Nu prea am mai vrut sa scriu ceva, insa vad ca nimeni nu doreste sa raspunde invitatiei si cum politicos ar fi sa o faca cineva ...
Cazare - cabana 1 de langa lac. Curat. Din pacate, fara curent si fara apa. Cu toaleta ecologica. Fara un loc de depozitare al gunoiului (l-am ars, ce am putut).
Balta - Mal dificil. Este necesara intarirea malului. Substrat neregulat. Un canal undeva la 11-15 m (difera, functie de standuri) apoi un prag de inaltime 15-25 cm, de latime variabila. Adancimea in canal: cca. 1.10m-1.30m.
Pescuit:
Nu am putut veni la antrenament asa ca am nimerit direct in mansa I, pe standul 10. Am sondat apa, am gasit canalul la 11-13m, apoi un prag de latime destul de mare. Am aruncat 75% din nada la inceput, la 12.5m. Nici o trasatura - pestii se hraneau dincolo de prag, ca atare am scos match-ul si am crosetat cativa pesti cu nada care mi-a ramas la match. Timp pierdut cu rubesiana (am uitat prolunga acasa). Altii au folosit baniere de 2m si au depasit pragul. Am mai pierdut timp tot incercand sa vad daca au aparut pestii pe vadul nadit. La match, am inercat sa creez o dara de nada spre vadul nadit, astfel ca am risipit si cei 25% din nada pe suprafata mult prea mare, degeaba. Loc 6, 1kg. Punctele putine s-au facut pe capetele de sector si in vecinatatea lor cu rare exceptii.
Mansa II. Acelasi stand 10. Lectie invatata. Am marcat firul la match, la cca. 25m, am nadit pe pluta toata mansa si am reusit un loc III pe sector.
Mansa III. Standul 14. Antecap de sector, cu Cuby pe capat de sector. Am gasit canalul pana la 13m, apoi in dreapta un culoar (fara prag) si in stanga pragul la 14m. Am crezut ca am gasit cheia succesului astfel ca am nadit in dreapta pragului, pentru a imi bloca pestii pe versantul drept al pragului si am mai nadit la match, pe culoar. Am pescuit la rubesiana, la 13m. Dupa 1-1,5 ore am gasit pestii pe prag in stanga. Am avut multa iarba, multi nervi
Dupa 2 ore am realizat ca imi trebuia un carlig mai mare, porumb (pe care nu il aveam la mine
) pentru a scapa de rosioare si a lua crapi mai mari. Apa a crescut in timpul mansei. Loc. V, nervi gramada etc.
Vineri seara a cazut grindina si in fiecare seara/noapte a plouat astfel ca pestele s-a refugiat in ape mai calde, pe platouri. In antrenament am inteles ca s-a prins in canal (a batut vantul din fata si pestii au trecut pragul???) astfel ca strategia aleasa in prima mansa parea sa fie corecta!
Cl.:
Balta are peste (rosioara, caras, crap).
Poate, pentru uniformizarea sanselor standurilor si pentru circulatia pestilor (venirea lor pe nada) ar fi utila nivelarea substratului (facut ceva gen Cornesti). Nu stiu ce trebuie facut pentru a mai scadea din potentialul capetelor de sector (capetele si/sau antecapetele au castigat mansele).