RaduDan scrie:
Din pacate nu vorbeste prea mult despre pescuitul babustii intre ape...aici ai putea vorbi un pic Alex despre cum ai pescuit atunci la concursul acela dintre Cluj-Turda-Salaj...a fost bine ce ai facut, adica a fost o varianta de abordare a babustei intre ape...
concursul a fost pe echipe si s-a tinut in primavara, pe faimosul Rediu
pescuit la rubeziana 11,5m , nada clasica de babusca ... eu am avut gros gardon.
la jumatatea primei manse prindeam destul de naspa, vecinii de stand luau babusca in apropierea fundului... am pus o mini cupa pentru kit, si o umpleam cu nada de fiecare data cand duceam rubeziana in larg. efectul a fost instantaneu, babusca s-a ridicat intre ape si a inceput sa se hraneasca FOARTE agresiv. dupa cateva minute vecinii de stand au ramas fara peste in fata
si eu aveam frecventa f buna, dar pestii nu erau mari.
in mansa a doua am incercat aceeasi smecherie, la 10m dar nu a mers la fel de bine.
observatie:
daca in loc de nada, aveam pamant cu fui sa bag in minicupa, efectul era si mai puternic si poate reuseam sa selectez.
daca nada facea nor foarte puternic, speria babusca.
Aceeasi smecherie am icnercat-o si in afara concursului, in antrenament ca sa zic asa, dar fara un rezultat concludent!