zsolt scrie:
Fiecare cu ce il doare, nu vreau sa intru in polemici! Si io consider crapul cel mai destept peste care invata cel mai repede! Problema e ca pestii evolueza mai repede ca aia 49 de pescari din 64 care n-au prins crap! Si daca iau in calcul ca procesul de evoluare e foarte accentuata adica intr-un an ?????nu avem de ce sa temem de suprematia robotilor ca vine era crapilor!Mai ramane de rezolvat sa iasa pe mal si sa reziste fara apa dar in vreme ploioasa cred ca deja se descurca!
Nu esti in toate apele
A fost odata o balta numita Doripesco ce avea mult crap si pentru crap venea lumea..... a fost si poate ca o sa mai fie daca administratia intelege sa mai bage si inapoi din banii incasati .... cel putin anul asta nu le putem baga de vina atat de mult intrucat nimeni nu cred ca si-a dorit sau s-a asteptat sa moara atat de mult peste in primavara, nu e singura balta cu problemele astea dupa iesirea din iarna, conteaza insa ce va face pe viitor. Au resurse, mijloace si bani sa remedieze situatia ( si ar putea sa o faca foarte repede ) , dar asta inseamna sa bage ceva inapoi in balta pentru pescari nu in buzunar pentru SPA-uri ....
Cu toate astea, s-a remarcat ca si in conditiile acestea, peste putin si mofturos, in prima zi locurile 1 si 2 in sector au fost ocupate in proportie de 90 % de pescari care confirma constant la concursuri, asadar, bulanul a avut ceva de spus dar trebuia combina si cu ceva rutina in concursuri.
In a 2-a mansa a fost chiar mai trist decat in prima, daca este sa o gandim la rece, ceva s-a intamplat chiar si cu pestele ala putin care mai este in balta, totusi nu prea are cum sa se prinda mult mai putin decat in mansa 1 doar tinand cont de densitate, probabil au fost si alti factori ...
Claie peste gramada, eu am fost ala care a sustinut inca de acum 3 ani ca incepe sa se strice treaba cu balta din cauza densitatii de peste , devine un concurs de casting si bulan, mai putin un concurs de stiinta si din pacate mult mai putin atragator pentru concurenti ... una este sa nu iesi pe podium dar ai prins in medie 40-50 kg / mansa si alta este sa iei 2 puncte in sector cu 3 kg de peste .... asta da involutie a baltii.
Probabil ca editia asta este una din ocaziile in care felicitarile pentru participare isi au pe deplin sensul , daca nu ar fi fost vorba de respect reciproc si respect pentru organizator , inca din antrenamentul oficial ramaneam vreo 40 si dupa prima mansa cred ca mai ramaneam de un sector
.
Cat despre locuri care dadeau peste si tineau peste indiferent de cine ce pescuia, nu cred ca au fost mai mult de 4-5 , restul locurilor au trebuit fi pescuite....in caz contrar, ar fi trebuit sa se scoata peste in ambele manse pe locurile respective... zic si eu acum...
Multumim Givadi pentru organizare si respect celor care au indurat chiar si 3 zile fara crap pe balta cu " cea mai mare densitate de crap din centrul tarii " .....