Mihai25 scrie:
Multumesc pentru sfaturi!
Foarte utile recenziile de pe forumul italian, un google translate in engleza si am reusit sa le citesc.
O sa imi iau Colmic. Ca si mulineta ceva 2000-2500 standardul de la shimano ar merge ?
Depinde la ce vrei sa o folosesti. Daca pentru un scobarit sau pentru pesti de talie mica, medie pe curgatoare, atunci din punctul meu de vedere, o mulineta de 1000 este suficienta, pentru ca mai mult o sa pescuiesti la putin peste lungimea lansetei, cazul in care, mulineta o sa fie folosita foarte putin, in schimb castigi la greutate, tot ansamblul fiind mai usor.
In plus de asta, genul acesta de pescuit este cel mai precis pe curgatoare (lansezi prinzand firul intre inelul de plecare si al doilea inel).
Daca vrei sa o folosesti pe lacuri mai mult, atunci acolo, poate o mulineta de 2500-3000 ar fi mai indicata, cazul in care poate nu stai toata ziua cu lanseta in mana.
Gama Energhia de la Trabucco, este varful lor de gama si sunt niste lansete foarte reusite cu actiune fast si progresiva, ce te ajuta mult la intepare. Fiume nu am avut, deci nu ma pot pronunta.