai sus.
Ex: daca Suciu prinde intr-o mansa doar un caras de un kg si un crap de 15kg si acesta e cel mai mare din concurs, va lua premiul CMMC dar cantitatea totala de peste a mansei respective este de 4kg.
In taxa de concurs este inclus si antrenamentul gratuit de vineri. Cei care doresc sa se antreneze mai devreme, trebuie sa il contacteze pe Zsolt cu cel putin 1 saptamana inaintea datei concursului.
50 locuri disponibile!