Pescuit Stationar

Acum este 26 Noi 2024, 03:34

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cupa Mondiala U22 Italia
MesajScris: 20 Aug 2010, 20:44 
Neconectat

Nu vreau sa raman dator cu niste explicatii vis-à-vis de campionatul mondial din Italia U22 , mentionand si lucrurile bune si lucrurile mai putin bune petrecute pe parcursul acestui concurs .

Incep cu lucrurile mai putin bune :

-lipsa bazei de selectie a concurentilor (asta e o mare problema a sistemului competitional romanesc in ceea ce priveste junioratul si femininul)
-dotare aproximativa a concurentilor (cu 3 kituri de marimi diferite , cu juvelnic gaurit,cu lipsa bara frontala scaun,cu lipsa linii, carlige, plute, fire adecvate pescuitului propriu-zis si multe altele ) nu ai ce cauta la un campionat mondial .
-carente majore in a tine pur si simplu roubesiana in mana ca sa nu mai zic de match .
-neindemanare in montatul instalatiei in stand ( cu greu s-au incadrat in 2 ore de pregatire insa in a2a zi de concurs au fost progrese vizibile)
-nu stiu sa faca o linie corecta sau sa lege o struna (majoritatea nici macar nu aveau o unghiera sau un cutter pentru taiat firul , majoritatea il taiau cu dintii )
-lipsa liniilor competitive facute de acasa
-lipsa cu desavarsire (exceptie Baba aprox. ) , a carligelor legate

-din lipsa acestora enumerate mai sus a rezultat si lipsa de mobilitate in alternanta distantei de pescuit (majoritatea dintre ei aveau un singur kit pentru 13 m cu o singura linie si pe acela il incurca la prima lansare )
-nu s-a inteles corect strategia de pescuit ( aici si eu si Radu avem mare parte din vina , nu am reusit sa ne facem corect intelesi , sau de vina o fi si strategia paralela pe care au facut-o 2 dintre ei )
- nu mai vorbesc de pescuitul la 50 m (pericol mare)

-Una peste alta s-a vazut lipsa orelor de pescuit in regim de concurs de inalt nivel , incepand de la amenajarea standului pana la asezarea liniei pe apa (baietii au luat exemplul prost a lui Benzar care vine la un concurs cu 2 kituri, o linie si castiga concursul , NU AU INTELES CA BENZAR ARE CAPACITATEA SI CUNOSTINTELE DE A SE ADAPTA PE LOC IN FUNCTIE DE COMPORTAMENTUL PESTILOR SI NU EZITA SA CREEZE PE LOC O ALTA LINIE , UN ALT STIL DE PESCUIT , UN ALT FEL DE NADIT ETC ETC … IN FUNCTIE DE CE ARE IN FATA IN ACEL MOMENT .(asta se numeste TALENT) si nu se poate compensa decat cu multa pregatire si antrenament anterior .Omul are foarte multe ore de pescuit in fel si fel de stiluri pe multe ape .

LUCRURILE BUNE

-baietii au fost uniti
-nu am vazut certuri intre ei , nici macar animozitati minore
-a fost o atmosfera placuta ,vreau sa cred ca toti am invatat ceva din aceasta deplasare (desi pentru mine a fost un dush rece )
- nu pot sa nu-l mentionez pe Doru Poiana (chiar daca e baiatu lu’ tata) care a fost singurul care a ascultat cat de cat indicatiile mele si ale lui Radu . Asta s-a vazut si in punctele obtinute de el .

CIRCUMSTANTE ATENUANTE

-baietii au participat pentru prima data la un campionat mondial
-au participat pentru prima data intr-o echipa (care este altceva fatza de individual)
-ceilalti concurenti s-au prezentat ca niste echipe rodate cu pregatire si logistica FIX egale cu a echipelor de seniori (Italia , Anglia ,Olanda etc ) , nu mai vorbesc de faptul ca au fost individual secondati de parintii lor , fosti sau actuali campioni mondiali .

ASPECTE CARE TREBUIE INVATATE IN VIITOR

-alegerea cu grija a concurentilor (nasol ca nu avem baza de selectie U22 )
-obligatoriu multiple antrenamente acasa
-antrenamente in regim de campionat mondial cu ceasul in mana
- cu dotare
- impachetat , despachetat
- colat viermi
- udat pamant
- preparat nada ( invatat mecanica nada )
- facut linii profe.
- tinut roubesiana in mana
- lansat si nadit cu matchul la punct fix
- etc
- etc
- ….

-asistati de un antrenor care stie ce sa le ceara si sa nu ii menajeze ( fara gluma trebuie armata curata )

PARTEA FRUMOASA

-cel mai mare castig pentru pescuitul romanesc este domnul Ion Poiana , paradoxal de modest nici pe departe nu s-a dat pescar desi stie pescuit , a reusit acolo unde nu se pot lauda multi , adica a atras sponsorizari si aici il las pe dansul sa scrie numele sponsorilor care nu au fost putini
- Ion Poiana un foarte bun organizator si administrator desi nu ai zice DAR privind de sus si in ansamblu nu ai cum sa nu remarci ca niciun fir de praf nu se misca fara stirea si aprobarea dumnealui , mai mult decat atat am avut mana libera sa cumparam absolut tot ce ne-a trecut prin cap pentru a pescui optim , nu s-a pus nicio secunda problema banilor chiar daca l-a sfarsit s-a depasit bugetul care nu a fost mic si domnul Poiana a suportat diferenta ( sincer nu mi s-a parut corect vis-à-vis de rezultat)
- realitatea e ca am avut parte de cea mai buna logistica pe care am vazut-o

MULTUMESC

- sponsorilor
- Poiana Ion
- Benzar
- Petruta Lucian ( un castig de viitor pentru pescuitul romanesc international )
- Gigione Crainicione ( nu degeaba a fost la multe campionate mondiale)
- DADY(a fost singurul care a dat informatii corecte despre pista,prin dl Gabriele)
- Celor care ne-au criticat constructiv

CONCLUZIE

-pentru a avea performante la un campionat mondial (valabil pentru toate categoriile ) trebuie sa devenim PROFESIONISTI
-asta inseamna :
- talent
- antrenament ( zile multe multe… de pescuit )
- cunostinte temeinice in domeniu
- dotare
- sponsori
- daca ceva din cele 5 puncte scartzaie sa nu avem pretentii ( a zburat puiul cu atza ca daca ai ceva talent vine si rezultatul ) MUNCA E TEMELIA
-asta e valabil in orice activitate

-sunt convins ca anul viitor cu ajutorul domnului Poiana nu avem cum sa nu facem un rezultat multumitor (oricum mai bun ca anul acesta) cu sau fara mine
-sincer imi pare rau pentru rezultatul obtinut

@ Suciule in a2a parte a mesajului tau ai fost chiar rautacios
@ Doru Poiana , nu am vorbit de fatza cu voi cu Benzar la telefon ca sa nu stric atmosfera in echipa

Respecte ,

Bogdan Constantinescu

Ultima oară modificat de bogdanpesc pe 21 Aug 2010, 10:02, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 20 Aug 2010, 22:20 
Neconectat

IMPRESIONANT...CONVINGATOR...SI NU IN ULTIMUL RAND, ELEGANT...ai reusit sa sintetizezi ...ceea ce ma chinui eu, de vre-o 2 ani...PRINTR-O POSTARE...drept urmre, eu TICA, ma-nchin tie... BOGDAN CONSTANTINESCU...pentru curajul avut.

Sus

MesajScris: 21 Aug 2010, 15:21 
Neconectat

multumesc de aprecieri TICA !

Sus

MesajScris: 25 Aug 2010, 18:17 
Neconectat

a mancat pisica tastatura?....pana acum erati ca vulturii
hai bagati comentarii constructive

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Ora este UTC [ DST ]