Salut!
Pentru Alexandru Alanei: Am o rubeziana de 10 m. E una cu performante modeste si nu e momentul sa investesc in alta noua si mai buna. Motivul pentru care imi trebuie o bolo e ca nu necesita mult echipament, ma instalez rpd pe locul de pescuit. Am un baietel de 2 ani jumate si timpul pentru pescuit e limitat. Cu rubeziana o sa pescuiesc dupa ce va mai creste si pot sa l iau cu mine, dar pana atunci ma rezum la feeder si bolo. Pe lacuri, cel mai in sud am ajuns la barajul din dreptul halei de la Șișcani si am pescuit la caras la vreo 500 m de porti in aval, dar asta se intampla acum multi ani. In rest, cel mai des, la racaciuni, pe lac, la padure si in porti. Pescuiam tot la bolo, dar de 7 m. Nu stapanesc tehnica match-ului, desi am una. Totusi, am auzit ca sunt mai bine populate lacurile din aval de racaciuni.
pentru Sollo: asa cum ziceam mai sus, am o bolo de 7 m, dar mi as dori una de 8 m pentru ca ma ajuta sa pescuiesc un pic mai departe la retinut (in șpan, cum ii zice tehnicii un batran pescar din Bacau) pe Siret. In plus, nici asta nu e foarte performanta, deci grea. In ceea ce priveste oboseala, ai dreptate, dar atunci cand pescuiesc la retinut, o pun pe suport sau o tin sub fund sau sub scaunul de pescuit. Si chiar daca pescuiesc tarand franat linia in aval, nu mi permit inca o jumate de zi de pescuit, deci nu sunt sanse sa ma doara mana. Referitor la modele, m-am oprit si eu asupra modelelor Fiume xxt, dar nu stiu pe care sa o aleg. in cataloagele Colmic 2014 si 2015 scrie ca xxt-ul 250 (nx-gen, cum ii zice de anu asta) are o actiune rigida, in timp ce 180-ul are o actiune usor progresiva, ”medium-stiff”, cum e expresia folosita in catalog. Pe langa asta, ma gandesc ca arareori voi folosi plute grele, peste 15 gr, deci ar fi suficient xxt 180. Pe de alta parte, mai e si royal-ul la colmic, modelul s-200. Si la Maver sunt multe modele cu actiune rigida, dar mi se pare ca sunt mai scumpe (Elite az. 6 si 7, care sunt mai vechi, Stark, Rebel, Eroica, etc). Pe langa asta au si modele ca bull sau grizzly, care e mai veche si care sunt create special pentru pesti mai grei si au un blank un pic mai robust, mai greu, utilizabil si cu linii mai groase.
In fond, sunt atat de importante diferentele dintre producatori asa mari ca Maver si Colmic, mai ales la modelele aproape de varful gamelor?
Referitor la actiunea lansetelor: pentru genul de pescuit pe care l-am indicat in primul post, se preteaza mai bine o actiune rigida sau e mai indicata una progresiva sau o combinatie intre astea doua?
Va multumesc pentru raspunsuri si va astept pe toti cu altele!
|