hoglet scrie:
levente, paraul ala il stiu! chiar nu are scobar pe el. unde are legatura cu oltul este foarte ingust, parca ar fi un sant. mai sus in zona unde trece prin sat e foarte mic.vara nu stiu daca e mai adanc de 25 cm si asta pe toata zona care strabate satul si unde intra in padure. poate ca, cu ani in urma a fost scobar pe el. oltul, de vreo 5,6 ani si.a schimbat cursul in zona unde se varsa aita medie.
am fost acum vreo luna in gherla, mi sa parut foarte fain somesul in zona aia! ai pescuit pe acolo?
Locul de care zici tu este in aval de localitatea Aita Mare, unde paraul acela se varsa in Olt, acolo intr-adevar este mic si ingust. Locul de care zic eu este in amonte, dupa localitatea Aita Mare, la iesirea din Aita Medie, in vale, unde deja este zona montana. Si acolo paraul este pe alocuri foarte ingust si mic, insa sunt ceva coturi unde sunt gropane de peste 2m adancime, pe o portiune de aproximativ 5-6m, dupa care brusc apa devine mica, putin peste glezne. Locurile acelea sunt niste mine de aur. Tind sa cred ca inca tin scobari si cleeni de dimensiuni apreciabile. Am fost de concediu anul trecut acolo, chit ca am pescuit doar o ora si ceva, dupa clean, timp in care am prins vreo 3-4 exemplare sub dimensiune si una in jur de 30cm.
Stiu Somesul la Gherla, da intr-adevar par niste zone foarte bune de pescuit, dar din pacate ca sa ai ceva sanse sa si prinzi ceva, trebuie sa iesi din oras si sa cauti zone mai linistite.