Va salut, as dori sa-mi exprim si eu parere referitoare la calificarea in finala. Cred ca un sistem campionat cu 3-4-5 etape ar fi mult mai concludent asupra nivelului de pregatire al unui aspirant catre o finala nationala. Pistele de concurs sa fie in locatii diferite, in conditii diferite, dar undeva concentrate in centru tarii. La sfarsitul campionatului, in functie de numarul de locuri ramase libere pentru finala, respectand pozitionarea in clasamentul ,,semi-finalistilor,, se vor ocupa locurile ramase disponibile. Si acum, cred ca ar fi destul de interesant, s-ar putea crea si un sistem de retrogradare. In urma finalei, un nr de finalisti situati in coada clasamanetului ar putea anul urmator sa nu mai participe direct in finala, doar pentru ca a mai participat la una sau mai multe finale, ci ar putea intra in calificari. Cred ca un astfel de sistem, va dezvolta spiritul de competitivitate in randul concurentilor si va ridica ,,stacheta,, asupra modului de prezentare la un concurs. PS: Campionatul cu cele cateva etape care preced finala, ar putea incepe dupa terminarea finalei , cand deja se stiu castigatorii si retrogradatii. Astfel, retogradatii si aspirantii ar incepe ,,munca,, pentru calificarea in urmatoarea finala, iar castigatorii isi vor putea pregati linistiti concursurile internationale. Stima deosebita.
|