Pescutitul la scobar ...Hmmm...O arta! Pe la noi cel mai frecvent pescuit la scobar se face folosind "fixa" sau "tunul" ,de 5-6-7 m ,in functie de loc .Fire subtiri ,pe direct (fara "picior") ,carlige fine ,plute adaptate la curentul apei si la ...sezon .Momelile care au dat si vor da (zic eu
) rezultate ,la noi, sunt virmele alb sau rosu,viermusii de gunoi de porc (mai ales iarna), rama rosie subtire,arpacas,coca de paine (alb sau galben),slanina neafumata, larvele normal ...Se pot amenaja locuri de vara sau de iarna ,care pot deveni un paradis al scobarului.Nade? De la cele traditionale (gen mamaliga cu diverse sroturi,canepa,etc) ,pana la cele mai sofisticate aparute ca ciupercile dupa ploaie in ultima vreme
Ce sa-i faci frate ...Societate de consum! Oricum nadele Benzar merg si la noi . Acum cca 20de ani X21 Rosu de La Sirene facea furori in Aiud...Plus coca de paine vopsita cu alb de titan...Ce vremuri domne'! Era raiul scobararilor ,mai ales la Gura Ariesului ,din barca sau din apa la "arini".Turdenii stiu!