Pescuit Stationar

Acum este 09 Ian 2025, 23:34

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 80 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CALUGAR BRACONIER
MesajScris: 31 Dec 2010, 19:56 
Neconectat

@ nutzu...trebuie sa-ti spun un lucru....
nu sunt un dogmatic al bisericii si nu sunt deacord cu multe lucruri strict bisericesti. deasemenea, vorbim nu ca sa dovedim ceva anume dar am ascutit carligele , am dat cu ulei rubele si am spalat pantalonii norocosi la pescuit :lol: asa ca nu pot sa dorm ca ursu . sunt crestin ortodox si nu ma supar daca cineva face misto sau spune ceva anume. dealtfel s-ar bate cap in cap ...sa nu apuna soarele peste mania ta ...si...orice gand de suparare impotriva cuiva . pt 2011 imi doresc sa am rabdare si sa pot ierta mult mai multe decat in 2010.
citesc multe lucruri pe care nu credeam ca o sa le scrii doar din convingerea ta. daca accepti ca sursa necazurilor noastre suntem noi inseamna ca ai invatat jumatate din lectie. mai ramane sa faci in asa fel sa nu mai ai probleme . atunci ai invatat lectia toata .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: iar ca tema suplimentara sa inveti mecanismele prin care se pune in miscare totul. :lol: :lol: :lol: nu este greu.

ce inseamna sa fii crestin ortodox . ? nu vorbesc de alte forme de crestinism pt ca nu ma pricep .
1- sa respecti decalogul
2 - sa pui in practica invataturile lui IIsus.

observi ca nu am spus nimic de preoti pt ca am tot respectul si pentru cel mai pacatos dintre ei dar nu inseamna ca sunt deacord cu el. dealtfel de-a lungul timpului multe fete bisericesti au avut influente negative asupra temei . la vremea respectiva poate a fost buna masura de a considera oamenii incapabili sa-si gestioneze destinul . de aceea s-au luat unele masuri ...au ascuns multe adevaruri doar crezand ca asa vor proteja turma de sminteala :lol: :lol: :lol: tradu greere :lol: :lol: :lol: astfel au ciopartit biblia si au scos anumite texte cum sant capitolele scrise despre enoh ? - sper sa nu confund dar imi scapa numele- este cel care a fost rapit la cer in car de foc...au infirmat posibilitatea reincarnarii sau a entitatilor ET.
cu ET este simplu , papa -stiu ca nu-i ortodox- a afirmat anul asta sau anul trecut POSIBILITATEA existentei ET. dealtfel in vatican sunt niste documente secrete despre care oficialii statului au afirmat ca nu este bine sa fie facute publice...si atunci intreb ce nu este bine ...sa cunoastem adevarul?
despre reincarnare este simplu si acum imi vine in minte o discutie a lui IISUS cu apostolii ....AU CINE ATI CREZUT CA SUNT ...A INTREBAT IISUS...raspunsul apostolilor ...reproduc pt ca nu stiu pe derost...la inceput ilie sau moise DOAMNE ...pai si ilie si moise erau morti demult .
cu alte cuvinte vreau sa scot in evidenta faptul ca anumiti oameni in anumite momente ale istoriei au luat decizii considerate acum gresite . nu au nici o legatura greselile de atunci cu credinta in divin.
asta referitor la razboaie....aaa acum vedem preoti homo , betivi , :lol: branconieri....etc...nu inseamna ca religia este gresita.
28 MIL DE COPII...nu stapanesc domeniul , stiu cate ceva si incerc sa-ti explic .
problemele pe care le-am avut in vietile anterioare - lectiile neinvatate- trebuie sa le rezolvam in viata asta.
de exemplu daca in viata trecuta am fost torturat de un om si nu l-am iertat , in viata asta voi fi pus in situatia inversa . adica voi avea posibilitatea sa-l torturez . daca o voi face nu voi evolua spiritual , nu voi rupe cercul si o sa ne tot chinuim eu si el pana ne vom ierta .
daca voi dusmani de moarte un om in viata asta , in viata urmatoare vom fi frati . daca nici ca frati nu ne vom iubi - platonic - atunci in viata viitoare vom fi siamezi . sunt interpretari .
copii care mor ...cum cred eu....multi dintre ei mai au putin pana sa rupa lantul reincarnarilor si sa se mantuiasca adica sa se uneasca pe deplin cu DUMNEZEU. ca sa faci asta trebuie sa fii pur asa cum ai spus . daca ai trai mai mult deja pacatul vietii isi v-a pune amprenta si iti v-a amana mantuirea.
o sa fiu intrebat ...bine bine dar de ce sa mor...
omul este facut din carne -ratiune - invelis astral - suflet. toate 4 au fost studiate stiintific.
carnea vrea sa traiasca bine...ratiunea intareste instinctul carnii ...invelisul astral face legatura intre suflet si carne ...sufletul este scanteia divina ....nu sunt sanatos ...este 9 ...mai vb ca nu am terminat ideea ...REVELION DUPA PLACUL FIECARUIA....ATEILOR- SANATATE MAXIMA -NOROC EXAGERAT SI LONGEVITATE SEXUALA ....CREDINCIOSILOR...RABDARE SI RUGATI-VA SA SE FACA VOIA DOMNULUI....LA MULTI ANI DIN INIMA. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 01 Ian 2011, 16:45 
Neconectat

Desi nu sunt de acord cu multe din cele descrise, iti respect parerile si iti doresc multa sanatate,un An nou fericit si plin de realizari!!!

Sus

MesajScris: 01 Ian 2011, 19:37 
Neconectat

La multi ani cu sanatate! :D

Nitu V scrie:

ce inseamna sa fii crestin ortodox . ? nu vorbesc de alte forme de crestinism pt ca nu ma pricep .
1- sa respecti decalogul
2 - sa pui in practica invataturile lui IIsus.

Asta se poate aplica oricarei forme de crestinism, nu doar ortodox.

Nitu V scrie:

PS: Studentul era Albert Einstein.

:lol: Nicio sansa.

Uite cateva citate ale omului, de data asta autentice:

I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it. (Albert Einstein, 1954)
Nu cred intr-un Dumnezeu personal si niciodata nu am tagaduit asta ba chiar m-am exprimat clar. Daca exista ceva in mine care poate fi numit religios este admiratia mea nemarginita pentru structura lumii in masura in care stiinta noastra ne-o arata.

I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with the fates and actions of human beings. (Albert Einstein)
Cred in Dumnezeul lui Spinoza, care se releva in armonia ordonata a ceea ce exista, nu intr-un Dumnezeu caruia ii pasa de soarta si actunile fiintelor umane.

Si o scrisoare descoperita relativ recent:

"The word god is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this."
Cuvantul dumnezeu pentru mine nu este mai mult decat expresia si produsul slabiciunilor umane, Biblia o colectie de onorabile, dar totusi primitive legende care oricum sunt destul de puerile. Nicio interpretare oricat de subtila nu poate (pentru mine) schimba acest fapt.

"For me the Jewish religion like all others is an incarnation of the most childish superstitions. And the Jewish people to whom I gladly belong and with whose mentality I have a deep affinity have no different quality for me than all other people. As far as my experience goes, they are no better than other human groups, although they are protected from the worst cancers by a lack of power. Otherwise I cannot see anything 'chosen' about them."

Pentru mine religia evreiasca, la fel ca si celelalte religii, e rezultatul celor mai copilaroase superstitii. Iar poporul Evreu caruia ma bucur sa apartin si asupra carui mentalitate am o afinitate deosebita, nu este mai breaz pentru mine decat alte popoare. Atat cat am observat, ei nu sunt mai buni sau mai rai decat alte grupuri de oameni, cu toate ca sunt protejati de cele mai rele boli (sociale) prin lipsa lor de putere. Altfel nu vad nimic "ales" despre el.

http://thegreatgudgeonhunt.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 01 Ian 2011, 20:47 
Neconectat

In continuare, un interviu cu Bertrand Russel, matematician, filosof, istoric, una din cele mai luminate minti ale secolului XX:

http://www.youtube.com/watch?v=2aPOMUTr1qw

Reporter: Why are you not a Christian?
De ce nu va considerati crestin?
Russell: Because I see no evidence whatever for any of the Christian dogmas. I’ve examined all the stock arguments in favour of the existence of God, and none of them seem to me to be logically valid.
Pentru ca nu vad niciun fel de dovezi care sa sustina dogmele crestine. Am examinat toate ideile care sprijina existenta lui Dumnezeu si niciuna nu nu pare valida din punct de vedere logic
Reporter: Do you think there’s a practical reason for having a religious belief, for many people?
Credeti ca oamenii au un motiv practic pentru a avea credinta?
Russell: Well, there can’t be a practical reason for believing what isn’t true. That’s quite... at least, I rule it out as impossible. Either the thing is true, or it isn’t. If it is true, you should believe it, and if it isn’t, you shouldn’t. And if you can’t find out whether it’s true or whether it isn’t, you should suspend judgment. But you can’t... it seems to me a fundamental dishonesty and a fundamental treachery to intellectual integrity to hold a belief because you think it’s useful, and not because you think it’s true.
Ei bine, nu poate exista un motiv practic pentru a crede ceea ce nu este adevarat. Asa ceva e chiar... eu cel putin consider asta imposibil. Ceva este ori adevarat ori nu. Daca este adevarat ar trebui sa crezi iar daca nu, nu. Si daca nu poti afla daca e adevarat sau nu ar trebui sa nu il declari in vreun fel. Dar nu poti... pentru mine pare o necinste si o tradare fundamentala a integritatii intelectuale sa sustii o credinta considerand ca e utila si nu pentru ca e adevarata.
Reporter: I was thinking of those people who find that some kind of religious code helps them to live their lives. It gives them a very strict set of rules, the rights and the wrongs.
Ma gandeam la oamenii care gasesc un fel de model in religie dupa care sa-si traiasca vietile. Le da un set de reguli, despre ce e rau si ce e bine.
Russell: Yes, but those rules are generally quite mistaken. A great many of them do more harm than good. And they would probably be able to find a rational morality that they could live by if they dropped this irrational traditional taboo morality that comes down from savage ages.
Da, dar aceste reguli sunt in general destul de gresite. O mare parte din ele fac mai mult rau decat bine. Si ei (oamenii) ar putea probabil sa gaseasca o moralitate rationala pe care sa o urmeze daca ar renunta la aceasta moralitate taboo irationala si traditionala care vine din epoci primitive
Reporter: But are we, perhaps the ordinary person perhaps isn’t strong enough to find this own personal ethic. They have to have something imposed upon them from outside.
Dar suntem noi, poate persoanele obisnuite nu sunt suficient de puternice sa gaseasca o etica personala. Le trebuie impus ceva din afara.
Russell: Oh, I don’t think that’s true, and what is imposed on you from outside is of no value whatever. It doesn’t count.
O, nu cred ca este asa, si oricum ce ti se impune din afara nu are nicio valoare. Nu conteaza.
Reporter: Well, you were brought up, of course, as a Christian. When did you first decide that you did not want to remain a believer in the Christian ethic?
Ati fost crescut, bineinteles, crestin. Cand ati decis ca nu mai ramaneti credincios in etica crestina?
Russell: I never decided that I didn’t want to remain a believer. I decided... between the ages of 15 and 18, I spent almost all my spare time thinking about Christian dogmas, and trying to find out whether there was any reason to believe them. And by the time I was 18, I’d discarded the last of them.
N-am decis niciodata ca nu vreau sa raman un credincios. Am decis... intre 15 si 18 ani imi petreceam aproape tot timpul liber gandindu-ma la dogmele crestine si incercam sa gasesc orice motiv pentru a crede in ele. Si cam pe la varsta se 18 ani m-am debarasat de ultimele din ele.
Reporter: Do you think that that gave you an extra strength in your life?
Credeti ca v-a acordat mai multa putere in viata dumneavoastra?
Russell: Oh, I don’t... no, I should’t have said so, neither extra strength nor the opposite. I mean, I was just engaged in the pursuit of knowledge.
O, nu stiu... nu, nu cred c-as putea spune asta, nici mai multa putere, nici opusul. Adica, eram doar implicat in dobandirea cunoasterii
Reporter: As you approach the end of life, do you have any fear of some kind of afterlife, or do you feel that that is just...
Pe masura ce va apropiati de sfarsitul vietii, va este frica de vreun fel de viata de apoi, sau credeti ca este doar un fel de...
Russell: Oh, no, I think that’s nonsense.
O, nu, cred ca e o prostie.
Reporter: There is no afterlife?
Nu exista viata de apoi?
Russell: None whatever.
Nu, in niciun fel.
Reporter: Do you have any fear of something that is common amongst atheists and agnostics, who have been atheists or agnostics all their lives, who are converted just before they die, to a form of religion?
Nu va ingrijoreaza ceva care este comun printre atei si agnostici, care au fost atei si agnostici toata viata lor si care se convertesc chiar inainte sa moara, unei religii?
Russell: Well, you know, it doesn’t happen nearly as often as religious people think it does. Because religious people, most of them, think that it’s a virtuous act to tell lies about the death beds of agnostics and such. As a matter of fact, it doesn’t happen very often.
Ei bine, lucrul acesta nu se intampla nici pe departe atat de des pe cat oamenii religiosi cred ca se intampla. Pentru ca oamenii religiosi, cei mai multi dintre ei, cred ca este un gest virtuos sa minta despre paturile de moarte ale agnosticilor si ale altora ca ei. Defapt, nu prea se intampla deloc.

Sus

MesajScris: 01 Ian 2011, 22:04 
Neconectat

...ma gandeam eu ca stundentul din pilda nu poate fi Einstein deoarece acesta a fost un om al stiintei.

Sus

MesajScris: 01 Ian 2011, 22:27 
Neconectat

nitu reply :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Sus

MesajScris: 01 Ian 2011, 22:43 
Neconectat

As dori sa subliniez ca nu vreau sa transform topicu intr-unu de circ, reply-ul meu nu se vrea un atac sau vreo incercare de a discredita vreun coleg. Mi-a sarit in ochi numai reply-ul lui Nitu cu povestea cu studentul si profesorul. Sunt destul de populare "legendele" astea printre altele. Adevarul este ca tot mai putini oameni de stiinta contemporani sunt religiosi.

Sus

MesajScris: 02 Ian 2011, 04:10 
Neconectat

Incurcate sunt caile Tale Doamne!!!!

Abia acum incerc sa inteleg: calugarul ala nu este de loc braconier!..NU!..este lucrarea Ta!.. de fapt el se face ca braconeaza pentru ca un pescar onest sa-l traga in film si sa ajunga pe forumul "Pescuit Stationar" numai ca sa genereze discutia asta despre religie si despre Tine si sa ne faca sa ne regasim calea!!!

Deci prin urmare imi fac autocritica si va indemn si pe voi sa-mi urmati sfatul care este: daca vedeti vreun calugar braconand sa stiti ca el doar indeplineste o sarcina misionara deci sa nu-l luati la suturi in cur ci dimpotriva, sa-l pupati ( pe obraz, nu in locul unde vroiati mai inainte sa-l atingeti cu spitul!) si sa va rugati pentru el ca-si pierde timpul pe malul apei ( ca mai noi toti dealtfel!) ca sa ne indrume spre credinta!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 02 Ian 2011, 04:13 
Neconectat

geppetto scrie:
As dori sa subliniez ca nu vreau sa transform topicu intr-unu de circ....

Why not my dear????

Intrebarea este : Painea cine o da? :lol: :lol: :lol: :lol: ... asta ca distractia sa fie completa!!!

Sus

MesajScris: 02 Ian 2011, 07:13 
Neconectat

@ truia
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: toata viata noastra este un circ . ai indoieli ? eu nu . totusi cine face diferenta intre a muri zambind si a muri scrasnind..... :lol: :lol: :lol: eu nu.
@ greere
:lol: :lol: :lol: muncesc deci exist... :lol: ma informez si voi vorbi . acum vin de la serviciu :roll: :lol: :lol:
@ gepetto
daca te referi la mine ,nu ma discreditezi deloc . gandeste-te ca daca acum merg pe o cale gresita iar tu imi atragi atentia , mai tarziu iti voi multumi. :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 80 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC [ DST ]