Marea la care ma refer este Mediterana.
Problema intalnita a fost ca imi este aproape imposibil sa realizez o selectare a capturilor si, in acelasi timp, sa protejez momeala de pestele mic si foarte mic.
Caz concret: pescuit de pe dig in Corfu. In imediata vecinatate a digurilor, in general in locurile care tin peste, se gaseste din abundenta acest chitic, a carui denumire stiintifica este Chromis chromis
...................................................
De gabarit cat caraselul "bricheta", traieste in bancuri, si prezinta caracteristica unei hraniri foarte prudente. Daca pui pe orice carlig care trece de 14 o momeala de dimensiunea unui viermus (bucata de rama de mare sa zicem) ti-o va ciuguli fara probleme. Iar daca pui carlig de 14 sau de 16 il iei pe chitic, ceea ce e practic acelasi lucru (timp pierdut si de cele mai multe ori si momeala).
Cu experienta nu foarte mare pe care o am in stationar si cea practic nula in stationarul marin, eu n-am reusit sa-i selectez pe astia. Pur si simplu, cand apareau o stergeam in alta parte
Poate au stationaristii cu state vechi de aici vreo idee
.
va spun sincer ca pina acum nu stiam nimic despre '' stationarul la mare ... '' !
tu nu mi-ai spus nimic despre ......