nicuB scrie:
Neamtul scrie:
Nu știu la voi dar la noi în zona cu pâine la cârlig nu iei mare lucru. Pana ai trăsătură la pâine te plictisești și te apuci sa mănânci tu pâinea. Ai mari șanse sa pleci cu buza umflata dar și cu burta umflata de la pâine.
Absolut gresit! La paine, mai ales iarna, se prinde spectacol si la noi. Sunt pescari care numai la paine dau. Daca te referi strict la zona unde locuiesti, adica in zona Parta-Peciu, e posibil, nu stiu ce sa zic. Dar in zona Albina-Dragsina, merge spectacol la paine.
Nu este greșit deloc! Poate pe Timiș o fi altceva, nu știu. Pe canale și Mureș nu iei nimic la pâine.
Eu sunt din Periam, nu am treaba cu Peciu și nici cu Parta.
Ca sa revenim la subiect, consider ca nu merita sa investești în nada cu renume adusa din import ca vezi doamne ar fi mai cu doua perechi. În momentul în care văd ca prind cu nada Benzar sau Maros și văd ca un strop de aditiv de la Senzor face diferența între un caras de 50gr și unul de 150gr și când mă gândesc ca oricum 95% nadele conțin aceleași prafuri și ca peștii mănâncă și cct de porc, atunci mă întreb pentru ce as cheltui o gramada de bani pe o nada vde sau sensas.
Eu cumpăr nada la pungi mari de minim 3kg, cât mai ieftină și îmi fac treaba cu ea foarte bine. A se vedea Dan Mitranescu și alții care dau cu mămăligă și porumb și prind pe rupte.
Nada scumpa nu prinde mai mult peste decât cea ieftina dar în schimb stie sa prindă pescari.
De multe ori diferența de preț intre o nada de 8lei/kg și una de 15lei/kg o face numele, transportul sau costurile de fabricație mai mari în unele tari, nu neapărat ingredientele.