Pescuit Stationar

Acum este 23 Noi 2024, 19:17

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: scobarul intre ape
MesajScris: 04 Dec 2015, 19:33 
Neconectat

pandy scrie:
Totuși, cîteodată, mă întreb.....dacă am reușit să deslușesc tainele pescuitului scobarului la bolonieză sau vargă, cu o plută și o montură ultrafină, ce dreaq m-ar face să schimb stilul și să dau la feeder ???? :roll: :roll: :roll: Zic și eu... ;) ;) ;)
Hoglet știe de ce!!! (și mulți alții ;) ;) ;) )

pandy, e cel mai fain e pescuitul la bolo!! am cateva modele de plute de la tine cu care dau, imi plac enorm! o sa fac niste poze ca sa vada si bajetii...
pun pariu ca daca vine un artist la feeder si da unde am prins eu in toamna asta nu va face treaba mai buna decat mine. apa fiind mica, oltul nu prea lat, am convingerea ca exemplarele faine s.ar speria, asta e opinia mea...

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 19:48 
Neconectat

se sperie cu siguranta. am pescuit pe crisul alb la inceputul lui noiembrie intr-un loc cu apa de aprox 1.2 m la feeder. mai in aval cu vreo 40 de m apa are aprox 40 cm, unde crisul este traversat de o punte .nu am reusit sa prind nici un scobar in primele 2 ore si am aflat si de ce . un prieten pescar traversa puntea si cind sa uitat in apa era negru fundul de scobari si mrene unele chiar "traverse" (70 -80 cm). la fiecare lansare a cosuletului meu (drenan de 15 gr) tresareau scobarii si o luau in jos pe apa. ma chemat pe punte se vad fenomenul (mai era cu mine fratele meu care pescuia iin amonte vreo 20 m si intradevar se speriau de cosulet. am revenit la pescuit si am pus un plumb de 5 grame. dupa ora 10 sa ridicat ceata si cu ochelari vedeam viermele rosu din cirlig pe fund la adincime de 1.2 m si la prox 15 m de mal. nu a urcat pina la ora 13 (aprox 6 ore de pescuit ) nici macar un scobar, in zona cirligului care sa si puna botu pe vierme. in schimb am prins niste obleti de peste 15 cm (pescuit viteza) care au salvat oarecum partida. in acelasi loc cu o luna in urma la o varga de 5 m am prins cu nada lu benzar peste 50 de scobari in 4 ore. are si adi petrisor o filmare la varga in locul acela .

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 19:56 
Neconectat

hoglet scrie:
pandy scrie:
Totuși, cîteodată, mă întreb.....dacă am reușit să deslușesc tainele pescuitului scobarului la bolonieză sau vargă, cu o plută și o montură ultrafină, ce dreaq m-ar face să schimb stilul și să dau la feeder ???? :roll: :roll: :roll: Zic și eu... ;) ;) ;)
Hoglet știe de ce!!! (și mulți alții ;) ;) ;) )

pandy, e cel mai fain e pescuitul la bolo!! am cateva modele de plute de la tine cu care dau, imi plac enorm! o sa fac niste poze ca sa vada si bajetii...
pun pariu ca daca vine un artist la feeder si da unde am prins eu in toamna asta nu va face treaba mai buna decat mine. apa fiind mica, oltul nu prea lat, am convingerea ca exemplarele faine s.ar speria, asta e opinia mea...

Nu-l subestima un feedera,s-ar putea sa ai surprize! :lol:

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 20:48 
Neconectat

hoglet scrie:
levente, paraul ala il stiu! chiar nu are scobar pe el. unde are legatura cu oltul este foarte ingust, parca ar fi un sant. mai sus in zona unde trece prin sat e foarte mic.vara nu stiu daca e mai adanc de 25 cm si asta pe toata zona care strabate satul si unde intra in padure. poate ca, cu ani in urma a fost scobar pe el. oltul, de vreo 5,6 ani si.a schimbat cursul in zona unde se varsa aita medie.
am fost acum vreo luna in gherla, mi sa parut foarte fain somesul in zona aia! ai pescuit pe acolo?

Locul de care zici tu este in aval de localitatea Aita Mare, unde paraul acela se varsa in Olt, acolo intr-adevar este mic si ingust. Locul de care zic eu este in amonte, dupa localitatea Aita Mare, la iesirea din Aita Medie, in vale, unde deja este zona montana. Si acolo paraul este pe alocuri foarte ingust si mic, insa sunt ceva coturi unde sunt gropane de peste 2m adancime, pe o portiune de aproximativ 5-6m, dupa care brusc apa devine mica, putin peste glezne. Locurile acelea sunt niste mine de aur. Tind sa cred ca inca tin scobari si cleeni de dimensiuni apreciabile. Am fost de concediu anul trecut acolo, chit ca am pescuit doar o ora si ceva, dupa clean, timp in care am prins vreo 3-4 exemplare sub dimensiune si una in jur de 30cm.
Stiu Somesul la Gherla, da intr-adevar par niste zone foarte bune de pescuit, dar din pacate ca sa ai ceva sanse sa si prinzi ceva, trebuie sa iesi din oras si sa cauti zone mai linistite.

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 20:52 
Neconectat
Administratorul site-ului

Off topic !
Hoglete, uite aici probă de clean :lol: :lol: :lol:
Telematch Persicus Elephant 5,20 m, Toray Super Strong de 0,14 fără forfac, Mustad de 10, plută Pandy Perra - B de 1,5 gr. și lăcuste la greu :lol:
Chestia e că m-am dus după...scobar, doar cu vierme și pîine la mine :lol: :lol: :lol: . I-am căutat vreo trei ore și nu am dat de ei, motiv pentru care m-am apucat de vînat lacuste, am schimbat bolonieza cu telematch-ul (că era deja montat cum am scris mai sus)....și în cîteva ore de tatonare prin șuvoaie puțin adînci, la tîrîș, l-am executat.
O să mai caut ceva poze să-ți prezint niște piese ce tind către 3 kile bucata :lol: :lol:

Imagine

http://pandyfloats.com/site

https://www.facebook.com/pandyfloats

Imagine

Ultima oară modificat de pandy pe 05 Dec 2015, 05:38, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 21:01 
Neconectat

pandy scrie:
, am schimbat bolonieza cu telematch-ul (că era deja montat cum am scris mai sus)....și în cîteva ore de tatonare prin șuvoaie puțin adînci, la tîrîș, l-am executat.

Si care a fost avantajul telematchului in raport cu bologneza ?
Si cu bolo se putea pescuii la taras, care e smecheria ?

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 21:09 
Neconectat
Administratorul site-ului

[quote="rcorbu"

Si care a fost avantajul telematchului in raport cu bologneza ?
Si cu bolo se putea pescuii la taras, care e smecheria ?[/quote]

Niciuna :lol: :lol:
E doar un telematch foarte fin și ușor cu acțiune de vîrf, carbon super, cumpărat acum cîțiva ani, personal, din Italia. Mi-e drag, e pe mîna mea și-l port după mine ca și rezervă cu montaj gata făcut pentru clean. Negăsind scobarul în zonă, am schimbat bolonieza, echipată cu o altfel de montură, cu telematch-ul cu pluta morcov. Atîta tot :lol: :lol: :lol:

http://pandyfloats.com/site

https://www.facebook.com/pandyfloats

Imagine

Ultima oară modificat de pandy pe 12 Apr 2018, 20:16, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 21:14 
Neconectat

dale tamas scrie:
. in acelasi loc cu o luna in urma la o varga de 5 m am prins cu nada lu benzar peste 50 de scobari in 4 ore. are si adi petrisor o filmare la varga in locul acela .

Si nu vedem si noi filmarea ?
O pune Adi pe youtube ?

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 23:00 
Neconectat

Levente scrie:
hoglet scrie:
levente, paraul ala il stiu! chiar nu are scobar pe el. unde are legatura cu oltul este foarte ingust, parca ar fi un sant. mai sus in zona unde trece prin sat e foarte mic.vara nu stiu daca e mai adanc de 25 cm si asta pe toata zona care strabate satul si unde intra in padure. poate ca, cu ani in urma a fost scobar pe el. oltul, de vreo 5,6 ani si.a schimbat cursul in zona unde se varsa aita medie.
am fost acum vreo luna in gherla, mi sa parut foarte fain somesul in zona aia! ai pescuit pe acolo?

Locul de care zici tu este in aval de localitatea Aita Mare, unde paraul acela se varsa in Olt, acolo intr-adevar este mic si ingust. Locul de care zic eu este in amonte, dupa localitatea Aita Mare, la iesirea din Aita Medie, in vale, unde deja este zona montana. Si acolo paraul este pe alocuri foarte ingust si mic, insa sunt ceva coturi unde sunt gropane de peste 2m adancime, pe o portiune de aproximativ 5-6m, dupa care brusc apa devine mica, putin peste glezne. Locurile acelea sunt niste mine de aur. Tind sa cred ca inca tin scobari si cleeni de dimensiuni apreciabile. Am fost de concediu anul trecut acolo, chit ca am pescuit doar o ora si ceva, dupa clean, timp in care am prins vreo 3-4 exemplare sub dimensiune si una in jur de 30cm.
Stiu Somesul la Gherla, da intr-adevar par niste zone foarte bune de pescuit, dar din pacate ca sa ai ceva sanse sa si prinzi ceva, trebuie sa iesi din oras si sa cauti zone mai linistite.

Levente, acum vreo 8-10 ani am fost si eu de cateva ori pe Aita acolo unde zici!( Am fost cu un amic care stia zona) Tin minte, ca am fost uimit ce gropane adanci sunt acolo, la cat de mic este raul! Frumoase locuri... ;)

Sus

MesajScris: 14 Dec 2015, 19:45 
Neconectat

poze

Fişiere ataşate:
12398972_1183093645054085_1503885195_n.jpg
12398972_1183093645054085_1503885195_n.jpg [ 50.56 KiB | Vizualizat de 9104 ori ]
12386630_1183093651720751_2005264255_n.jpg
12386630_1183093651720751_2005264255_n.jpg [ 110.82 KiB | Vizualizat de 9104 ori ]
12366964_1183093621720754_812927203_n.jpg
12366964_1183093621720754_812927203_n.jpg [ 46.92 KiB | Vizualizat de 9104 ori ]
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC [ DST ]