Observ cu surprindere ca suntem mult mai crestini decat romani... ceea ce , printre altele, inseamna ca biserica si-a facut propaganda mai bine ca statul...
N-as fi postat dar am primit o lectie de patriotism de unde nu ma asteptam: in satul unde am ales sa-mi fac o casa la tara, un satuc pierdut in muntii din clisura Dunarii, nu traieste niciun etnic roman, toti locuitorii sunt fara exceptie de etnie ceha!
Am trecut prin sat pe 2 Decembrie... spre marea mea surpriza, pe jumatate din casele din sat flutura tricolorul romanesc.
Am oprit la o casa unde tricolorul flutura chiar pe poarta; in curte doua masini cu numar de Cehia. Am incercat sa intreb ceva in romaneste dar mi s-a raspuns in ceha...pe urma, vazand omul ca nu inteleg, mi s-a adresat in engleza: "Eu sunt profesorul de limba ceha de la scoala din sat si vin din Cehia. Imi pare rau dar nu vorbesc decat ceha si engleza!" ... L-am intrebat de ce a pus steagul pe poarta; mirat mi-a raspuns: "E ziua tarii Dvs. Nu e normal sa fie asa?"... am ramas mut!.... Pe urma am adus discutia cu nea Iany Havlicek, cel ce se ocupa de casa mea cand sunt plecat..."Eu aci m-am nascut, d'aci am mancat paine...iubesc Romania oricum ar fi ea!"... m-am bucurat nespus in sinea mea..doar un licar...pe urma tristetea m-a cuprins iremediabil cand am vazut cate mai avem de invatat...