Mai sunt si altii care se antreneaza pentru maraton alergand de 2 ori mai mult si tot degeaba. Ideea este sa nu muncesti mai mult degeaba, ci sa o faci cu cap. Dar asta este o alta poveste.
Se confunda extrem de grav "asa zisa dificultatea" a unei piste cu propunerea unei locatii care sa ofere sanse cat mai egale tuturor participantilor. In fond vorbesti de o finala si de o selectie. Poate altii nu vor fi atat de norocosi ca si Lucian care la Varsolt nu a putut pescui din cauza plaselor si nu a putut demonstra daca merita sau nu selectionat in baza rezultatului si nu mi se pare normal sa stii ca soarta ti-a jucat feste si esti acum la mana unui om . Deja finala de anul trecut pentru el a fost un 6 din 49 .
Vreti sa facem discutii aplicate pe pescuit? Foarte bine . Pe ce se poate baza un selectioner , oricare ar fi el , in momentul de fata atunci cand alcatuieste o echipa ? Poate sa vada 40 de concureti la o finala cum pescuiesc ? Isi poate da seama daca exista potential sau nu ? Este clar ca nu . Atunci pe ce se mai poate baza ? Pe rezultatele care le obtine in fel si fel de competitii fara sa stie daca pesroana respectiva este capabila sa urmeze niste directii si este compatibila cu pescuitul in echipa ? Nici asta nu poate duce la o selectie in adevaratul sens al cuvantului deoarece nu cunoaste omul in persoana . Si atunci , se intampla exact ce se intampla si acum ... intotdeauna ochii vor fi atintiti catre cateva persoane dintr-un cerc restrans care reusesc sa se faca vizibile.
Se vorbeste de antrenamente , pai sa imi fie cu iertare , a fost mondialu` pe Inniscara , de ce nu s-a batatorit malul de la Zetea cu antrenamente? Era foarte apropiata cu ceea ce era in Irlanda .. adancimi mari , pietre, platica + alte specii . S-a preferat in schimb sa se mearga la diferite alte concursuri. Englezii saracii au renuntat la multe evenimente pentru a se putea antrena , ca au avut sansa de a se antrena direct pe pista s-a intamplat, ca erau aproape , dar in rest oamenii chiar isi dau interesul pe ape asemanatoare . Cine ne opreste sa ne pregatim asa ca la carte conform vorbelor frumoase ?
Alegerea pistelor care se vor mula mai bine pe un participant sau altul va fi o realitate perpetua . Mereu vor exista locatii care prin prisma accesibilitati unii sa le frecventeze mai des decat alti participanti din alt colt al tarii . Este un non sens sa mergi sa pescuiesti pe Luna doar pentru ca acolo nu e apa si sigur nu a mai pescuit nimeni .
Ce ramane de facut ?
Ne mintim singuri ca ceea ce facem noi este o "Finala Nationala" in urma careia se va face selectia suprema pentru echipa reprezentativa a Romaniei pe disciplina de Pescuit la Feeder sau vom incerca sa schimbam lucrurile largind orizontul si incercand sa punem bazele unui circuit competitional agreat ca forma si organizare la nivel National ?
Acum , in mod cert voi avea frigiderul plin , dar cine este capabil sa inteleaga ca atunci cand vorbesti de nationale nu persoanele sunt importante si nu este vorba despre X sau Y, va citi mesajul exact in cheia in care a fost scris.
Si ca sa fie clar pentru toata lumea , eu nu sunt impotriva pistei de la Zetea , insa am indoieli ca poate oferi conditii egale de pescuit pentru toti concurentii . Si cand vorbesc de conditii egale , nu fac referire la cantitatea de peste ce se poate prinde , din punctul meu de vedere , o selectie si o finala o poti tine si pe locatii unde se cantaresc la finele mansei zeci sau sute de grame . Ideea este sa oferi posibilitatea participantilor sa ( isi ) demonstreze ca pot , sa se autoevalueze si sa aiba o minima siguranta ca va putea macar pescui.
Daca Zetea poate oferi aceste conditii , atunci sunt primul care o voteaza ! Eu nu stiu nimic despre aceasta pista, cum nu stiu 90 % din cei care doresc sa participe. Prefer sa iau decizii in cunostinta de cauza , nu doar pe ideea ca " o sa fie misto ca e dificila pista " .
_________________ Constantinescu Catalin http://www.FeederShop.ro Emisiuni / tutoriale pescuit la feeder https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1
Ultima oară modificat de catalin232 pe 29 Ian 2015, 03:47, modificat de 3 ori în total.
|