Pescuit Stationar

Acum este 24 Noi 2024, 23:18

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 126 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Finala Feeder 2015 propuneri
MesajScris: 28 Ian 2015, 20:20 
Neconectat

Așa ceva nu se poate întâmpla, CM-ul e după FIPS -CIPS, așa e și CN -ul nostru! Ai înțeles tu gresit.

Sus

MesajScris: 28 Ian 2015, 20:42 
Neconectat

Baieti nu va agitati,e un sondaj!Acum fiecare are argumentele lui si trebuie sa dau dreptate la toti,ramura feeder se dezvolta cel mai repede si cum vad avem finalisti destui!Deci calm!In primul rand ar trebui sa vedem cati finalisti avem,poate ca avem nevoie si de semifinala!
Eu zic ca daca se aduna peste 40 de concurenti e bai cu pistele, nu sunt destul de incapatoare chiar cu 30 oameni e dificil cu un stand de 15m!!!!Hai sa facem un topic cu lista concurentilor care doresc sa participe la finala feeder si in functie de nr feederistilor alegem locatia!

Sus

MesajScris: 28 Ian 2015, 21:00 
Neconectat

@zsolt ai dreptate cu nr concurentilor.
Da' oricum, cred ca ar trebui minim o semifinala.
Eventual pe Cincis sau Varsolt sau nush si de ce nu, concursu' de pe Bega din Tm. din martie.
Are putea fi un inceput si o experienta f. buna pt toata lumea.
Nu toti sunt(em) la nivelu' tau, da' macar aspira(m).
Mai multe concursuri de calificare ar fi benefice pt toata lumea.
Credeti ca nu s'ar putea tine o finala cu 20 de concurenti calificati?!?

Sus

MesajScris: 28 Ian 2015, 21:15 
Neconectat

That's my boy!!!....bravo Lucian!!!... nu eram foarte sigur de ce imi place de tine, dar acum stiu ;)

Sus

MesajScris: 28 Ian 2015, 22:36 
Neconectat

Mai sunt si altii care se antreneaza pentru maraton alergand de 2 ori mai mult si tot degeaba. Ideea este sa nu muncesti mai mult degeaba, ci sa o faci cu cap. Dar asta este o alta poveste.

Se confunda extrem de grav "asa zisa dificultatea" a unei piste cu propunerea unei locatii care sa ofere sanse cat mai egale tuturor participantilor. In fond vorbesti de o finala si de o selectie. Poate altii nu vor fi atat de norocosi ca si Lucian care la Varsolt nu a putut pescui din cauza plaselor si nu a putut demonstra daca merita sau nu selectionat in baza rezultatului si nu mi se pare normal sa stii ca soarta ti-a jucat feste si esti acum la mana unui om . Deja finala de anul trecut pentru el a fost un 6 din 49 .

Vreti sa facem discutii aplicate pe pescuit? Foarte bine . Pe ce se poate baza un selectioner , oricare ar fi el , in momentul de fata atunci cand alcatuieste o echipa ? Poate sa vada 40 de concureti la o finala cum pescuiesc ? Isi poate da seama daca exista potential sau nu ? Este clar ca nu . Atunci pe ce se mai poate baza ? Pe rezultatele care le obtine in fel si fel de competitii fara sa stie daca pesroana respectiva este capabila sa urmeze niste directii si este compatibila cu pescuitul in echipa ? Nici asta nu poate duce la o selectie in adevaratul sens al cuvantului deoarece nu cunoaste omul in persoana . Si atunci , se intampla exact ce se intampla si acum ... intotdeauna ochii vor fi atintiti catre cateva persoane dintr-un cerc restrans care reusesc sa se faca vizibile.

Se vorbeste de antrenamente , pai sa imi fie cu iertare , a fost mondialu` pe Inniscara , de ce nu s-a batatorit malul de la Zetea cu antrenamente? Era foarte apropiata cu ceea ce era in Irlanda .. adancimi mari , pietre, platica + alte specii . S-a preferat in schimb sa se mearga la diferite alte concursuri. Englezii saracii au renuntat la multe evenimente pentru a se putea antrena , ca au avut sansa de a se antrena direct pe pista s-a intamplat, ca erau aproape , dar in rest oamenii chiar isi dau interesul pe ape asemanatoare . Cine ne opreste sa ne pregatim asa ca la carte conform vorbelor frumoase ?

Alegerea pistelor care se vor mula mai bine pe un participant sau altul va fi o realitate perpetua . Mereu vor exista locatii care prin prisma accesibilitati unii sa le frecventeze mai des decat alti participanti din alt colt al tarii . Este un non sens sa mergi sa pescuiesti pe Luna doar pentru ca acolo nu e apa si sigur nu a mai pescuit nimeni .

Ce ramane de facut ?

Ne mintim singuri ca ceea ce facem noi este o "Finala Nationala" in urma careia se va face selectia suprema pentru echipa reprezentativa a Romaniei pe disciplina de Pescuit la Feeder sau vom incerca sa schimbam lucrurile largind orizontul si incercand sa punem bazele unui circuit competitional agreat ca forma si organizare la nivel National ?

Acum , in mod cert voi avea frigiderul plin , dar cine este capabil sa inteleaga ca atunci cand vorbesti de nationale nu persoanele sunt importante si nu este vorba despre X sau Y, va citi mesajul exact in cheia in care a fost scris.

Si ca sa fie clar pentru toata lumea , eu nu sunt impotriva pistei de la Zetea , insa am indoieli ca poate oferi conditii egale de pescuit pentru toti concurentii . Si cand vorbesc de conditii egale , nu fac referire la cantitatea de peste ce se poate prinde , din punctul meu de vedere , o selectie si o finala o poti tine si pe locatii unde se cantaresc la finele mansei zeci sau sute de grame . Ideea este sa oferi posibilitatea participantilor sa ( isi ) demonstreze ca pot , sa se autoevalueze si sa aiba o minima siguranta ca va putea macar pescui.

Daca Zetea poate oferi aceste conditii , atunci sunt primul care o voteaza ! Eu nu stiu nimic despre aceasta pista, cum nu stiu 90 % din cei care doresc sa participe. Prefer sa iau decizii in cunostinta de cauza , nu doar pe ideea ca " o sa fie misto ca e dificila pista " .

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Ultima oară modificat de catalin232 pe 29 Ian 2015, 03:47, modificat de 3 ori în total.

Sus

MesajScris: 29 Ian 2015, 01:03 
Neconectat

Cu siguranta Bega este una dintre cele mai bine piste din tara , încercati si veti vedea , dupa cum bine stiti a fost propusa ca si locatie de finală A la stationar.

Sus

MesajScris: 29 Ian 2015, 07:32 
Neconectat

In cazul in care se aduna un numar foarte mare de pescari, putem face o semifinala pe Dunare, cunosc o locatie care suporta in jur 60-90 pescari,
-pista extrem de egala (adancime constanta) pe o distanta de aprov 1,5km, fara structuri ( copaci ).
-o gama foarte variata de specii: ciortan, caras, vaduvita, batca, scobar, moronas, biban, platica, guvide, avat,mreana, sabita... etc.
- loc de campare nelimitat cu cortul, pensiuni in zona.
-acces auto indiferent de conditii meteo
-pescuibila pe orice fel de cote (ape mici, ori mari)
-conditii obligatorii in zona: permis garniceresc obtinut in 5 minute la inspectorul din Drobeta TR. Severin.

Sus

MesajScris: 29 Ian 2015, 08:01 
Neconectat

Catalin,daca Benzar garanteaza ca este o pista buna nu vad care ar fi problema,nici eu nu am mai pescuit acolo,mergem pe mana lui daca asa este,pe subiect se poate discuta mult si bine,niciodata nu vom putea multumi pe toata lumea,voi cei din zona Bucuresti nu ati comentat nimic la pista doar cand a fost la Sarulesti,acum ce sa spun,din punctul meu de vedere Doripesco balta 3..e o poveste trista...

Sus

MesajScris: 29 Ian 2015, 08:24 
Neconectat

o parere,
cred ca imediat ce se stabileste locatia urmatorului CM, cineva ( cativa ) pescari experimentati sa faca un pescuit pe viitoarea pista a CN, sa-si formeze o parere si sa stabileasca o pista din tara care sa se apropie cel mai mult de conditiile respective, sa se stabileasca de cei care au fost acolo, fara alte propuneri (niciodata nu va fi toata lumea multumita ) dupa care antrenamente si concursuri pregatitoare la greu pe acea pista ( eventualele semifinale tot acolo ), urmand ca finala (cat mai apropiata ca data de CN, sa desemneze componenta echipei
din cate am citit cam asa au procedat englezii in 2014
ar mai fi partea financiara, de exemplu daca Energofish sponsorizeaza expeditia, sa poata sa-si impuna 1-2 oameni in echipa
altfel, degeaba facem noi cea mai buna echipa nationala care sa bata tot, dar sta acasa din lipsa de fonduri

este parerea unui feederist neinteresat in problema, dar care urmareste tot ce se intampla

Sus

MesajScris: 29 Ian 2015, 09:07 
Neconectat

Din pacate Zetea nu mai intra in joc!Ii foarte riscant in vreme ploioasa!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 126 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Următorul

Ora este UTC [ DST ]