Pescuit Stationar

Acum este 24 Noi 2024, 11:00

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 184 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CUPA APULUM 2010 2-3-4 IULIE
MesajScris: 05 Iul 2010, 14:51 
Neconectat
Moderator global

Am ajuns si pe mult laudata "pista de stationar" de la Sacel si am ramas cu un gust amar dupa cite s-au povestit si s-au promis pe aici . Aceasta BALTA este departe de a fii inca o pista de concurs . Pentru a mai convinge oamenii sa mai concureze aici ar trebuii sa se intimple citeva lucruri esentiale cum ar fii :
1.Indreptarea malurilor
2.POPULAREA CU PESTE cel putin 4-5 tone si scoaterea in echivalent a fitofagului .
3.Stabilizarea apei .

Pescuitul din prima mansa nu a avut nici o logica , nu s-a putut face nici o strategie , toti concurentii fiind obligati sa vineze pestii care nu puteau fii tinuti pe nada , nu raspundeau la nada , si se prindeau cu totul haotic . Mansa a doua lucrurile au mai revenit la normal , pestii raspundeau cit de cit la nada si am putut face o constanta tot timpul mansei .
Toate problemele mentionate mai sus se datoreaza faptului ca este insuficient peste si apa nu a fost stabila , fiind cind in crestere cind in scadere . De povesti si promisiuni sintem plini pina la refuz , si preveneam pe aici ca pe concurenti nu-i minti de doua ori .

In rest organizarea foarte proasta : fara aer conditionat in standuri , fara covoare rosii de primire , fara majorete , fara Tudose cu manusi albe si papion la servire ......nu mi-o placut :twisted: :twisted: ...nu mai vin :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 05 Iul 2010, 16:24 
Neconectat
Moderator global

Subscriu si eu la ce au zis baietii mai sus, adica trebuie indreptat malul, fiindca sectorul de pe coada baltii nu e bun deloc, nu e egal; trebuie scos fitofagul si compensat cu peste de concurs fiindca fitofagi sunt miliarde :!:

Sus

MesajScris: 05 Iul 2010, 17:04 
Neconectat

neaparat mai trebuie bagat peste!!!! :!: :!: :!: :!: :!:

Sus

MesajScris: 05 Iul 2010, 20:38 
Neconectat

Alin Barastean scrie:
neaparat mai trebuie bagat peste!!!! :!: :!: :!: :!: :!:

Dar nu crap :!: :!: :!: :!: :!: ......parerea mea :twisted:

Sus

Subiectul mesajului: CUPA APULUM 2010 2-3-4 IULIE
MesajScris: 06 Iul 2010, 05:28 
Neconectat

adi suciu scrie:
Am ajuns si pe mult laudata "pista de stationar" de la Sacel si am ramas cu un gust amar dupa cite s-au povestit si s-au promis pe aici . Aceasta BALTA este departe de a fii inca o pista de concurs . Pentru a mai convinge oamenii sa mai concureze aici ar trebuii sa se intimple citeva lucruri esentiale cum ar fii :
1.Indreptarea malurilor
2.POPULAREA CU PESTE cel putin 4-5 tone si scoaterea in echivalent a fitofagului .
3.Stabilizarea apei .

Pescuitul din prima mansa nu a avut nici o logica , nu s-a putut face nici o strategie , toti concurentii fiind obligati sa vineze pestii care nu puteau fii tinuti pe nada , nu raspundeau la nada , si se prindeau cu totul haotic . Mansa a doua lucrurile au mai revenit la normal , pestii raspundeau cit de cit la nada si am putut face o constanta tot timpul mansei .
Toate problemele mentionate mai sus se datoreaza faptului ca este insuficient peste si apa nu a fost stabila , fiind cind in crestere cind in scadere . De povesti si promisiuni sintem plini pina la refuz , si preveneam pe aici ca pe concurenti nu-i minti de doua ori .

In rest organizarea foarte proasta : fara aer conditionat in standuri , fara covoare rosii de primire , fara majorete , fara Tudose cu manusi albe si papion la servire ......nu mi-o placut :twisted: :twisted: ...nu mai vin :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

D-voastra enumerati citeva din motivele gustului amar ce vi-a ramas dupa ce ati pescuit la Sacel. Desigur sunt si greseli de amenajare, cum de altfel fiecare poate gresi, nu !? (vezi gramatica textului scris de Dvs.si subliniat de mine).

E foarte usor sa "vinezi" greselile cuiva. Si sa-l pui la zid pentru asta. Dar nu cred ca este elegant, din respect pentru meritele care le are, chiar daca nu convine, dupa cum se poate citi mai sus. Doar pentru buna-intentie de a face ceva, merita cel putin scuza unor greseli inerente inceputului !
In ce priveste ideile de amenajare cu aer conditionat, etc le consideram drept glume, de aceea le scuzam.

In ce priveste alinierea malurilor, aveti perfecta dreptate. Vom incerca sa refacem o data ce timpul va permite. Am avut in luna iunie o incercare de 2 zile, dar timpul s-a schimbat brusc si de atunci nu s-a mai putut face nimic. (dar se si vede, pentru cei care bine-inteles, vor sa vada).

Pestele-fitofag, la fel, a existat o incercare de aliniere a efectivului la nivelul cerut de stationar si vom mai incerca. Bazinul a fost "eliberat" de fitofag prin "navodire", in cea mai mare parte, in toamna lui 2009. Dar, din pacate, iazul nu poate fi golit in intregime. Ramine un "ochi de apa" de aprox. 8-9 ha, cu o adincime medie de aprox. 1m, in care ramine o diversitate mare de peste, necontrolabila. Daca am continua trierea lui, ar insemna "macel". Moare si ce nu dorim. Asta este problema.

Vom incerca in cursul lunii iulie, sa mai scoatem ceva din fitofag, dar asta la "apa mare". Deci sansele de reusita sunt mai mici, dar va ajuta oricum. In asa fel incit sa prezentam un alt efectiv, inainte de CUPA TUBERTINI, ce se va desfasura la sfirsitul lunii.

Remarca D-voastra referitoare la cantitatea "suplimentara" de peste nu este justa. E bazata pe o apreciere incoreta, continutul de oxigen ala apei este 6 mlg/litru de apa dizolvat, adica o apa f.buna, poate tine si pastrav (fara a fi furajat intensiv). Dar gradul de primenire este prea redus. Volumul piriului Mag este instabil, nu luati in calcul "viitura" de apa venita in ultima saptamina. Este o exceptie. Cunoastem veri (chiar si anul trecut) in care volumul de primenire era sub 0,1 m/sec.. La o asemenea situatie, cele 5 tone "cerute de matale" ar fi primele cu burta in sus.

Ma intreb, atunci, ce este mai ieftin, pentru mine, sa suport critica si refuzul celor 25 de lei, echivalentul taxei de pescuit, pe care D-voastra sunteti dispus sa o achitati pentru o vizita de 1 zi la PISTA DE STATIONAR SACEL 4, sau tone de peste mort, si asta peste 1 luna cind probabil va fi seceta. Se cunosc situatii similare, recent chiar (vezi Zau de C, Lates, etc.)

Nivelul si fluctuatia apei, care nu a fost bine controlata, este o aberatie. Sunt amenajari in Romania, care in saptamina trecuta, au pierdut tot pestele, datorita "apelor mari". Toate lacurile de la Sacel, au deversat. La Mandra, pe 1 Alamor, apa a trecut in regim de viitura, 1 m peste deversor, timp de 9 ore. Ce poti controla la apa care vine din amonte, in cantitate ce depaseste capacitatea de tranzit a amenajarii ?
De aceea, consideram afirmatia D-voastra, la acest subiect, total incorecta si rupta de realitate.

Din toate cele enumerate de noi mai sus, consideram ca aveti dreptate sa nu mai veniti pe la noi.

Michel D., adm.balti.

Sus

MesajScris: 06 Iul 2010, 06:08 
Neconectat

Dupa interjudetene am asteptat acest concurs sa vad ce se intampla ... Adevarul este ca acel canal excavat nu trebuia facut! Pestele nu raspunde la nada si sta in anumite locuri. Unele standuri au iarba in fata, altele nu!
Datorita neregularitatilor subtstratului, pestele circula doar pe anumite culoare, avantajand astfel anumite standuri si dezavantajand altele! Aici nu e vorba de o critica peiorativa insa aceasta balta se vrea una de competitie.
Am dat exemplu Cornesti I, in zilele ei bune - adancime constanta, pestele circula si raspundea la nada.

Sus

MesajScris: 06 Iul 2010, 08:08 
Neconectat

Probabil ca balta nu s-a ridicat la nivelul reclamei agresive si promisiunilor facute pe aici. De aceea sunt competitiorii nemultumiti. Asteptarile erau prea mari...presupun. Oricum, bafta in concretizarea proiectului.

The more I practice the luckier i get!

Sus

MesajScris: 06 Iul 2010, 08:48 
Neconectat

logitax scrie:
adi suciu scrie:
1.Indreptarea malurilor
3.Stabilizarea apei .

D-voastra enumerati citeva din motivele gustului amar ce vi-a ramas dupa ce ati pescuit la Sacel. Desigur sunt si greseli de amenajare, cum de altfel fiecare poate gresi, nu !? (vezi gramatica textului scris de Dvs.si subliniat de mine).

E foarte usor sa "vinezi" greselile cuiva. Si sa-l pui la zid pentru asta. Dar nu cred ca este elegant, din respect pentru meritele care le are, chiar daca nu convine, dupa cum se poate citi mai sus. Doar pentru buna-intentie de a face ceva, merita cel putin scuza unor greseli inerente inceputului !
In ce priveste ideile de amenajare cu aer conditionat, etc le consideram drept glume, de aceea le scuzam.

In ce priveste alinierea malurilor, aveti perfecta dreptate. Vom incerca sa refacem o data ce timpul va permite. Am avut in luna iunie o incercare de 2 zile, dar timpul s-a schimbat brusc si de atunci nu s-a mai putut face nimic. (dar se si vede, pentru cei care bine-inteles, vor sa vada).

Pestele-fitofag, la fel, a existat o incercare de aliniere a efectivului la nivelul cerut de stationar si vom mai incerca. Bazinul a fost "eliberat" de fitofag prin "navodire", in cea mai mare parte, in toamna lui 2009. Dar, din pacate, iazul nu poate fi golit in intregime. Ramine un "ochi de apa" de aprox. 8-9 ha, cu o adincime medie de aprox. 1m, in care ramine o diversitate mare de peste, necontrolabila. Daca am continua trierea lui, ar insemna "macel". Moare si ce nu dorim. Asta este problema.

Vom incerca in cursul lunii iulie, sa mai scoatem ceva din fitofag, dar asta la "apa mare". Deci sansele de reusita sunt mai mici, dar va ajuta oricum. In asa fel incit sa prezentam un alt efectiv, inainte de CUPA TUBERTINI, ce se va desfasura la sfirsitul lunii.

Remarca D-voastra referitoare la cantitatea "suplimentara" de peste nu este justa. E bazata pe o apreciere incoreta, continutul de oxigen ala apei este 6 mlg/litru de apa dizolvat, adica o apa f.buna, poate tine si pastrav (fara a fi furajat intensiv). Dar gradul de primenire este prea redus. Volumul piriului Mag este instabil, nu luati in calcul "viitura" de apa venita in ultima saptamina. Este o exceptie. Cunoastem veri (chiar si anul trecut) in care volumul de primenire era sub 0,1 m/sec.. La o asemenea situatie, cele 5 tone "cerute de matale" ar fi primele cu burta in sus.

Ma intreb, atunci, ce este mai ieftin, pentru mine, sa suport critica si refuzul celor 25 de lei, echivalentul taxei de pescuit, pe care D-voastra sunteti dispus sa o achitati pentru o vizita de 1 zi la PISTA DE STATIONAR SACEL 4, sau tone de peste mort, si asta peste 1 luna cind probabil va fi seceta. Se cunosc situatii similare, recent chiar (vezi Zau de C, Lates, etc.)

Nivelul si fluctuatia apei, care nu a fost bine controlata, este o aberatie. Sunt amenajari in Romania, care in saptamina trecuta, au pierdut tot pestele, datorita "apelor mari". Toate lacurile de la Sacel, au deversat. La Mandra, pe 1 Alamor, apa a trecut in regim de viitura, 1 m peste deversor, timp de 9 ore. Ce poti controla la apa care vine din amonte, in cantitate ce depaseste capacitatea de tranzit a amenajarii ?
De aceea, consideram afirmatia D-voastra, la acest subiect, total incorecta si rupta de realitate.

Din toate cele enumerate de noi mai sus, consideram ca aveti dreptate sa nu mai veniti pe la noi.

Michel D., adm.balti.

Eu cel putin nu am postat anterior cu rautate cand am enumerat unele inconvieniente la balta si la peste, dar daca asa se pune problema cu dreptatea eu stiu sigur ca ce am scris este total adevarat, poate sa-mi confirme multi altii care poate nu au asa tupeu sau experienta in competitii. Mai vreau sa spun ca eu nici nu eram pe lista cu participanti si totusi am venit la acest concurs ...... .
Nu imi place sa intru in polemici si sa ma scuz ca nu am pescuit bine sau ca a fost nada de vina ,dar cred ca am facut tot ce era posibil de facut dar in zona aceea nu era peste si nici nu raspundea la nade.
Deci in concluzie la toate acestea nu voi mai participa la concursuri pe balta Sacel , si o sa faca multi ca mine .

Sus

MesajScris: 06 Iul 2010, 09:39 
Neconectat
Moderator global

[quote="logitax.........

Nivelul si fluctuatia apei, care nu a fost bine controlata, este o aberatie. .......

Michel D., adm.balti.[/quote]

Cred ca este cazul sa intervin aici cu urmatoarele remarci.

1.Despre taxa de pescuit versus pista de stationar , trebuie sa va reamintesc dle Dalacu faptul ca dvs ati solicitat informatii despre cum trebuie sa fie o asemenea pista.Noi v-am sfatuit , care cum a putut mai bine in aceasta privinta.NU V-A CERUT NIMENI SA FACETI ACEASTA PISTA , V-ATI OFERIT SINGUR.
Deci , ce va ramane de facut , este sa analizati ce prioritate aveti , pista stationar sau crestere intensiva a fitofagului.Daca se doreste pista de stationar , cred ca trebuie sa luati in calcul criticile aduse de participanti , care dupa parerea mea sunt constructive multe din ele.
Tot ce trebuie facut , este redistribuirea pe specii a pestilor , ceea ce nu cred ca este mare lucru pt. dumneavoastra.Partea cu malurile drepte , infrastructura , se poate rezolva.Sa nu uitam ca s-au inceput lucrarile doar de vreo 2 luni.

2. Nivelul apei a fluctuat in prima mansa , concurentii au pus semne(este o practica uzuala) , fluctuatiile in cele 4 ore fiind si cu + si cu - , in limita a 5-6 cm.
Oricum , tinand cont de nivelul ploilor din ultima perioada , nu cred ca se poate acuza reaua vointa , asta a fost... Ma gandesc acum ca erau variante de a organiza pe Mures , pe apa curgatoare...

3.Multi din cei care au participat s-au prezentat pentru Cupa Apulum in special si abia apoi pentru a testa pista Sacel.Nu cred ca este cea mai buna idee sa va luati la harta cu ei , caci riscati ca pe viitor sa participe in jur de 10-15 concurenti si nu cred ca este cea mai buna directie...
In concluzie , cred ca este nevoie sa fim mai toleranti unii cu altii ,cred ca sa se poata realiza ceva bun.Nu este benefic nici proprietarului locatiei sa se certe cu concurentii , caci se duce-n beep locatia sa(vezi Sarulestiul pentru organizatorii de competitii si pentru concurenti) , iar concurentii pot sa-i mai dea putin ragaz , caci totusi omul a incercat sa faca ceva singur , pe banii sai.Si ar fi pacat sa faca ceva aiurea...Deci , daca se poate remedia ceva pana in sezonul viitor , este cazul sa se remedieze , caci termen mai lung nu cred ca este posibil sa se acorde...Anul acesta cred ca trebuie considerat an de tatonare a pistei Sacel , acum se stie ce trebuie facut , daca se doreste sa se faca este bine , daca nu ... iarasi este bine.
Acum beti un pahar cu apa fiecare si reganditi aspectele.

Sus

Subiectul mesajului: CUPA APULUM 2010 2-3-4 IULIE
MesajScris: 06 Iul 2010, 17:13 
Neconectat

D-lui Alin Tudose si tuturor celor care gindesc la fel !

ce prioritate aveti , pista stationar sau crestere intensiva a fitofagului.

Nu punem la indoiala ca prioritatea a fost, este si ramine PISTA DE STATIONAR. Fitofagul este o mostenire nedorita si vom face "tot ce ne sta in putinta de a scapa de el". Asta s-a si intimplat pina acum, dar in faza premergatoare lucrarilor din iarna.
Vom actiona in consecinta si la CUPA TUBERTINI, vom prezenta un efectiv de peste "reconditinat".
Nu putem pune la indoiala buna noastra intentie de a aduce PISTA DE STATIONAR, la parametrii ceruti.

Tot ce trebuie facut , este redistribuirea pe specii a pestilor , ceea ce nu cred ca este mare lucru pt. dumneavoastra.Partea cu malurile drepte , infrastructura , se poate rezolva.Sa nu uitam ca s-au inceput lucrarile doar de vreo 2 luni.

Am precizat anterior, ca procedura de inlocuire a fitofagului cu crapcean, este o idee practica si f. realista. Pentru care, sincer, sunt si pregatit. Ramine de vazut despre ce cantitati, in substituire, putem vorbi in final.

Actiunea va incepe de saptamina viitoare, in speranta ca apele vor scade "ceva". La apa mare de acum, nici o sansa de a prinde peste, nici la navod deci ! Prognoza ne este favorabila ! Va tinem la curent.

Anul acesta cred ca trebuie considerat an de tatonare a pistei Sacel , acum se stie ce trebuie facut

Nu am inteles bine, pina acum, de ce nu este dispusa lumea, sa acorde circumstante unei echipe care face ceva, concret. Ca SACEL 4 s-a nascut din nimic. Sigur ca avem lucruri neterminate, cu imperfectiuni, cu promisiuni nerealizate, cu maluri strimbe si ape care ne inunda. Totul este foarte adevarat.
Dar cum ati fi facut D-voastra, in plina criza, cind se prabuseste o lume. Cind nu sunt bani si nici fonduri de tip "Brussels", apa de ploaie, fratilor ! Credeti cumva ca echipa SACEL nu si-ar dori mai mult ...?

Dorim sa ajungem acolo unde ne-am propus. Aveti incredere si rabdare. Noi vom reusi in acest sezon. Asa cum am promis.

Michel D., adm.balti.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 184 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Următorul

Ora este UTC [ DST ]