#1 Cu ani buni in urma dl. Jiji Stefan - pe cand facea emisiuni de pescuit si combatea in favoarea pescarilor sportivi / amatori- a prezentat un film cu domnia sa la un pescuit. Dupa ce a lansat cateva lansete de crap s-a asezat pe un sezlong, a deschis un ziar si a decretat: "si acum sa citim ziarul"!?!?
#2 Am vazut f multi pescari pazind 6-8-10 lansete. Si asteptand; asteptand...
#3 Am vazut si destui pescari cu numai o varga / lanseta. Unii dintre ei erau / sunt competitori. Ceilalti - mai mult ca sigur- nu cred ca mai aveau o alta scula.
#4 In Regulamentul de pescuit este admis sa se pescuiasca cu patru undite sau patru lansete ( cu cate maxim doua carlige).
In vara asta un pescar m-a atentionat ca pescuiam cu prea multe scule: trei. Adaugand ca nu poti supraveghea mai mult de doua scule. Practic aveam o lanseta cu montura de crap si una cu feeder. Alternant mai lucram cu o lanseta cu peste viu pentru rapitor sau varga pentru obleti.
Justificarea mea: o lanseta de crap nu este nevoie de o supraveghere nemijlocita; idem pentru cea pentru rapitor. La obleti nu-mi era atentia marita; faceam- sa zic- un antrenament. Singura scula in care observatia imi era atintita era la feeder.
Asadar incerc sa am in atentie mai multe tinte, de ex.: un pescuit dedicat ( match, feeder, varga) apoi varii experiente ( monturi, depistarea unui loc de crap, etc.).
Asta era problema pusa la inceputul topicului.
_________________ Trebuie sa vrei cu adevarat ceea ce vrei!
|